Akcjonariusze widzę że po wynikach forum lekko ożyło. Jakie odczucia? Ja po zaznajomieniu się z raportem cieszę się że nie zapisałem się na pp. 100 baniek wartości nominalnej wierzytelności a oni po 12m zysku ledwie powyzej 250tyś gdzie pakiety ponoć już pracują. Czyżby Marian miał rację że to windykacyjny .... melony ileś razy.
??? ale co Wam się nie podoba? pakiety pracują, mieli większe wydatki po koniec roku jak każda firma.. najlepiej siedzieć w domku i pisać posty.. przychody 850tyś zł, zatrudnili więcej osób. to nie jest kruk.. tylko rozwijająca się firma windykacyjna. w ciągu roku wypracowali ponad 2 mln zł. A ile wasze firmy zarobiły w tym roku? każdy mądry przed ekranem.
Wieczorem przekonany byłem że poniżej 0,15 grosza nie do kupię już. Uważam że raport jest OK, a że moim celem jest znacząco zwiększyć pakiet akcji, co dziś rano mi się udało, więc jestem mile zaskoczony. Poczekam aż jakaś inna firma mi podskoczy, to znowu zamienię na 1solusion. PS byłem przekonany po wynikach że ciężko będzie kupić poniżej 0,15 grosza, a tu plum
Dnia 2023-02-14 o godz. 10:06 ~szaman napisał(a): >pakiety pracują, mieli większe wydatki po koniec roku jak każda firma.. najlepiej siedzieć w domku i pisać posty.. przychody 850tyś zł, zatrudnili więcej osób. to nie jest kruk.. tylko rozwijająca się firma windykacyjna. w ciągu roku wypracowali ponad 2 mln zł.
pakiety pracują hahaha większe wydatki na koniec roku hehe zatrudnili więcej osób, no teraz pracuje 5 sztuk :D rozwijająca się firma windykacyjna haha wypracowali ponad 2 mln hehe
W Getback to było 29 miliardów, tak mówił prezes Kąkolewski i też pakiety fajnie pracowały ha ha ha. Obudzicie się któregoś dnia z ręką w nocniku jak was ostrzygą jak Getback tamtych.
Dnia 2023-02-14 o godz. 07:54 ~Pakiet napisał(a): >100 baniek wartości nominalnej wierzytelności a oni po 12m zysku ledwie powyzej 250tyś gdzie pakiety ponoć już pracują. Czyżby Marian miał rację że to windykacyjny .... melony ileś razy.
otóż to :) za 5,6% nominału to się frajersko kupuje co najwyżej przemielony windykacyjny gnój, a nie rokujące portfele. wystarczy spojrzeć ile KRUK płaci czy inni jak BEST (ci to akurat poprzepłacali w 2002 roku). ba, połowę (za 6,1% nominału) kupili od inkaso FF - czyli od bankruta, spółki-córki bankruta fast finance (trwa PPU z "ciekawymi" propozycjami układowymi) :) fast finance nie ogarnęło przez 8 lat tych pakietów, przemielili i windykacyjny gnój plus przedawnione śmieci stanęły kością w gardle - a nagle one solution z asami windykacji w liczbie 5 sztuk zacznie trzepać z tego kasiorkę :D druga część tych 100 banieczek nominału (dobra, dokładnie na dzień zakupu to 98.468.666,17 zł) to od spółeczki tarinvest za 5,1% nominału, czyli taniej niż od bankruta FF inkaso hehe. o czym to świadczy? lepiej pomyślcie jakie tu jest drugie dno w tym wyrzuceniu 5,5 bańki. to taka mała wskazówka. ps. i pozdrawiam frajerów twierdzących że "pakiety pracują" buahahaha, lepiej weźcie kalkulatory i se policzcie ile lat będzie się zwracał koszt zakupu, zakładając nierealnie że przedawnione śmieci i windykacyjny gnój z 8 latami na karku będzie się zachowywał jak świeży pakiet ze swoim cyklem życia - o ile w ogóle macie pojęcie co to jest i jak wygląda to w zdrowych (lub w miarę zdrowych) firmach z branży.
Dobra MArian, już sobie stąd idziemy. zabieramy kasę i nikt już tego nie tknie.. dla Ciebie mistrzu. Dla Ciebie pakiet nie pracuje spółka to śmieć, wszyscy co zainwestowali to dzbany. Na każdej spółce jest Taki MArian i po drugiej stronie stoi taki szaman ;P Każdy chce zarobić. Spółka miała pójśc do góry no ale zwaliła się na starcie. chyba jak większość spółek w tym czasie. no ale prezesi spółek to też dzbany i oszuści. tylko kasa się dla nich liczy. W sumie jak każdemu w swojej pracy.. idziemy tam po zarobek, ale ja to największy dzban tego forum. Przychód wyniósł ponad 2 mln. powiedzmy od połowy roku dopiero zaczeli ściągać z tego syfu zakupionego. Pewnie że jest to już przemielone a co mądrzejszy wie że jeszcze jest coś takiego jak przedawnienie. ale nim kupili to oszacowali przecież zakupiony portfel. nieee, oszukali nas, wpisali cyferki losowo.. na nc i gpw właśnie tak to się robi. Czy wartość portfela nie zależy od tego jakie to są portfele, do kogo nalezą i jaki jest % wyciągnięcia kasy? a tak naprawdę to jesteśmy faktycznie dzbanami, bo czytamy posty na darmowym forum, gdzie każdy pod swym nikiem, może robić to co chce bezkarnie. ciągniesz w dół, by dokupić. jeszcze raz wspomnę, mi by się nie chciało śledzić trendu w ludziach na danej spółce, jeśli bym nie chciał na niej zarobić. ale mierzę ludzi swoją miarą. a jak będę chciał wrzucić swoje pieniądze na WOŚP lub na giełdę, to moja sprawa. tu sprawdza sie zainteresowanie i ilość troli i naganiaczy. jak jest duże zainteresowanie, to wzrasta popyt.. tylko co z tego jeśli rząd robi co może by polska gospodarka padła. tyle w temacie.
wiem że chcesz zarobić, a że ja zawistny nie jestem to życzę ci powodzenia i będę się cieszył z twojego zarobku. tylko nie daj się wydymać :) pomyśl tylko logicznie: bankruci przez kilka ładnych lat mielili i nic. wpadło 5 orłów windykacji z one solution i cuda panie trzepią hajs? no nie mów że dajesz się nabrać na takie tanie chwyty
Ja pier… ale wy płaczecie … sprzedajcie akcje idźcie gdzie indziej a nie jak baby szlochacie… wiedzieliście co kupowaliście, gracie na giełdzie wiec miejcie jaja i albo sprzedajcie akcje i idźcie gdzie indziej albo siedźcie i czekajcie na rozwój spółki… Marian wez się ogarnij, sprzedaj akcje bo giełda nie dla Ciebie bo tylko marudzisz i ciagle ten sam teks piszesz.
Dnia 2023-02-17 o godz. 20:17 ~Kamil napisał(a): >wiedzieliście co kupowaliście, gracie na giełdzie wiec miejcie jaja
raczej nie wiedzieli :) jak to śpiewają, amerykańska gra jednemu weźmie drugiemu da :) jest miejsce na wymianę opinii, z tym że część z nich to zwykłe brednie, chociażby jak że pakiet 100 baniek pracuje hehe teraz jak doliczyć odsetki to już chyba ze 120 baniek nominału byłoby buahahaha tylko problem taki, że to wszystko wirtualne urojenia