• HubTech - proponuję współpracę akcjonariatu FF !! Autor: ~Bubu [37.225.33.*]
    Świetna inicjatywa mixa. Udało się zebrać 25 mln akcji !
    Dubluje, wątek aby było łatwiej się wpisywać. Proponuję aby wszyscy popierający tę inicjatywę zadeklarowali nie sprzedawanie akcji poniżej 50 gr przynajmniej do NWZA oraz wystawili wszystkie posiadane na poziomie powyżej 1,5 zł. Zbierzmy kolejne 25 mln !
  • Re: HubTech - proponuję współpracę akcjonariatu FF !! Autor: ~mix [185.230.168.*]
    Działaj bubu!
  • Re: HubTech - proponuję współpracę akcjonariatu FF !! Autor: ~Bubu [37.225.33.*]
    Wydaje mi się, że Bogusz i Łukaszewicz nie grają do jednej bramki z Luxami ! Może jakiś większy akcjonariusz (powyżej 1 mln akcji) mający dobre pióro napisał do nich !
  • Re: HubTech - proponuję współpracę akcjonariatu FF !! Autor: ~Chaguaramas [5.173.150.*]
    Panowie proponuję nie rozmieniać się na drobne. To była dobra inicjatywa, wstępnie się policzyliśmy. Ja jestem spokojny, że w rękach akcjonariuszy mniejszościowych jest ponad 10%. Teraz poczekajmy na raport za 4 kwartał 2022r., poczekajmy na NWZA (nie sądzę, że dużo się dowiemy, bo zarząd wcale może nie mieć wiedzy na temat zamiarów głównego akcjonariusza). Może spółka po konsultacji z nowym akcjonariuszem przedstawi nową strategię i zamiary. Jeśli zajdzie konieczność to będę tu pierwszy, który będzie organizował Porozumienie Akcjonariuszy, na razie jeszcze nie ma takiej potrzeby moim zdaniem.

PS. Odnośnie pana Łukaszewicza to jest on głównym wynalazcą i innowatorem w grupie Hubtech i akurat to bardzo dobrze, że posiada duży pakiet akcji.
  • Re: HubTech - proponuję współpracę akcjonariatu FF !! Autor: ~Bubu [37.225.33.*]
    To nie "była" lecz JEST dobra inicjatywa Chaguaramas. 25 mln to ładna liczba ale jeszcze ładniejsze są 50 czy 75. To ważna próba emancypacji drobnego akcjonariatu. Pomóż, nie wpadaj w samouwielbienie. Mała demonstracja nie ma wpływu na decyzje dużych graczy. Potrzebne jest konsekwentne i długofalowe Działanie !
  • Re: HubTech - proponuję współpracę akcjonariatu FF !! Autor: ~InżynierMaliniak [185.35.198.*]
    Dnia 2023-02-09 o godz. 11:39 ~Bubu napisał(a):
    > To nie "była" lecz JEST dobra inicjatywa Chaguaramas. 25 mln to ładna liczba ale jeszcze ładniejsze są 50 czy 75. To ważna próba emancypacji drobnego akcjonariatu. Pomóż, nie wpadaj w samouwielbienie. Mała demonstracja nie ma wpływu na decyzje dużych graczy. Potrzebne jest konsekwentne i długofalowe Działanie !

Panowie, reguła, odwieczna reguła jest ta sama i niezmienna; trzymać się z dal od kantów i lpościemy. Sprawdzając ich lat 2015 można było wyciągnąć wystarczająco trafione wnioski, czym śmierdzi Bydgoski wał. Skoro nie dojrzeliście do tego, to teraz musicie beczeć i zaklinać rzeczywistość.
  • Re: HubTech - proponuję współpracę akcjonariatu FF !! Autor: ~Muminek [176.102.90.*]
    Ja uważam, że ~Chaguaramas ma rację. Bardzo mądry wpis. Jeśli tego będziemy się trzymać, to na razie wystarczy.

W odniesieniu do głównego tematu, ja akurat deklaruję, że absolutnie nie sprzedam ani jednej akcji poniżej 50 gr.
    Co więcej, jeśli będzie tak, że poszło by wyżej i sprzedam (przy czym czekam na poziomy kilku zł dopóki widzę jakąkolwiek szansę), to też poinformuję o tym tutaj. Mam oczywiście świadomość, że moje akcje mało się liczą - tylko trochę ponad 230 tys.
    Muminek ! Nie wszczynają zbędnej dyskusji. 5% to zdecydowanie za mało, to mała chorągiewka, którą można tylko pomachać w przekonaniu, że "coś" się zrobiło! Przeczytaj ze zrozumieniem moje wpisy i pozwól innym podobnie myślącym zadeklarować się. W przeciwnym przypadku do dyskusji włączą się inżynier, Ramzes, tępiciel, beka i kamikadze i wykoleja, temat !
  • Re: HubTech - proponuję współpracę akcjonariatu FF !! Autor: ~Puzon [31.0.82.*]
    Z 2 lata temu była akcja na Borucie żeby zablokować nasze akcje brokerom wystawiając zlecenia po jakiejs okreslonej cenie. Teraz można powiedzieć zostało zrobione to samo i kurs poszedl do góry. Czyli broker nie sprzedał pożyczonych od nas akcji żeby zaniżać kurs i taniej je odkupic
  • Re: HubTech - proponuję współpracę akcjonariatu FF !! Autor: ~Beniu [5.173.41.*]
    Czyżby to cały czas animator tak się paskudnie zabawiał?
  • Re: HubTech - proponuję współpracę akcjonariatu FF !! Autor: ~mix [5.173.240.*]
    Dokładnie tak!
    Na ten moment plan wykonaliśmy wspólnie :)
  • Re: HubTech - proponuję współpracę akcjonariatu FF !! Autor: ~Leszek [83.4.61.*]
    Moim zdaniem będą chcieli ogłosić wezwanie na sprzedaż reszty akcji i czystą spółkę odsprzedać z dobrym dyskontem. Pomysł z założeniem Porozumienia jest dobry , można będzie stawiać warunek dobrej odsprzedaży akcji a przy takim scenariuszu głównemu udziałowcowi będzie zależało na czystej spółce z e 100% udziałem , ten warunek podniesie wartość spółki. Ale należy czekać do walnego a to już niedługo i raportu za IV kw. 2022r.
  • Re: HubTech - proponuję współpracę akcjonariatu FF !! Autor: andronom1 [87.205.245.*]
    Poczekać na wyniki nie zaszkodzi ale by nie było to tylko czcze gadanie na forum to na walnym powinno pokazać się kilku akcjonariuszy piszących na tym. Bo jak na walnym będą jedynie osoby, które są przeważnie obecne to pokażemy zarządowi że nie potrafimy się skrzyknąć do poważnego działania.
  • Re: HubTech - proponuję współpracę akcjonariatu FF !! Autor: ~jaccoo1 [89.151.43.*]
    Podbijam temat, bo Maliniak tworzy swoje tematy i zaśmieca forum.
    Proponuje go ignorować i nie odpowiadać na jego wypociny.

• Re: HubTech - proponuję współpracę akcjonariatu FF !! Autor: ~Akcjonariusz [89.68.80.*]
    Popieram pomysł zorganizowania Porozumienia Akcjonariuszy. Bez tego głos mniejszościowych nie będzie usłyszany.
  • Re: HubTech - proponuję współpracę akcjonariatu FF !! Autor: ~Marta [178.36.216.*]
    Słuchajcie z tego co ja czytam na new connect oni muszą mieć 90 procent aby ogłosić wezwanie. Czyli my musimy się dalej organizować i liczyć nasze akcje, aby uniemożliwić im zebranie 90 procent, bo faktycznie nam wezwanie zrobią. Z tego co czytam mamy 25 mln, dokładam do tego 500 tys
  • Re: HubTech - proponuję współpracę akcjonariatu FF !! Autor: ~Frog [83.25.139.*]
    Słuszna akcja w obecnych okolicznosciach dorzucam 240k po 1,50
  • Re: HubTech - proponuję współpracę akcjonariatu FF !! Autor: ~Beniu [5.173.40.*]
    Wystawić w arkuszu i niech leży, nie kusi. Niech sobie sprzedają swoje między sobą albo podniosą cenę do akceptowalnych poziomów
  • Re: HubTech - proponuję współpracę akcjonariatu FF !! Autor: ~Frog [83.25.139.*]
    No i widać że handel zamarł od 2 godz. nie mają już zabawek do spekulacji ponad 30mln.ff zablokowane i tak trzymać przez kilka miesięcy zobaczymy co poczną?
  • Re: HubTech - proponuję współpracę akcjonariatu FF !! Autor: ~Chudy [5.173.132.*]
    Ktoś musi sypnąć jakimś większym pakietem. A najlepiej kilku
  • Re: HubTech - proponuję współpracę akcjonariatu FF !! Autor: ~PP [89.64.85.*]
    Mam 1,5 mln akcji, gdzie się zgłosić?
    Kto trzyma listę kontaktową do porozumienia?
  • Re: HubTech - proponuję współpracę akcjonariatu FF !! Autor: ~Adam [89.64.79.*]
    Jedź na WZA i zapytaj.
  • Re: HubTech - proponuję współpracę akcjonariatu FF !! Autor: ~PP [31.0.70.*]
    Będę.
    Myślałem, że pogadamy wcześniej. Porozumienie warto zawiązać przed WZA.
  • Do PP Autor: ~Chaguaramas [148.122.184.*]
    PP ja też uważam, że porozumienie powinniśmy założyć już teraz. Jeżeli porozumienie posiadałoby ponad 10% akcji to po pierwsze udało by się uniknąć przymusowego wykupu, ale także byłaby możliwa negocjacja odsprzedaży pakietu bezpośrednio w dalszej ewentualności. Ja niestety nie będę mógł być na NWZA, ale myślę, że to właśnie NWZA będzie najlepszym momentem do inicjacji zawiązania porozumienia akcjonariuszy. Możecie zorganizować jakieś spotkanie przed czy po NWZA i omówić wstępnie pewne sprawy. Porozumienie powinno być dostępne dla wszystkich zainteresowanych (oczywiście owi potencjalni zainteresowani muszą być świadomi, że muszą utrzymywać zadeklarowany pakiet), ja z chęcią przystąpię do porozumienia z całym swoim pakietem.

Jeśli jesteś zainteresowany wymianą korespondencji to podaje mój e-mail: tomekjedraszewski@wp.pl

PS. Po dzisiejszym wezwaniu na akcje Star Space jest już chyba coraz mniej wątpliwości jaka przyszłość czeka akcje Hubtech. Mam nadzieję, że uda się uniknąć przymusowego wykupu, bo samą część kosmetyczną wyceniam obecnie na 800mln zł (czyli ponad 4 x obecna kapitalizacja) i moim zdaniem jest to wycena konserwatywna, a także nie uwzględniająca pasz czy potencjalnych herbicydów.

Pozdrawiam
  • Re: HubTech - proponuję współpracę akcjonariatu FF !! Autor: ~mix [193.28.84.*]
    Tutaj wystarczy. Witaj w klubie ok. 30 mln sztuk akcji!
  • Re: HubTech - proponuję współpracę akcjonariatu FF !! Autor: ~Bubu [37.225.13.*]
    Do PP. Właśnie się zgłosiłeś. Twoje 1,5 mln zostało zauważone przez "mixa". Mix zebrał 25 mln, w tym wątku jest zadeklarowane 2,25 mln, co daje łącznie 27,25 mln. Zbierajmy dalej. Za dużo jest dyskusji. To nie o to chodzi aby mielić ozorami. Większość, która tu jest wie o co chodzi. Zbierajmy dalej akcji i myślmy o utworzeniu porozumienia akcjonariuszy !
  • Re: HubTech - proponuję współpracę akcjonariatu FF !! Autor: ~Stary [5.173.2.*]
    A ja się zastanawiam czemu poniżej 50gr nie sprzedawać? Zwariowaliście? Dlaczego się nie zbierzemy i nie sprzedamy poniżej 2 zł jak to było jeszcze nie dawno? Chcecie za grosze oddać?
  • Re: HubTech - proponuję współpracę akcjonariatu FF !! Autor: ~Kamikadze [37.248.249.*]
    Fajna akcja szulernia policzyła akcje do kupienia w wezwaniu. Teraz tylko policzą liczbę akcyjek razy 30 gr. i już
  • Re: HubTech - proponuję współpracę akcjonariatu FF !! Autor: ~Beniu [5.173.194.*]
    Kamikadz nie bądź taki hop do przodu. Bez tej akcji oni i tak wiedzą ile mają i ile im brakuje. Komu chcesz kit wcisnąć?
  • Do PP Autor: ~Chaguaramas [148.122.184.*]
    PP ja też uważam, że porozumienie powinniśmy założyć już teraz. Jeżeli porozumienie posiadałoby ponad 10% akcji to po pierwsze udało by się uniknąć przymusowego wykupu, ale także byłaby możliwa negocjacja odsprzedaży pakietu bezpośrednio w dalszej ewentualności. Ja niestety nie będę mógł być na NWZA, ale myślę, że to właśnie NWZA będzie najlepszym momentem do inicjacji zawiązania porozumienia akcjonariuszy. Możecie zorganizować jakieś spotkanie przed czy po NWZA i omówić wstępnie pewne sprawy. Porozumienie powinno być dostępne dla wszystkich zainteresowanych (oczywiście owi potencjalni zainteresowani muszą być świadomi, że muszą utrzymywać zadeklarowany pakiet), ja z chęcią przystąpię do porozumienia z całym swoim pakietem.

Jeśli jesteś zainteresowany wymianą korespondencji to podaje mój e-mail: tomekjedraszewski@wp.pl

PS. Po dzisiejszym wezwaniu na akcje Star Space jest już chyba coraz mniej wątpliwości jaka przyszłość czeka akcje Hubtech. Mam nadzieję, że uda się uniknąć przymusowego wykupu, bo samą część kosmetyczną wyceniam obecnie na 800mln zł (czyli ponad 4 x obecna kapitalizacja) i moim zdaniem jest to wycena konserwatywna, a także nie uwzględniająca pasz czy potencjalnych herbicydów…

Pozdrawiam
  • Re: Do PP Autor: ~hol [10.42.4.*]
    Ktoś w porozumieniu, z wice lub sam, musi się zadeklarować, że to pociągnie jako prezes- przewodniczący Porozumienia. Trzeba znaleźć Kancelarię Prawną, która zajmie się stroną formalną i rejestracją sądową Porozumienia. Obstawiam koszt 10k zł.
    Następnie grupa przesyła screeny posiadanych akcji z Biur Maklerskich i wpłaty po 100 zł., na konto bankowe prezesa- przewodniczącego Porozumienia, na opłatę dla Radcy prawnego, który zna się na rzeczy i załatwi sprawę (100 złotych opłaty na członka w przypadku zadeklarowanej chęci przystąpienia do Porozumienia 100 osób, których akcje dałyby 10%) Podane wartości liczbowe są czysto hipotetyczne.

Oczywiście nikt z członków Porozumienia nie mógłby sprzedać zadeklarowanych akcji.
    Jest ktoś chętny z możliwością załatwienia sprawy?
  • Re: Do PP Autor: ~Frog [83.25.139.*]
    Co to za inicjatywa jak sprzedają po 0,38 zł o Kant dupu to rozbić, szulernia i tak zrobi z wami co zechce a wy jak barany i nie pierd cie że wystawiacie po 1,8
  • Re: Do PP Autor: ~Muminek [10.42.4.*]
    Dnia 2023-02-17 o godz. 20:44 ~Frog napisał(a):
    > Co to za inicjatywa jak sprzedają po 0,38 zł o Kant dupu to rozbić, szulernia i tak zrobi z wami co zechce a wy jak barany i nie pierd cie że wystawiacie po 1,8

To, co napisałeś to PO PIERWSZE.

PO DRUGIE:
    ktoś pisał w ciągu ostatnich dni ze 2-3 razy (w odstępach czasu), że forum przeniosło się na "disco". Dzięki uprzejmości jednego z forumowiczów (ale poza tym forum) dowiedziałem się, że chodzi o platformę discord. Za to po napisaniu nowego wątku, żeby coś się dowiedzieć jedynie zostałem 2 razy zminusowany :-) A jak mamy się zgrać grupowo, skoro nie mamy możliwości wspólnej dyskusji ?

PO TRZECIE:
    Założyłem kilka dni temu wątek dotyczący ewentualnego zgrania się na wyjazd na WZA i pozostał ten wątek niemal bez odpowiedzi.
  • Re: Do PP Autor: ~Bubu [37.225.13.*]
    Muminek próbuj się odnaleźć w sytuacji w której ugrzęźli wszyscy którzy tu są. Incjatywa polega na zebraniu 10, a może 20% akcji które nie będą sprzedane poniżej 50 gr i wystawione powyżej 1,5 zł ! Tylko tyle i aż tyle ! Oczywiście nie można tego wymagać od tych co znaleźli się w trudnej sytuacji (żywność, czynsz, paliwo, leki). Pozdrawiam wszystkich racjonalnie myślących. Kamikadze nie przeszkadzaj. Nawet Inżynier powstrzymuje się od zjadliwych komentarzy
  • Re: Do PP Autor: ~Muminek [10.102.52.*]
    Dnia 2023-02-17 o godz. 22:46 ~Bubu napisał(a):
    > Muminek próbuj się odnaleźć w sytuacji w której ugrzęźli wszyscy którzy tu są. Incjatywa polega na zebraniu 10, a może 20% akcji które nie będą sprzedane poniżej 50 gr i wystawione powyżej 1,5 zł ! Tylko tyle i aż tyle ! Oczywiście nie można tego wymagać od tych co znaleźli się w trudnej sytuacji (żywność, czynsz, paliwo, leki). Pozdrawiam wszystkich racjonalnie myślących. Kamikadze nie przeszkadzaj. Nawet Inżynier powstrzymuje się od zjadliwych komentarzy

Tyle, że ja jako jeden z pierwszych wystawiłem swoje akcje na poziomie 2 zł. I one cały czas tam są wystawione. I zadeklarowałem zgodnie z prawdą, że na pewno poniżej 50 gr nie sprzedam.

A powyżej tylko zauważyłem, że starałem się coś drobnego jeszcze zrobić dla dobra ogółu - rozpocząć temat ewentualnego zebrania się na wyjazd na WZA (nie było zainteresowania) oraz chciałem się dowiedzieć na temat DISCO i tylko minusy otrzymałem. Takie są fakty. Chciałem dobrze - wyszło jak zawsze :-)
  • Re: Do PP Autor: ~Bubu [37.225.34.*]
    Jest ok Muminek. Róbmy to co możemy, miejmy nadzieję, że będzie lepiej.
  • Re: Do PP Autor: ~Quest [46.134.31.*]
    Podbijam wątek i chce powiedzieć że 95% jest potrzebne żeby spółka mogła wyjść z giełdy więc ciężko im będzie a wręcz niemożliwe . GPW pod tym względem chroni akcjonariuszy
  • Re: Do PP Autor: ~Piki [185.21.85.*]
    Po ostatniej nowelizacji 90 procent nie 95. Ale i tak to nie do osiągnięcia
  • Re: Do PP Autor: ~Quest [46.134.31.*]
    Jesteś pewien piki? Z tego co wiem to 95 jednak po nowelizacji
  • Re: Do PP Autor: ~mix [193.28.84.*]
    I tak trzymać. Nasza akcja nie była tylko chwilową inicjatywą. Razem damy radę!

Dodatkowo proponuję wymienić się informacjami z walnego - może też być na maila.
  • Re: Do PP Autor: _sztos_ [188.33.232.*]
    Ja trzymam i bede trzymac min. do zlotowki, mam czas.

[x]
HUBTECH 0,82% 0,25 2026-05-15 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.