Napewno troche spadnie to normalne , odcięcie to jedno ale pytanie jaki będzie wtedy kurs w dniu dywidendy.
Realistycznie myśle koło 400 z hakiem ale to tylko moja wizja.
Widząc jaka przyszłość spółki i jak sie rozwija to motywuje do trzymania akcji przez dobre kilka lat a co potem to zobaczymy
Ta spółka to start UP/Dobrze jęśli trafi podobny projekt za który zarobiła niezły pieniądz. Pytanie-a jęśli nie trafi? Z podst.działalności(której nie ma-bo zarządzanie nie przynosi dużych profitów)-spółka ponosi straty!
Patrząc z perspektywy mej bytności na GPW od 1991r; kilka spółek wypłacało tak wysoką dyw. Następnie latami kurs tułał się po "ziemi" Na jednej byłem.Kurs trzy lata się słaniał po odcięciu;ogłosił inny podmiot wezwanie; to uratowało akcjonariuszy. Ja nie chcę pisać scenariuszy czarnych. Tylko ostrzegam.Ale kto kupił przed lipiec 2022r po 88-90 pln to wygrał!
Dnia 2023-02-21 o godz. 11:06 ~axaa napisał(a): > Ta spółka to start UP/Dobrze jęśli trafi podobny projekt za który zarobiła niezły pieniądz. > Pytanie-a jęśli nie trafi? > Z podst.działalności(której nie ma-bo zarządzanie nie przynosi dużych profitów)-spółka ponosi straty! > > Patrząc z perspektywy mej bytności na GPW od 1991r; kilka spółek wypłacało tak wysoką dyw. > Następnie latami kurs tułał się po "ziemi" > Na jednej byłem.Kurs trzy lata się słaniał po odcięciu;ogłosił inny podmiot wezwanie; to uratowało akcjonariuszy. > Ja nie chcę pisać scenariuszy czarnych. > Tylko ostrzegam.Ale kto kupił przed lipiec 2022r po 88-90 pln to wygrał!
Oczywiście.Tutaj tak nie będzie.Spółki o których mówiłem, dawno już na GPW nie ma. Ale historia na GPW się lubi powtarzać. Powodzenia na tym start Upie!
Dnia 2023-02-21 o godz. 13:11 ~Kubuś_Puchatek napisał(a): > Pisze pewnie o Yolo tylko że porównywać obie spółki ta żart. > > Z Yolo trzeba było wiać po 60 % wzroscie
Yolo też.Tutaj macie wzrost od lipca 3X90pln= 270pln Wiejecie?No jak widzę niektórzy co sądzili że kurs bryknie na 400pln ...wieją!