85 - dywidenda 30 - gotówka w spółce 90 - przyszłe zyski netto z PCR (w zasadzie pewnie w całości do wypłaty w formie dywidend) 270 - zysk netto z Bacteromic (przy założeniu sprzedaży za marne ok. 200 mln dolarów)
Z tego wychodzi prawie 500. Szacunki jak to mówią konserwatywne w przypadku Bacteromic.
Kolejne projekty też zostaną wycenione przez rynek. Tyle że ten rynek musi się połapać. O tym, że ten rynek jest niedorozwinięty i reaguje jak ktoś ostro zamulony świadczy wiele, więc nie dziwcie się, że można czasem kupić coś za pół ceny.
W kuluarach gadają że tylko nieprzeciętnie celny strzał ,centralnie w samo kakało, może być kołem zamachowym ,do dalszych nieprzeciętnie wielkich wzrostów.
Witam posiadaczy akcji. Sam nie mam akcji. Interesuje mnie SCPFL po kątem AT. Jeśli ten tydzień skończy się "wybitą" szpulką ( czyli korpus ponad korpusem poprzednie świecy) - jak to widać dzisiaj, w środę - macie poważne ostrzeżenie. Wykresy miesięczny, tygodniowy (? ), i dywergencja na RSI też jest ostrzeżeniem, aczkolwiek dywergencje potrafią ciągnąć się w nieskończoność. Na dziennym jej nie ma, ale to jest tak, że skale wykresów są nadrzędne i podrzędne. Interesuje mnie powyższe, gdyż dla mnie to ciekawa obserwacja, i drogowskaz dla GMT. Pozdrawiam wszystkich. Zwolenników i Oponentów.
Ale z jaką intensywnością o jakimi barwnymi opisami... Sądzę, że w realu to może być całkiem miły, pasywny elgiebet. Zrobi wszystko, gdy tylko usłyszy jak ktoś powie: "słoneczko"
AT w przypadku tej spółki to takie pisane patykiem po wodzie. Na pewno nie zaszkodzi... Kluczem do sukcesu spółki są jej projekty, sprzedane projekty. Teraz dywidendą dzielimy się nie z wynikających wykresów tylko sprzedaży produktu. Przyjdzie czas na BO to znowu pojawią się wzrosty. Aż korci dodać "ponadprzeciętne" ale na tym forum to słowo jest nadużywane... ;) Pozdrawiam trzymających "ręce pod tyłkiem". Trzymamy, czekamy, cieszymy się- wypaliło przy PCR-ONE wypali przy BacterOmic.
Nie trzymać rąk pod tyłkiem, bo będą śmierdziały, lepiej trzymać kciuki ,tam gdzie słoneczko nie dochodzi, z inwestorskim pozdrowieniem ,niech krwisty klocek ,ma was w nieustającej opiece.