• HubTech - Robimy porozumienie! Autor: ~mix [83.26.162.*]
    Cel to powyżej 10 %!

Trzeba iść w tym kierunku. Kto chętny i zna się na rzeczy by pociągnąć temat?

Już raz pokazaliśmy Solidarność - teraz także nie bądźmy obojętni. Działajmy razem dla dobra ogółu FF!
  • Re: HubTech - Robimy porozumienie! Autor: ~mix [83.26.162.*]
    Jestem chętny do współpracy ale nie mam doświadczenia w tych sprawach. Jednak razem damy radę.

Dość przyglądania się. Dość obłudy, niby prawdy i niby obietnic.

Uważam, że trzeba zrobić krok na przód.

Robimy porozumienie!
  • Re: HubTech - Robimy porozumienie! Autor: ~Piki [185.21.85.*]
    Jestem za
    Możesz podać mail do kontynuacji działań
    Właśnie o to chodzi by Ktoś inny chciał ten temat prowadzić. Ja nie jestem w stanie tego zrobić ale jak najbardziej będę pomocny!

Kto chętny i ma wiedzę ?
  • Re: HubTech - Robimy porozumienie! Autor: ~Chaguaramas [148.122.184.*]
    Jest ktoś chętny na wzięcie na siebie ciężaru logistycznemu organizacji porozumienia? Ja spędzam większość czasu poza krajem, więc się do tego nie nadaje. W innym wątku „Hol” opisał przybliżoną procedurę założenia porozumienia. Osoba odpowiedzialna mogłaby zrobić wstępne rozeznanie z kancelarią, wtedy wrzucić informację na forum z przewidywanymi kosztami i dedykowanym e-mailem, który nie służyłby korespondencji ale wysyłaniu zrzutów ekranu z konta maklerskiego i informacją ile z tych akcji idzie na porozumienie.

Ja nie mam żadnego horyzontu na spieniężenie tych akcji, planowałem że za kilka lat zacznę żyć z dywidend lub ewentualnie nastąpi zewnętrzne wezwanie, więc z chęcią przystąpię całym swoim pakietem do Porozumienia.

Pozdrawiam
  • Re: HubTech - Robimy porozumienie! Autor: ~Chaguaramas [148.122.184.*]
    A dla tych, którzy się zastanawiają czy przystąpić do Porozumienia dwie kwestie wyjaśnienia:

1. Akcje HubTech są drogocenne jeżeli w rękach akcjonariuszy mniejszościowych jest 10% lub więcej i warte tyle ile obecnie w przeciwnym wypadku.
    2. Jeżeli zawiąże się Porozumienie niewykluczone, że w przypadku wezwania wzywający będzie chciał negocjować z Porozumieniem i być może zaoferować dobrą cenę za akcje, reszta akcjonariuszy będzie niestety pozostawiona sama sobie.
    Uważam, że przez ostatnie dwa lata obroty były tak mizerne, że nawet na słupach niewiele akcji mogłoby się znajdować. A nie wierzę, że cały misterny plan został skrupulatnie opracowany np. 5 lat temu i w między czasie plany o GPW byłyby tylko ściemą - nie ma opcji. Zatem obecnie i od kilku miesięcy (a jestem w stanie nawet uwierzyć, że od wypłynięcia maliniaka) celem jest zbieranie i utrzymywanie niskiego kursu. A w międzyczasie zaplanowano coś innego (także z powodu otoczenia gospodarczego) i teraz już bez ceregieli obrano kierunek kasa! Wygląda na to, że całkowicie bez względu na mniejszościowych. Bo gdyby liczono się z FF to powinniśmy otrzymać jakieś info, wyjaśnienie ostatnich poczynań. A tu tego brakuje, brakowało i raczej brakować będzie. Zatem nasze porozumienie ma sens.
  • Re: HubTech - Robimy porozumienie! Autor: ~Fioko [10.42.3.*]
    Cały FF to koło 180 kk akcji, tutaj oszacowaliśmy, że mamy około 30kk.

Myślicie, że mają 150kk?

Od momentu spadków poniżej 60 groszy przewinęło się około 150kk akcji...
    Dokładnie tak myślę, że nie mogą mieć nawet połowy z pozostałych 150 mln sztuk. Dlatego opcje wezwania raczej traktuję jako ostateczność.
  • Re: HubTech - Robimy porozumienie! Autor: ~Fioko [10.102.52.*]
    Nie mogli na słupy kupić w tym czasie 150kk. Ja nie mam nie wiadomo ilu akcji ale sam wiele razy kupowałem i sprzedawałem, sądzę, że inni też.

masz rację
  • Re: HubTech - Robimy porozumienie! Autor: ~Piki [10.102.52.*]
    ocena wyników https://www.biznesradar.pl/raporty-finansowe-rachunek-zyskow-i-strat/HUB,C
    Gwarantuję że nikt kto umie czytać Bilans i Rachunek Przepływóww Finansowych nie sprzedał ani jednej akcji.
  • Re: HubTech - Robimy porozumienie! Autor: ~Beniu [5.173.56.*]
    C/Z 9 ??
  • Re: HubTech - Robimy porozumienie! Autor: ~SerduszkO [10.102.52.*]
    Dnia 2023-02-18 o godz. 19:14 ~Beniu napisał(a):
    > C/Z 9 ??

No i to właśnie sedno sprawy jest. Spółka świetnie zarabia.

Celowo zrezygnowali z przejścia na Główny - tutaj im lepiej (wiadomo czemu). 90% akcji nie mają szans mieć.
[x]
HUBTECH -2,40% 0,24 2026-05-06 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.