- 5 tytułów w produkcji. - LOF 2 i1/2 - SH 2 premiera 2023 ? - Take Two duża gra większą niż SH budżetowo. - Rouge Games duże IP - Gra pod Nintendo Switch - Projekt M z DDI - 7 tytułów wydawanych przez FearDemic - przejście na główny parkiet czy ... - świetne wyniki spółki.
Ja nie wiem jest jakaś spółka z taka dynamika takim wzrostem wyników itd? Na Giełdzie? Nie mam pytań...
i jeszcze idąc szerzej...zacząłem sie zastanawiac kto w te wszystkie gry będzie grał? co producent to chce robic coraz wiecej gier i większe. Playway to już fabryka gierek, wypluwa co chwile jakis tytul. Ile fizycznie jestes w stanie grac? Co z lojalnoscia gracza do gry? poza FIFĄ.
Bardzo przyziemne te rozważania.
Ja pytam jaki ślad węglowy wygenerują te gry i seriale? Czy Prezes z zespołem będą sadzić drzewa?
To są prawdziwe problemy i wyzwania.
Czy spółka pozostając na NC nie okaże się bardziej przyjazna dla środowiska?
Szczególnie dla środowiska LBGTQTWDGHJ+-*/?
Pozostawiam szerokie pole do interpretacji aby nikogo nie dyskryminować.
Jeśli identyfikujesz się jako pakiet Office lub klucz produktu to również chciałbym żebyś się odnalazł w tym skrócie i sam wybrał literkę.
Za wszelką cenę chciałbym unikać szufladkowania twojej osobixy (nie ogarniam jeszcze tematów z końcówkami) aby ten skrót nie stał się narzędziem faszystowskiej dyskryminacji.
Bloober i gry Feardemic to tylko wydawca więc luz. Bloober tak naprawdę dwa tytułu ma skończone lub na ukończeniu to LOF premiera kwiecie (i tak produkowali to zewnętrznie) SH2 to już pewnie trwa "szlifowanie" więc pracują sami nad dwoma tytułami TAKE TWO i ROGUE GAMES więc czy to dużo?
Trzeba pamiętać ze spółka ma już ponad 200 pracownikow....i przyrost następował sukcesywnie.
Dodatkowo warto dodać iż spółka ma doświadczenie w równoległym prowadzeniu projektów i utrzymywaniu statusu ich zaawansowania w tajemnicy już od kilku dobrych lat.
Patrz premiera LOF2 i niespodziewana premiera dużo większego tytułu ogłoszonego zaraz potem na targach E3 - Blair Witch, oraz prace nad Medium.
No to jutro będzie się działo. BlooberTeam #LayersOfFear
Przetłumaczone z angielski przez
Layers of Fear zbliża się do #IGNFanFest ! Oglądaj 17 i 18 lutego o 10:00 PT / 13:00 ET, aby niczego nie przegapić!
Dnia 2023-02-27 o godz. 21:01 ~Romek napisał(a): > @pik, ja już się na amen zgubiłem w tym lesie domysłów. Nawet jeszcze nie ma info o evencie 7.03- czy będzie otwarty, czy zamknięty dla wybrańców
Warszawa, 28.02.2023 (ISBnews) - Games Invest Forum - pierwsza międzynarodowa konferencja inwestycyjna w branży gier - odbędzie się 7 marca w Warszawie. ISBnews jest partnerem medialnym wydarzenia. "Games Invest Forum to pionierskie i unikatowe wydarzenie z branży skupiające się na jego biznesowej stronie. Zarządzający polskimi spółkami z branży gier wideo spotkają się z największymi polskimi i światowymi inwestorami, analitykami, wydawcami i partnerami branżowymi już 7 marca w Warszawie" - czytamy w komunikacie. W trakcie wydarzenia odbędą się spotkania (meet & match), panele dyskusyjne i prelekcje. Tematem przewodnim są prawdziwe wartości w branży gier. W ramach wydarzenia wygłoszone zostaną również prelekcje takich firm, jak m.in.: Microsoft, Try Evidence czy Meta. Jako główny sponsor wydarzenia - firma Bloober Team - na rozpoczęcie eventu przedstawi swoją strategię na lata 2023-2027. Podczas wydarzenia odbędą się panele dyskusyjne: Gamedev w czasach bessy - czy kryzys to szansa na innowację?; Polski rynek twórców gier oczami inwestorów globalnych; Konsolidacja zdefragmentowanego polskiego rynku gier - szansa dla polskich inwestorów?
Warszawa, 28.02.2023 (ISBnews/ ISBtech) - Bloober Team pokaże 7 marca, jak rozszerza swoją strategię, by dać pełen obraz tego, jak zamierza stać się światowym liderem w horrorach, poinformował ISBtech prezes Piotr Babieno.
"Od kilku lat konsekwentnie zmierzamy w jasno określonym kierunku. Obecnie tworzymy 'Silent Hill 2' oraz grę we współpracy z Private Division, która będzie naszą największą produkcją. Podczas najbliższej konferencji opowiem o tym, jak rozszerzamy naszą strategię, by dać pełen obraz, jak zamierzamy stać się światowym liderem w horrorach" - powiedział ISBtech Babieno. Pod koniec ubr. Bloober Team podawał, że z okazji piętnastolecia działalności organizuje specjalny event, w ramach którego zaprezentuje strategię spółki na lata 2023-2027. Podawano wówczas, że spółka pracuje nad kilkoma projektami, w tym "Layers of Fears", "Silent Hill 2" oraz grą we współpracy z Private Division. Wcześniej zapowiedziano również, że na podstawie gry "The Medium" powstanie serial, przy którym nadzór kreatywny sprawować będą Tomasz Bagiński i Piotr Babieno. Na 2023 rok zaplanowane jest też przeniesienie siedziby spółki do nowego biurowca w kompleksie Fabryczna Office Park, której powierzchnia powstaje w oparciu o koncepcję studia. Spółka planuje także przeniesienie akcji na rynek główny GPW z NewConnect. We wrześniu 2021 Bloober Team poinformował, że rozwija dwa duże projekty AAA w gatunku horror na lata 2022-2025 i liczy, że te tytuły pozwolą spółce na wejście do "Ligi Mistrzów" światowej branży gier.
Bloober Team, założony w 2008 r., podaje, że jest jednym z najważniejszych światowych producentów gier z gatunku psychological horror. Spółka jest notowana na NewConnect od 2011 r.
@piku, no piknie- może warto, żeby Spółka opublikowała wynik 2022 przed 07.03…? No bo jak mowic o locie so gwizd bez poinformowania inwestorow o obecnej kondycji wyrzutni?
O takie rzeczy, jak dobra komunikacja finansowa z rynkiem powinna zadbac CFO, ktora wygląda mi bardziej na księgową (z całym szacunkiem do tego zawodu), niż CFO-stratega. Zobacz np na CFO z CDR, nie mówiąc już o zaproszonym MSFT czy Meta- tam CFO widac na rynku jako osoby wspierające CEO w kreowaniu strategii firmy i w komunikacji z rynkiem. A tu tylko Babieno i Babieno. Znam jednego bdb CFO :)
CEO? Babieno jest bdb CEO. Tylko firmy globalnej nie mozna budowac na jednej osobie - musi byc mocny management team, a zwlaszcza CFO plus osoba od rozwoju produktowego.