• KURS Autor: ~PAKIET [88.220.104.*]
    Hej. Jak myślicie po wynikach kurs urośnie do 0,14 / 0,15 gr?
  • Re: KURS Autor: ~szaman [5.173.173.*]
    zależy od wyników i co napiszą w raporcie. JEśli w tym roku zapowiedzą kupienie kolejnych pakietów wierzytelności, to może urośnie.. Wyniki za 4Q powinnn być dobre, bo widać, że kupione pakiety ruszyły. Moim zdaniem 4 kwartał przyniósł ok 1 miliona zł. skoro w 2 mieli około 400 w 3 - 700 zl to nawet ze stosunku wzrostu widać że pnie się do góry. Wcześniejsze zadłużenia już się spłacają i jeśli uruchomili kolejne, to będzie dobrze. Zmienił się też prezes, więc może pójdzie to tylko na plus. 13 lutego wszystko będzie jasne. to są tylko moje przypuszczenia.
  • Re: KURS Autor: ~PAKIET [88.220.104.*]
    Szaman widzę że Jesteś pełen optymizmu - Obyś miał rację. Jeżeli jest dobrze i a może będzie lepiej to co w takim razie dzieje się z kursem - szoruje po dnie.....................
    szoruje po dnie, bo ludzie są nieufni teraz. Każdy trzyma gotówkę i woli inwestować w coś bardziej pewnego. Firma od początku wejścia ma pod górkę z uwagi na to co zrobili więksi gracze, na których trochę liczono, że zmienią trend spadkowy na wzrosty - liczono na mega wzrosty. A co zrobili? sprzedali wszystko i linder wykupił pakiet większosciowy. Kurs może ruszy, jeśli będą dobre wyniki finansowe i zobaczymy wszyscy, że jednak kupione pakiety o wartości ok 100 mln zaczynają się spłacać. nie piszę, że 100% się spacii, ale ważne by wypracować więcej niż się na to wydało i kupić kolejne wierzytelności. Niepewność dla spółek windykacjnych przynosiły w 2022 roku informacje o tego typu działalności. Minister nie lubi komorników i windykatorów. wciąż nic nie wiadomo kiedy ma wejść ustawa regulująca windykacje. dużo się działo w 2022 roku, zobaczymy co zrobi nowy Prezes.
    A kto jest nowym prezesem?
    Włodzimierz Retelski oraz Jan Hambura weszli do rady nadzorczej - wszystko w protokołach z 31 stycznia
    Ok dzięki za info.
    Widzę że kurs 0,14 czyżby wyniki były dobre?
  • Re: KURS Autor: ~marian_koniuszko [86.45.75.*]
    Dnia 2023-02-10 o godz. 10:14 ~szaman napisał(a):
    >i zobaczymy wszyscy, że jednak kupione pakiety o wartości ok 100 mln zaczynają się spłacać.

buahahahaa co ty bredzisz? o jakiej wartości 100 mln? :D pojęcia bladego nie masz o tym co piszesz.
    kupili przedawnionych śmieci i windykacyjnego gnoju od banktura FF inkaso co to mielił te portfele przez kilka lat i hajsu nie wymielił (a nagle one solution miałby trzerpać kasiorkę? hahaha), pakiety niby 100 mln nominału (nie wartości bilansowej, nominału) za 5,5 bańki a nawet 5% kosztów zakupu im się nie zwróciło - policz ile lat będą musieli gonić  aby chociaż wyjść na zero w tej "inwestycji"

Dnia 2023-02-10 o godz. 09:59 ~szaman napisał(a):
    >JEśli w tym roku zapowiedzą kupienie kolejnych pakietów wierzytelności, to może urośnie..
    Wcześniejsze zadłużenia już się spłacają i jeśli uruchomili kolejne, to będzie dobrze.

buahaha :D jeśli zapowiedzą haha no tak, powiedzą i wystrzał :D
    najpierw to trzeba coś kupić, byle nie takie śmieci jak te za 5,5 bańki o rzekomym nominale 100 mln od bankruta FF inkaso, co poprzednicy mielili przez kilka lat i nie wymielili hajsu, a teraz one solution nawet nie ma zwrotu 5% zainwestowanej kwoty w zakup, nie mówiąc o jakichkolwiek zyskach

Jak wspomniałem, moim zdaniem wyniki będą dobre. Wierzytelności się spłacają. tam pracuje niewiele osób, więc trzeba czasu by wysłać listy do paru tysięcy osób czy firm o zwrot. z każdym miesiącem wchodzi nowa ilośc osób które wpłaca kasę. zatem zysk rośnie. to moj tok rozumowania widząc wyniki kwartalne. nie da się skontaktować od razu z tak duża ilością osób przy tak małym składzie pracowników. potencjał jest, niech pokażą teraz jaki to potencjał.
    Dnia 2023-02-10 o godz. 10:57 ~szaman napisał(a):
    >Wierzytelności się spłacają. tam pracuje niewiele osób, więc trzeba czasu by wysłać listy do paru tysięcy osób czy firm o zwrot. z każdym miesiącem wchodzi nowa ilośc osób które wpłaca kasę. zatem zysk rośnie. to moj tok rozumowania

buahahahaha oj człowieku ty nie masz zielonego pojęcia o tym bajzlu. ale osoby które chcą ogolić z hajsu takich jak ty to się cieszą :)
    a listy o zwrot to se sam wysyłaj i zobacz jak to działa :D
    dobrze ze jestes, ostrzegasz wszystkich nono samarytanin ludzkich portfeli hehehe tu wszystkie firmy są złe a prezesi spółek giełdowych tylko chcą kasę wydoić... co do zasady..
  • Re: KURS Autor: ~Ja [85.221.130.*]
    Ponizej 0,18 jest glupotą oddać
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [200.218.184.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~Kamil [89.151.36.*]
    Pisałem wcześniej i znowu napisze Marian lubi od tyłu, a tył jest całodobowy dlatego ma tylu kolegów. Marian lubi w kakooooo
  • Re: KURS Autor: ~Waldek [10.42.3.*]
    Dnia 2023-02-10 o godz. 10:57 ~szaman napisał(a):
    >więc trzeba czasu by wysłać listy do paru tysięcy osób czy firm o zwrot. z każdym miesiącem wchodzi nowa ilośc osób które wpłaca kasę

Ty tak na poważnie czy się po prostu zgrywasz? Uważasz że ludzie przez długie lata olewali ten Tarinvest i Fast Finance które nie były w stanie nic od nich zwindykować, ale kiedy One Solution wysłało im listy to dostali biegunki ze strachu i już stoją w kolejce z odliczoną gotówką? Ja jestem w stanie zrozumieć że wtopiłeś po grubo wyższej cenie i liczysz na odbicie żeby wyjść z jak najmniejszą stratą, ale nie rób tu kabaretu.
  • Re: KURS Autor: ~Bartolo [151.236.25.*]
    Temu leszczowi się wydaje, że One Solution wyśle list z hasłem windykacja i nawet sąsiedzi dłużnika przyjdą zapłacić żeby tylko nie oberwać rykoszetem ha ha ha.
  • Re: KURS Autor: ~Pazer [10.42.3.*]
    W tym roku ma wejść ustawa Ziobry bo Unia chce uregulować rynek windykacji w całej europie. W takim kształcie jak to przedstawiono w projekcie przedawnione długi będą musiały być anulowane. A dłużnik i tak będzie trafiał do rejestru. Odpisy windykacja będzie zobligowana wysłać do fiskusa. Który naliczy podatek dochodowy. Ile? To zależy od długu i urzędnika. A on nie będzie rozbity na raty. Fiskus też nie poczeka. On nie dyskutuje a i ma dostęp do kont. Więc jak ktoś będzie miał coś więcej na koncie to od razu blokada konta. Jak nie to z wpływów zacznie ściągać tak że zaboli. Po wyborach może w przyszłym roku będzie ci więksi dłużnicy będą nie mile zaskoczeni. A Kasa państwa pusta. Więc nie wiem czy część dłużników nie będzie chciało się jakoś dogadać. Tym bardziej że dzięki inflacji dług jak i rata realnie maleją. Dodatkowo jak ustawa Ziobry wejdzie w życie (o ile wejdzie) wymiecie troszeczkę konkurencji.

Co do scenariusza jak w GetBacku. Za wcześnie na taki scenariusz. Obligacji nie wypuszczą bo nikt nie kupi. Popyt na dodruk również znikomy. A i przez getback knf ciut bardziej się spółkom na nc przygląda. Szczególnie nowym jak ONE. Leszczyki takie jak ja ile tu mogą mieć wsadzone. 10 - 50 tyś. czy to majątek ?
  • Re: KURS Autor: ~marian_koniuszko [10.42.3.*]
    Dnia 2023-02-19 o godz. 11:23 ~Pazer napisał(a):
    >A dłużnik i tak będzie trafiał do rejestru. Odpisy windykacja będzie zobligowana wysłać do fiskusa. Który naliczy podatek dochodowy. Ile? To zależy od długu i urzędnika

sorry ale to jest stek bzdur.
    1. unia nie chce regulować rynku windykacji w całej europie, i już nie chodzi o kwestię geograficzną (unia to nie cała europa). nie jest zamiarem unii wydawać ustawy, że w unii to windykator może przyjść najpóźniej do godziny 17; tutaj chodzi o regulacje dyrektywy związanej z rynkiem kredytowym i ryzyk, zaś kwestie windykacyjne to tak ogólnie i w szczególności związane z sekurytyzacją. zapisy ustawy z godzinami wizyt windykatorów czy pytaniem o zgodę to czysto polski pomysł reagujący na oczekiwania społeczne.

2. dłużnik nie będzie trafiał do żadnego rejestru z uwagi na anulowane roszczenie - jak jest anulowane to długu już nie ma więc do żadnego rejestru nie można wpisać coś czego nie ma.

3. podatek będzie zależał od długu i urzędnika? pięknie bredzisz. to ile? jeden urzędnik da 40%, a drugi weźmie w łapę i tylko 1%? zatem ci wyjaśnię: taki anulowany dług to zwykły przychód do PIT więc podatek wyjdzie w skali wg PIT, a nie na skutek decyzji urzędnika, i nie będzie ściągany błyskawicznie jakimiś blokadami. a dopłatę do PIT można rozłożyć na raty.

4. skoro podatek wychodzi jako PIT, to uważasz że dłużnikowi lepiej będzie się dogadywać z windykacją i płacić cały dług, niż zapłacić jedynie 17% podatku od kwoty długu? matematykę to skończyłeś w 2 klasie podstawówki?

5. tutaj dochodzimy do zwrotu sytuacji: nie będzie żadnego anulowania i podatków - art. 508 kodeksu cywilnego. nie można jednostronnie anulować długu. bez zgody dłużnika nie będzie żadnych anulowań, a fiskus to się raczej zajmie tymi windykacjami co będą sobie chciały tymi "anulowaniami" zrobić zawyżone odpisy i zaniżyć należny od siebie podatek, chcąc przerzucić ciężar zapłaty podatku na konsumenta.

6. jedyne w czym się mogę zgodzić, to że ustawa wytnie trochę takich firm. a przede wszystkim uderzy w zatrudnienie w windykacjach zwłaszcza jak chodzi o terenowych.
  • Re: KURS Autor: ~VIC1980 [37.248.215.*]
    Kiedy wreszcie zrozumiecie że wasz bełkot tutaj nie ma żadnego znaczenia a kurs ustala popyt albo podaż.
  • Re: KURS Autor: ~J23 [10.42.3.*]
    to po co to czytasz ?
  • Re: KURS Autor: ~marian_koniuszko [10.42.4.*]
    takim bełkotem np. o pracujących 100 bańkach chcą napędzić podaż leszczy :) ciekawe tylko czy to grubo ubrani chcą minimalizować straty, czy tanio napchani łowią frajerów
  • Re: KURS Autor: ~Robert [149.28.48.*]
    Jak te pakiety mają być warte 100 milionów, to cena akcji powinna już fruwać na 4 złote.
    na te 100 baniek to frajerzy po akcje mają dać się złowić :)
  • Re: KURS Autor: ~Szwed [37.47.91.*]
    frajerzy to kupili po 50gr i więcej.Trraz jest dobra cena.
  • Re: KURS Autor: ~Kamil [89.151.36.*]
    Ty jesteś frajer. Kto ma po 60 groszy ? Chyba Ty i koniuszko … Ktoś kto kupował po 0.60 już uśrednił w dół a Wy za 500 plus inwestorzy ? Żal mi was naprawdę… i nie martwicie się o moją czy innych kasę, moja kasa moja strata …. Ja mam czas, mogę poczekać nawet 5 lat. Wisi mi wasze gadanie …
  • Re: KURS Autor: ~Waldek [10.42.7.*]
    Norwego i ferajna już cię lubią mordeczko. Dawaj więcej kapitału, śmiało.
  • Re: KURS Autor: ~Kamil [89.151.36.*]
    Ja przynajmniej mam kapitał i nie ujadam jak baba na targu i płacze na forum, ile masz lat dzieciaku ? Wiedziałeś w co inwestujesz ? To włóż jaja w imadła i nie szlochaj jak dziecko, tylko podejmij decyzje jak facet, albo sprzedaj albo siedź i nie płacz dzieciaku..
  • Re: KURS Autor: ~marian_koniuszko [10.42.7.*]
    Dnia 2023-02-25 o godz. 05:21 ~Kamil napisał(a):
    > Ja przynajmniej mam kapitał

to się jeszcze okaże haha :)
[x]
1SOLUTION -1,21% 0,10 2025-10-06 16:41:48
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.