Jesteśmy w programie NIVDIA Incepcja! Współpraca z jedną z największych na świecie firm technologicznych GPU to dla nas fantastyczna okazja do dalszych ulepszeń oprogramowania CarnaLife Holo. NVIDIA Inception pomaga startupom podczas krytycznych etapów rozwoju produktu, prototypowania i wdrażania. Każdy członek NVIDIA Inception otrzymuje niestandardowy zestaw bieżących korzyści, takich jak kredyty NVIDIA Deep Learning Institute, wsparcie marketingowe i pomoc technologiczna, która zapewnia firmom podstawowe narzędzia,W rezultacie inżynierowie MedApp będą mieli szansę wprowadzić naszą technologię obrazowania 3D rozszerzonej rzeczywistości na jeszcze wyższy poziom! Trzymajcie kciuki!MedApp –
Czyli MedApp nadal przedstawia się jako startup,
a produkt promowany od wielu ciągle jest na etapie prototypowania i krytycznego etapu rozwoju?
Jak trzymając kciuki można pisać na klawiaturze i efektywnie tworzyć oprogramowanie?
Czyżby zachęcali swój "zespół" do bezczynności w tym wspaniałym programie,
jak to już było np. z "Akceleratorem Google", z którego w praktyce nie skorzystali?
nie ma co się łudzić , kompletny brak zainteresowaniem MedApp nikt nawet pies z kulawą nogą się nie znajdzie na zakup akcji przy takiej polityce jaką tworzą to klapa na całej linii , zero inf ze spółki , co oni robią tyle czasu że nie ma żadnych informacji , doprowadzić do katastrofy można każdą spółkę ,ale tak i na takim etapie to idio-tyzm do potęgi , nawet krętacze na tym swoim przekręcie wiele nie zarobili ! a to że powinni być w areszcie to jak najbardziej właściwe miejsce !
Dnia 2023-02-11 o godz. 14:20 ~Sproket napisał(a): > Nie będzie FDA, nie dla psa kiełbasa: > > https://www.pb.pl/krzysztof-zalewski-aresztowany-1157869 > https://www.pb.pl/analityk-radzi-trzymac-sie-z-dala-od-spolki-po-artykule-w-pb-1157904 > https://www.pb.pl/medapp-placi-za-problemy-krzysztofa-zalewskiego-1157995
Stare problemy oczywiście wciąż aktualne, ale są też całkiem nowe
i każdy może wnioskować do PIP o informację publiczną o kontroli w MedAppie
https://www.gov.pl/web/pip/uzyskaj-informacje-publiczna w sprawie:
Rozmawiałem z kolegą, który pracował w MedAppie i wciąż ma kontakt z innymi byłymi pracownikami i zapytałem go czemu nie dowieźli tego oprogramowania RIS i klient zrezygnował z używania CarnaLife System, przecież tam nie było nic nowatorskiego do zrobienia, tylko dodanie obsługi wiadomych danych do systemu...
Powiedział mi, że w czerwcu 2022 prezes na zebraniu ogłosił pracownikom zespołu CarnaLife System, że uważa inwestycje w rozwój produktu za nieopłacalne i niewielkie prace nie uzasadniają utrzymywania zespołu, a obsługa i zadania związane z już zawartymi umowami będą outsourcowane do JellyTech (podwykonawcy RIS), gdzie są przyjmowani nowi pracownicy, więc mają tam wysłać swoje CV i wziąć udział w rekrutacji.
Ostatecznie, po rozmowach, nikt z nich nie chciał nawiązać współpracy z zaproponowaną firmą, więc pracownicy dostawali wypowiedzenia z powodów ekonomicznych i należały im się odprawy, ale 1 gość nie chciał bezsensownie kisić się przez 3 miesiące w tym dogorywającym projekcie, więc po ogłoszeniu chciał rozwiązania umowy o pracę za porozumieniem stron z inicjatywy pracodawcy (więc też należała mu się odprawa, ale nie musiał zostawać w firmie przez 3 miesiące - taniej), ale prezes nie chciał wypłacać mu tych należnych świadczeń i takiego porozumienia odmówił.
Ponieważ ten pracownik przez kilka lat nie dostał od MedAppu służbowego sprzętu, nawet laptopa, ani nie zawarto z nim umowy i ciągle nie płacono mu za użyczanie do pracy jego prywatnego sprzętu; postanowił w takiej sytuacji w trybie natychmiastowym rozwiązać umowę o pracę Z WINY PRACODAWCY, w związku z czym należała mu się odprawa i odszkodowanie jak wynagrodzenie za 3 miesiące wypowiedzenia; czyli koszty dla MedAppu już na pewno wzrosły o stawkę programisty za tych kilka miesięcy...
...ale to jeszcze zależy od tego czy w tej sytuacji zdecydowali się spełnić obowiązki pracodawcy, bo jeśli tego nie zrobili, to w spór mogła jeszcze zostać zaangażowana INSPEKCJA PRACY oraz SĄD (i z tego co kolega ostatnio o tym słyszał sprawa wtedy zmierzała raczej właśnie w tym kierunku); a według niego w MedAppie było mnóstwo poważnych naruszeń prawa pracy wobec wielu pracowników, np.: - większość stanowisk w biurze firmy nie spełniało norm BHP dla miejsc pracy przy komputerach; - wykonującym pracę zdalnie nie zapewniono monitorów, krzeseł ani nie było umów użyczania własnych; - zaległe urlopy miały być odbierane po 2 godziny dziennie, gdy należało ich udzielać w całych dniach; - byłym pracownikom świadectwa pracy wystawiono i dostarczono po wezwaniu ze znacznymi opóźnieniami; więc kontrola PIPu na pewno stwierdziłaby dużo problemów i nałożyła za nie na MedApp KARY...
Ktoś wie czy można uzyskać z PIPu informacje czy w konkretnej firmie była kontrola i jakie są ustalenia? Ja widziałem jakiś czas temu artykuły o podobnym sporze, ale nie wiem czy dziennikarz nie miał dojścia, bo sam znalazłem tylko publikacje PIPu z ogólnymi informacjami i statystykami z ostatnich lat, które nie zawierały żadnych danych o konkretnych firmach ani osobach...
Jeśli MedApp nie poprawił tych spraw, to wciąż jeszcze każdy pracownik ma możliwość, żeby natychmiast odejść z pracy, domagać się przy tym zapłaty za kilka miesięcy i jeszcze żądać wyrównania za ostatnie 3 lata użyczania własnych sprzętów (czego za okres do 3 lat wstecz wciąż mogą domagać się też byli pracownicy); co powinno się pracownikom opłacać przed podziałem spółki na kilka zależnych, po czym straciliby uprawnienia do odpraw od nowych mniejszych pracodawców.
Dla potencjalnego "inwestora" marna perspektywa, a poważne problemy i koszty do przejęcia...
Na nic zaklinanie gościa bez akcji. FDA zarejestrowało. TEraz w trybie pilnym powstała nowa spółka, która wkrótce zostanie sprzedana za konkretne pieniądze do USA. Drugie Scope.