A co tu pisać. Raport jak raport, bardziej zly niz dobry. Widac przede wszystkim, ze wydanie Warhammera nie wyniosło ich na nową półkę przychodową i sprzedaż WH ledwo wystarcza na złagodzenie spadku sprzedaży Wizardsów. To najgorsza wiadomość makro. Druga slaba wiadomosc to to, ze maja moim zdaniem za duzo rownoleglych rzeczy w produkcji. IronVR na razie niewiadoma, inwestycja drenująca trochę kase, ale zobaczymy, moze Home Together sie uda. Generalnie - na moje oko stagnacja. Czyli kurs bez zmian do kolejnego espi.
Looool:) Tez sluchalem czata, Caban na poczatku lutego mowil, ze „od kilku miesiecy rozwijają Wizards pod psvr2”, „stawiamy na psvr w naszych przyszlych produkcjach”. Co znaczy, ze na premierę psvr2 nie beda mieli zadnego absolutnie na nia produktu. Ale BEDA WZROSTY!!!!111jeden :)
John, czy „multi oglosza po premierze psvr2” mialo znaczyc „multi oglosza po premierze psvr2, na przyklad pol roku po premierze”? Bo jak to miales na mysli, to sie totalnie zgadzamy:)
Pers, ty, no ja nie wiem, ale juz paru ziomeczkow tutaj sie podniecało premierą psvr2 jako jakoś przełową dla Carbona, wedlug ktorej planują jakies swoje akcje PRowe, jakies plany wydawnicze. Troche sie smialem wtedy, trochę sie smieję teraz:)
Edukuję, Pers:) Siedzą tu takie mąrdale, pieprzą jakieś bajki, a czesc mniej doswiadczonych inwestorow przyjmuje to zbyt entuzjastycznie i bezkrytycznie. Wiec staram sie podrzucac tą krytykę. I wtedy wybuchają, jak ten typ CRB czy jak mu tam)). To forum jest zabawne, po prostu:)
Zupelnoe nie, Ajtuś:) Czekam na rożnych tutaj tuzów giełdy, którzy na zły raport raport reagują „noo, super, spokojny rozwój, będà wzrosty!”, snują jakieś chore scenariusze typu „jak wystartuje rakieta spaceX, to wtedy oglosza multi wizardsów, zobaczycie!!”, albo dopatrują się jakichś zmyślnych strategii w dość rozpaczliwej próbie zdobycia kapitału od vertigo („super, silny partner, ale teraz polecimy!”). To normalnie jak jakaś sekta:)
A tymczasem, borem lasem, wzrosty ceny kebaba większe niż wzrosty kursu Carbona:)
O ile sobie przypominam to wchodziłeś do tej sekty w okolicach 50 a opuszczałeś ją po 18?Jeśli tak to nie dziwię się Twojemu rozgoryczeniu.Odpisz sobie stratę i do boju.Odkujemy się.Ja trzymam mimo przejściowej bryndzy.Będzie dobrze albo jeszcze lepiej.Wkrótce się przekonasz.Nutka sceptycyzmu może być ale Twój skrajny defetyzm jest podyktowany osobistą porażką.ahoj!
Widać po nim że psychika zorana i pozostała tylko gorycz. Tym bardziej nerwowo jak cena zbliża się do jego ceny sprzedaży , za chwile będzie tylko widział jeden fakt że oddał taniej niż obecna wycena a to spowoduje kolejną lawinę negatywnych uczuć i kolejna fale goryczy którą bedzie starał sie ukryć za maską udawanego luzu .
Chłopaki, wasza troska jest bardzo miła:) Wchodzilem na poziomach ok 50, wychodziłem ok 21 zl, kiedy stało się jasne, że Warhammer jest niewypałem i nie będzie rozwijany - zadnego coop, zadnych dlc. Na to stawiałem - Carbon nie dostarczył, trudno, gieldowa zabawa:) Nie mam zadnej zrytej psychiki przez to, serio:) Trzymam sie limitów inwestowania, odrobiłem od tej pory jakieś 70% tej straty na innych rzeczach, po części dzięki uwolnionym srodkom, a 2022 ogolnie mniej wiecej na zero, więc naprawdę. A piszę tu, bo zrobiłem vos, czego generalnie nie robię w inwestycjach: dalem sie porwać emocjom, wizji, ze wszyscy sie tak samo jarają produktem, jak ja sam, więc NA PEWNO BEDZIE HIT. No wiec nie.
Brawo Keks.To było szczere i prawdziwe.Też czułem ból bo doszedłem do szczytu i spadłem z niego,chciwośč ukarana.Sam jestem sobie winny.Jestem tu od początku i wciąż wierzę że się nie zawiodę.
Skoro jesteś od IPO i nie zadowoliłeś się zarobkiem +340% to ja nie wiem ile musi to urosnąć żebyś był skłonny sprzedać. A może powinno mocno spaść mocniej niż do tej pory...
Polski gamedev nie wroci juz nigdy do takich poziomow jak tuz przed premierą CP2077. To po prostu była bańka:) Nic nie uzasadnia c/z 70 i 20 milonów kapitalizacji na jakims g**wnie typu Games Operators z jedną gierką na poziomie rozbudowanego projektu studenckiego:)
Chyba, ze znowu zrobi sie bańka. Wtedy wchodze w Carbon