Jest ktoś chętny na wzięcie na siebie ciężaru logistycznemu organizacji porozumienia? Ja spędzam większość czasu poza krajem, więc się do tego nie nadaje. W innym wątku „Hol” opisał przybliżoną procedurę założenia porozumienia. Osoba odpowiedzialna mogłaby zrobić wstępne rozeznanie z kancelarią, wtedy wrzucić informację na forum z przewidywanymi kosztami i dedykowanym e-mailem, który nie służyłby korespondencji ale wysyłaniu zrzutów ekranu z konta maklerskiego i informacją ile z tych akcji idzie na porozumienie.
Ja nie mam żadnego horyzontu na spieniężenie tych akcji, planowałem że za kilka lat zacznę żyć z dywidend lub ewentualnie nastąpi zewnętrzne wezwanie, więc z chęcią przystąpię całym swoim pakietem do Porozumienia.
A dla tych, którzy się zastanawiają czy przystąpić do Porozumienia dwie kwestie wyjaśnienia:
1. Akcje HubTech są drogocenne jeżeli w rękach akcjonariuszy mniejszościowych jest 10% lub więcej i warte tyle ile obecnie w przeciwnym wypadku.
2. Jeżeli zawiąże się Porozumienie niewykluczone, że w przypadku wezwania wzywający będzie chciał negocjować z Porozumieniem i być może zaoferować dobrą cenę za akcje, reszta akcjonariuszy będzie niestety pozostawiona sama sobie.
Uważam, że przez ostatnie dwa lata obroty były tak mizerne, że nawet na słupach niewiele akcji mogłoby się znajdować. A nie wierzę, że cały misterny plan został skrupulatnie opracowany np. 5 lat temu i w między czasie plany o GPW byłyby tylko ściemą - nie ma opcji. Zatem obecnie i od kilku miesięcy (a jestem w stanie nawet uwierzyć, że od wypłynięcia maliniaka) celem jest zbieranie i utrzymywanie niskiego kursu. A w międzyczasie zaplanowano coś innego (także z powodu otoczenia gospodarczego) i teraz już bez ceregieli obrano kierunek kasa! Wygląda na to, że całkowicie bez względu na mniejszościowych. Bo gdyby liczono się z FF to powinniśmy otrzymać jakieś info, wyjaśnienie ostatnich poczynań. A tu tego brakuje, brakowało i raczej brakować będzie. Zatem nasze porozumienie ma sens.
ocena wyników https://www.biznesradar.pl/raporty-finansowe-rachunek-zyskow-i-strat/HUB,C Gwarantuję że nikt kto umie czytać Bilans i Rachunek Przepływóww Finansowych nie sprzedał ani jednej akcji.