Blisko komercjalizacji jest Milton Essex ,ich pierwsze urządzenie Face Cov w zasadzie już od roku w produkcji próbnej ,pierwsi 2 klienci wypróbowują bramki no i najważniejsze ,że certfikacja ich flagowego urządzenia do dermatologii Skin SEnse może być w każdej chwili a to otworzy ogromne możliwości sprzedażowe urządzenia.
Medinice - z racji na etap badań i przyspieszona klinikę (mówi o tym Prezes) z racji że urządzenia już od 1-2lat wykorzystywane na salach operacyjnych. I z racji że Essalience w tamtym tyg zszedł poniżej progu - powinniście wiedzieć co to oznacza bo u Was to samo robil
Medinice i Milton tylko ,że Milton ma 10 mil kap a Medinice 110 mil więc potencjał wzrostu ma większą Milton ale oczywiście wszystko zależy od tego kto będzie miał szybciej komercjalizacje urządzeń.
Niezwykle wysokiej jakosci gra, Ocuppy Mars, debiutuje w EA juz za kilka tygodni, wishlista 300k, prognostyki sprzedazy dla gier z takimi ocenami jak ma obecnie, czyli 85%, to konwersja wishlisty x6 minimum na sprzedaz sztuk w ciagu roku. Cena gry, zakladamy, minimum 20 USD.
Skromnie liczac te 1 mln sztuk powinno sie sprzedac, daje nam to przychod ok. 90mln pln. Obecna kapitalizacja - 50 mln. (a OM to tylko czesc tego na czym zarabiaja, i co nadchodzi). Wedlug wszytkich moich obliczen, DCF itd - powinno byc 1000% zysku na akcji w rok, lekko, jesli rynki nie przeszkodza.
Ah, i zmian sektora ktorym sie interesujemy, czy na ktorym sie znamy, nie nalezy sie bac - ja np w grudniu 2019 postanowilem zakonczyc pewien etap w ktorym to gamdev byl dla mnie n1, sprzedalem cdr po 300 po przygodzie trwajacej od 2010, by po raz pierwszy mocno zainwestowac w biotech ... czyli scope po 60. no i nie zaluje ;)
SCPFL teraz spada w korekcie więć warto więc zdywersyfikować portfel na inne spółki z branży ,które mają perspektywy na duże wzrosty. Trzymanie tylko jednej spółki nawet tak dobrej jak SCPFL to zawsze ryzyko.
Najlepsze są w tej chwili oczywiście Scope i Synektit ale duże perspektywy na wzrosty maja zarówno Medinice jak Milton .A największy syf to teraz Pure bo sypia emisjami w rynek niemiłosiernie teraz.
Ja już podkupiłem Genomtec jest teraz super wymiana SCPFL ma szczytach (życze jeszcze więcej byłym kolegom) Genomtec w korekcie, ale tam widze podbną perspektywę wzrostu co na SCPFL kilka lat temu +300% może być spokojnie. Schemat komercjalizacji analogiczny do SCPFL.
Nie ma to jak brać spółkę na szczycie ,cierpliwi zarobili kilkaset procent , reszta zawisnie. Medicalgor tu są perspektywy ,fund brał po 44 zł, a leszcz liczy na 12 zł aby kupić.
Obstawiałem Genomtec. A oni zagrali z nami drobnymi w kulki i wbrew wcześniejszym zapowiedziom ogłosili emisję.
Tak więc Genomtec stracił zaufanie i pakietu akcji tej firmy zwiększać nie będę
Wysoka dywidenda jest już ujęta w kapitalizacji . Na razie na scpf mieliśmy max 350 zł do dywidendy pewnie 300 zł a po odcieciu dywidendy może ale uec na 200 zł to wtedy się odkupi. Teraz warto zdywersyfikować portfel o spółki ,które mają mniejszą kapitalizację z dużym potencjałem nacwzristy.
3 najlepsze spółki med tech -Medinice, Milton Esex i Genomtec. Najniższa kap ma Milton tylko 10 mil zł więc jeśli ruszy komercjalizacja może urosnąć najwięcej.
Wygląda na to ,że teraz 350 to max na SCF po naliczeniu dywidendy spadnie pewnie na 200 zł . Warto teraz trochę rozłożyć portfel i poszukać podobnych spółek do SCF ale przed komercjalizacją jak Medinice, Milton Essex czy Genomtec. A SCPF można będzie znów kupić jak spadnie po przyznaniu dywidendy.
Każdy ma swojego konia jak Prezes Dyzma. Ja stawiam na RDG bo Sejm w tym miesiącu klepnie Ustawę o Krajowej Sieci Onkologicznej wartą 5 mld zł i RDG mi tam pasuje jak mój ostatni garnitur szyty na miarę. Ale każdy ma swoje typy i rozum i niech tak zostanie. Poza tym w piątek było ładne ESPi
Synekit też dobry .Na razie mamy na Scpfl odcięcie dywidendy i zgodnie z oczekiwaniami zjazd kursu . Na ile jeszcze spadnie to nie wiem raczej 200 zł pęknie ale na pewno jeszcze za wcześnie na ponowne kupno SPFL. Teraz inne spolki trzeba kupować ,które mają potencjał na wzrosty jak Milton,Medinice ,Genomtec czy SDS Optic choc ten ostatni już mocno napompowany ..