• Zastaw akcji Autor: ~RadGS [172.226.64.*]
    Poproszę o merytoryczne wyjaśnienie, czy zastaw akcji w banku pod kolejną inwestycję, jest wystarczającym argumentem, że spółki nie da się zdjąć z giełdy? Jaki procent stanowią zastawione akcje? Zapewne można to odszukać, ale może ktoś wie? Z góry dziękuję za informację!
  • Re: Zastaw akcji Autor: ~Sss [77.254.117.*]
    Jak sam zauważyłeś można znaleźć, więc poszukaj. Natomiast w skrócie jest to możliwe ale trudne i niezbyt opłacalne dla spółki.

Pytanie powinno brzmieć inaczej " czy jest w tym państwie coś niemożliwe " wszystko się da zrobić w tym kraju bo albo jest niska szkodliwość czynu albo staruszki o kulach wbiegają na jezdnię lotem błyskawicy ewentualnie można ustawę zrobić w nocy i klepnąć bo długopis i tak podpisze a reszta jest kwestią ceny i tak to już działa od 1989 r. bo naród głupi, pozwala na to wybierając wciąż tych samych wałkarzy ha ha ha !!!
  • Re: Zastaw akcji Autor: ~PS [89.64.2.*]
    Wiesz co SSS też mam akcje i być może więcej od Ciebie...ale Twoich wydumek naprawdę się nie da czytać (pomijając, że często nawet poprawnie po polsku nie potrafisz napisać). Ktoś zadał całkiem merytoryczne pytanie, a Ty piszesz jakieś kocopoły...nie znając najprawdopodobniej odpowiedzi na to pytanie. Naprawdę czasami milczenie jest złotem. Wrzucając takie posty niestety sam siebie ośmieszasz stając się pieniaczem. Po co Ci to? Pozdrawiam wszystkich akcjonariuszy
  • Re: Zastaw akcji Autor: ~RadGS [104.28.45.*]
    Zgadzam się z Tobą w 100%. Kolega sss ma tendencję do traktowania ludzi z góry. Tak jak napisałeś, poprosiłem kogoś (niekoniecznie sss) mądrzejszego ode mnie w tej dziedzinie, o udzielenie merytorycznej odpowiedzi. Tyle na ten temat. Czekam dalej :)
    inwestujesz swoją kasę i pytasz o takie rzeczy bez sprawdzenia ???? ale proszę cię nie wygłupiaj się
    Brak Ci kultury, elegancji i empatii. I pamiętaj, że nie ma głupich pytań ale są za to głupie odpowiedzi. I nie martw się o moje pieniądze. Powodzenia w inwestowaniu!
    Pieniaczem ??? dobre widać prawda nie po nosie hi hi hi. Pewnie podobne uzasadnienia pisane w których same bzdury są z całą pewnością nie po polsku. Natomiast co do pytania dałem odpowiedź, a po drugie trzeba samemu szukać i nawiasem już takie odpowiedzi były na forum zadawane przez tych samych lub podobnych.
    Natomiast to czy mam więcej czy mniej akcji to mnie nie rusza i mi wciąż mało więc dokupuj więcej abyś miał więcej jak to piszesz.
    Muszę się zgodzić z tym milczeniem tylko nie poszło ci bo nie ten adres, a głupie pytania zadawać aby może kogoś wystraszyć to dopiero jest poniżanie się tak samo jak bronienie tego. Niestety tutaj już i/d/i//o/t/ó/w nie ma więc nie szukajcie !

• Re: Zastaw akcji Autor: ~PS [31.0.43.*]
    Naprawdę SSS majętni ludzie się tak jak Ty nie zachowują... jesteś dosyć prymitywny w swoich działaniach, a to często nie idzie w parze z pieniędzmi. Oczywiście też uważam, że czeka nas świetlana przyszłość, a merytoryczne odpowiedzi tylko punktują ,,hejtujących". Niestety obawiam się, że tymi prostacko-burackimi wpisami bardziej szkodzisz spółce, aniżeli jej pomagasz...
  • Re: Zastaw akcji Autor: ~Kirikou [89.68.37.*]
    Zgadzam się z kolegą PS.
    Sss już wszyscy wiedzą, że cały czas kupujesz i że ten naród jest ciemny i głupi! Wystarczy...
    Pozdrawiam i bez obrazy
    Wyraziłeś swoją opinię i ok, a twój tok rozumowania potwierdza moje spostrzeżenia. i tego się trzymaj bo nie mi zmieniać myślenie .......
  • Re: Zastaw akcji Autor: ~Perła [37.47.94.*]
    Widać nagonka trolli a co do zachowania osób niby majętnych to same gbury i słoma z butów wystaje.
    Niestety ale sss ma rację w tym co pisze i nie boi się powiedzieć głośno to co myśli większość Polaków.
    Widzę że tutaj same zarobasy które piszą głupoty i dla wszystkich w tym wątku milczenie jest złotem jak to napisał ten milioner pewnie jak większość tutaj bez kasy
    Widać nagonka trolli a co do zachowania osób niby majętnych to same gbury i słoma z butów wystaje.
    Niestety ale sss ma rację w tym co pisze i nie boi się powiedzieć głośno to co myśli większość Polaków.
    Widzę że tutaj same zarobasy które piszą głupoty i dla wszystkich w tym wątku milczenie jest złotem jak to napisał ten milioner pewnie jak większość tutaj bez kasy
  • Re: Zastaw akcji Autor: ~PS [89.69.83.*]
    A czemu uważasz, że jestem trollem? Dlaczego piszesz, że nie mam akcji? Proponuję wystawić w arkuszu zleceń powiedzmy sobie 66666 akcji w cenie np. 20,20 PLN (tak żeby nie było przypadku)...Ja to mogę zaraz zrobić od ręki.... zrób to samo i się okaże kto mówi prawdę, a kto pajacuje. Perła zapraszam... zweryfikujemy się?
  • Re: Zastaw akcji Autor: ~chemik [37.130.36.*]
    Dnia 2023-02-13 o godz. 15:59 ~PS napisał(a):
    > A czemu uważasz, że jestem trollem? Dlaczego piszesz, że nie mam akcji? Proponuję wystawić w arkuszu zleceń powiedzmy sobie 66666 akcji w cenie np. 20,20 PLN (tak żeby nie było przypadku)...Ja to mogę zaraz zrobić od ręki.... zrób to samo i się okaże kto mówi prawdę, a kto pajacuje. Perła zapraszam... zweryfikujemy się?

gratulacje, ładny pakiet. Oby wyniki zaskoczyły na plus
  • Re: Zastaw akcji Autor: ~PS [89.69.83.*]
    Dzięki....chociaż nie robię tego dla poklasku, a z uwagi na bycie wiarygodnym. Mam nadzieję, że zaraz pojawią się podobne pakiety najgłośniej komentujących
  • Re: Zastaw akcji Autor: ~Perł [5.184.203.*]
    Ładny pakiet zwracam honor
  • Re: Zastaw akcji Autor: ~Ttt [178.42.60.*]
    No właśnie pomyśl jaki duży pakiet po zastaw a tu piszą bzdury o wycofaniu jak ?
  • Re: Zastaw akcji Autor: ~Viviane [66.205.3.*]
    jaki masz target? Swoja droga widze ze niezle zlecania stoja dosyc wysoko i to od ponad miesiaca...
  • Re: Zastaw akcji Autor: ~login [83.21.171.*]
    Sss....Jak dla mnie a jestem tu dość długo ..jesteś ostatnio coraz mniej wiarygodny. NIESTETY..To tak dla ciebie do przemyślenia
  • Re: Zastaw akcji Autor: ~Sss [10.102.52.*]
    ok każdy ma swoje zdanie i nic nikomu nie muszę udowadniać tym bardziej tutaj. Natomiast zaimponowała mi osoba posiadająca ładny pakiet i widać że jest tutaj sporo osób wierzących w tą spółkę, a to się ceni.
    Natomiast co do odp. na pierwsze pytanie odnośnie zastawu to jest dokładnie tak jak napisałem ( wiedzę na ten temat mam od osoby z forum ) Ktoś w tamtym roku ładnie to opisał i wynikało, że jest to możliwe ale bardzo trudne i nieopłacalne dla spółki.
    Przepraszam jeżeli kogoś uraziłem i
    Pozdrowienia dla INWESTORÓW bo widać że jednak tutaj jest ich sporo !
  • Re: Zastaw akcji Autor: ~PS [31.0.42.*]
    A jesteś w stanie odszukać ten opis? Myślę, że jest tu paru nowych inwestorów, którzy chętnie by się dowiedzieli jak to faktycznie wygląda
  • Zastaw akcji Autor: ~Sss [10.42.3.*]
    Nie bardzo mam czas ale jest na 100%. Z tego co pamiętam było to w tamtym roku lub końcem 2021. Kolega w sposób bardzo zrozumiały wyjaśniał próbę zdjęcia przy zastawie i była to odpowiedź w jakimś poście. Natomiast czy to jest możliwe musiałbyś najlepiej sam sprawdzić u źródła. Natomiast osobiście nie biorę takiej opcji pod uwagę ponieważ działanie spółki w mojej ocenie mówi co innego ale wszystko jest możliwe.

Popatrz na spółkę kulczyka bodajże tam jest 37% f/f i ściągają, a tutaj same zakupy osób związanych zaprzeczają tej tezie no chyba, że ogłosiliby na walnym za tydzień np. 5zł to byłby szybki zysk. W przeciwny razie ich zakupy potwierdzają tezę o wiedzy co będzie grane i mogą np. sprzedać X % akcji jakiemuś fundowi lub inny manewr zrobić. Czyste domniemania i spekulacje.
    Jak i co będzie możemy gdybać ale w tym roku już wszystko powinno się wyjaśnić

I również pozdrawiam
  • Re: Zastaw akcji Autor: ~Kirikou [10.42.4.*]
    Chyba pociągnę jeszcze z 15.5tyś akcji. Jeszcze się zastanawiam :-))
    Będę musiał zamknąć inną pozycję.
  • Re: Zastaw akcji Autor: ~Kirikou [10.102.52.*]
    Część już weszła, 9k jeszcze czeka, dawać kto chętny po 4zł biorę!!!!
  • Re: Zastaw akcji Autor: ~Sss [10.102.52.*]
    Można było brać w okolicy 3,90 ale przecież obrażam i nie jestem wiarygodny szkoda tutaj czasu tylko robić swoje i nie patrzyć na resztę
  • Re: Zastaw akcji Autor: ~Kirikou [10.42.3.*]
    Nie jestem tu dla zabawy to i mogę dać 10gr wyżej, jeszcze niecałe 5k wisi. Czekam :-))
  • Re: Zastaw akcji Autor: ~Sss [10.42.4.*]
    sporo jest tutaj dla zarobku tylko poważnego, a reszta bawi się paroma akcjami i cieszy się jak zarobi 100 zł. No cóż każdy ze swoją kasą robi co chce, a mnie nie interesuje 1 czy 2 zł zysku na akcję bo tyle to w dywidendzie dostanę myślę ze w ciągu 2-3 lat
  • Re: Zastaw akcji Autor: ~Sss [10.42.3.*]
    swoją drogą te dzisiejsze 100k akcji to w większości z wora do wora było przerzucone, a ci co dali wcześniej wciągnąć się w pseudo spadek no cóż szkoda ich i takie ruchy będą tutaj jeszcze. Spółka dla cierpliwych
  • Re: Zastaw akcji Autor: ~Kirikou [10.102.52.*]
    Nie wiem czy z wora do wora, nie doszukiwał bym się tu teorii spiskowych.
    Ja wziąłem dzisiaj 15.5k i nie było to z wora do wora. ;-)
    Pozdrawiam akcjonariuszy
  • Re: Zastaw akcji Autor: ~nabykadnesar [10.42.4.*]
    Zastaw akcji nie ma żadnego znaczenia dla ściągnięcia spółki z giełdy. Zastaw to dobra metoda dla pozyskania kapitału bez przeprowadzania dodatkowej emisji akcji. Dlaczego zarząd nie chce dodatkowej emisji akcji to chyba łatwo się domyślisz... Pozdrawiam.
  • Re: Zastaw akcji Autor: ~zielonek [10.42.3.*]
    no własnie pozyskac kapitał na wykup akcji
  • Re: Zastaw akcji Autor: ~Pol [31.183.215.*]
    Wy naprawdę jeszcze na poważnie z tym wykupem? Nie znudziło się? Ile jeszcze lat o tym będziemy czytac?
[x]
PCCEXOL 1,20% 2,52 2025-10-16 16:39:39
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.