Do uruchomienia produkcji przetworów zbożowych w Polsce szykuje się m.in. amerykańska firma Kellogg Company. W branży piwowarskiej z kolei coraz częściej słychać głosy, że w Polsce za jakiś czas zainwestuje w końcu InBev (branżowy numer jeden na świecie), pochłonięty na razie wielkimi rynkami azjatyckimi.
W zasadzie o każdej spółce (za wyjątkiem ewidentnych spółek - krzaków) można to powiedzieć. Na razie z zapowiadanych inwestycji nici. Wyniki też będą kiepskie za III kwartał (na co wskazują ostatnie spadki kursu).
życzliwy a ty masz pepeesa?dlaczego tak naganiasz na sprzedaż akcji?czyżbyś był z caritasu?a może wysłannik sw Mikołaja z Laponi?kolego wyluzuj kązdy ma swój rozum i wie w co inwestuję rozumiem że chcesz tanio odkupić ale twoje naganianie jest beznadziejne piszesz ze ktoś pomału wychodzi ze spółki przecież to się kupy nie trzyma gdyby ktoś wychodził rozbujałby walor i robił dystrybucję a tutaj?obroty znikome kurs spada własciwie pod własnym cięzarem 100 tys na dzień dzisiejszy wystarczy na podbitkę kursu o 36 % sprawdzcie sami ...wystarczy jedno info a spekuła nie odpusci
Czyli jak łatwo obliczyć jeśli jakiś inwestor ma akcji za 300 000 , dokupi za 100 000 to z 400 000 zrobi mu się conajmniej 500 000. Ale myślę że zakupy za 100 000 podkręciłyby dodatkowo trochę popyt i kurs by wzrósł o wiele więcej. Myślę że do końca roku część posiadaczy większych pakietów zastanowi się nad zwiększeniem wartości swoich aktywów właśnie w ten sposób a "życzliwy" załapie się na koniec kolejki i kupi o 40% drożej chyba że podpuszcza.
Wg mnie każdy kto tu zagląda to albo ma akcje tej spółki albo się na niej przejechał i sprzedał a teraz próbuje odkupić taniej i kombinuje. Nie dajcie się omamić, żaden post tutaj nie jest bezcelowy. Użyjcie własnego rozumu.
Kryzys finansowy=
- spółki deweloperskie - NIE
- Banki - NIE
- Przemysł spożywczy - ?
Kapitał który odpłynął z banków i budownictwa gdzieś się będzie musial podziać.
Dnia 2008-10-05 o godz. 18:57 ~qx napisał(a):
> (...)
> spółki deweloperskie - NIE
- Banki - NIE
- Przemysł
> spożywczy - ?
> (...)
Dokładnie. Przemysł spożywczy to jest to. Czy krach nie, ludzie jeść muszą. Mogą nie kupować nowych mieszkań, mogą nie kupować nowych samochodów, ale jedzenie muszą.
Zresztą co ja tu będę pisał. Wystarczy zobaczyć sobie na wartość księgową.