• Arctic... Autor: ~marek [10.42.4.*]
    Przed końcem tej sesji powiem tak - arctic to zwykły podły przekręt aż biję w oczy. Banda oszustów i spekulantów...przykro na to patrzeć.Jeszcze raz się dałem oszukać temu gniotowi...podły banan...
  • Re: Arctic... Autor: ~Nobody [10.102.52.*]
    Dałeś się oszukać? A komu, ktoś ci kazał kupować akcje?
    Myślałeś, że giełda to takie "5000+" dla każdego, kto kupi akcje?
    Chcesz bez ryzyka, załóż lokatę albo kup obligacje, po co te gorzkie żale.
    Akurat Zarząd Arctica spełnia obowiązki informacyjne moim zdaniem wzorowo.

A że na giełdzie są spekulanci?
    No to już tak od he Amsterdam Stock Exchange założonej w 1602 roku.
    Chciałeś zarobić, ale wiesz, że to jest gra o sumie zerowej i żebyś ty zarobił, ktoś inny musiałby stracić?
    Wtedy byłoby OK? :-)
  • Re: Arctic... Autor: ~marek [10.42.3.*]
    Przeczytałem ten wywód...i nie zgadzam się. Taka spółka z taką niby kapitalizacją jest z jakiegoś powodu chora. Zobacz zamknięcie dzisiejszej sesji, nikt i nikt mi nie powie, że nie jest sterowana i to z premedytacją. Akcjonarjuszy nie stać, aby czekać na łaskawy kurs po 25 za kilka lat. Scenariusze piątkowe i tygodniowe są następujące...z rana wybuicie a popołudniu drastyczny spadek kursu. Te całe umowy to są gruszki na wierzbie i zwykła lypa, co gorzej żeby ten gniot któreiś sesji nie zanurkował poniżej 18 PLN, bo do końca to nie wiadomo co ten gniot tak do końca reprezentuę. Zapewniam, że takie numery widziałem już kilka razy...i co wiszą spóleczki po kilka groszy, lub nie ma ich na bananowej.
  • Re: Arctic... Autor: ~Ben [10.42.4.*]
    Tak gwoli ścisłości, to nie jest gra o sumie zerowej. Byłaby taka gdyby nie koszty (np. prowizje maklerskie) i gdyby spółki nie zarabiały. A ponieważ notowane spółki łącznie są na plusie, tzn. więcej zarabiają niż tracą to można założyć, że jest to gra o sumie dodatniej. Czyli jednak nieco łatwiej tu zarobić niż stracić.
  • Re: Arctic... Autor: ~marek [10.102.52.*]
    Nie jest mi do śmiechu gdy jakiś buc steruję kursem gniota a ja tracę po kilka tysięcy PLN. Nie porównywć mi szacownej amsterdamskiej giełdy z gniotem polskiej GPW babana.
  • Re: Arctic... Autor: ~deps [10.42.4.*]
    Jaki gniot? ja w ciągu roku zarobiłem tu ponad 100%, jak to jest gniot to co według ciebie nie jest gniotem, pierwszy raz na giełdzie?
  • Re: Arctic... Autor: parzystokopytny [10.42.4.*]
    Przecież Wam pisałem, że na tę chwilę to się nie uda
    Co więcej...
    Wygląda, że, jest plan zbicia dużo poniżej 20 pln
[x]
ARCTIC -0,94% 8,46 2025-10-02 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.