• ATM - solidne fundamenty na których się nie zarabia... Autor: crashev [83.143.40.*]

ATM to solidna spółka, mnóstwo dobrych projektów, świetne i solidne fundamenty, ale co z tego, nikt nie chce w nią inwestować na giełdzie papierów wartościowych - jej cena ciągle spada bez względu na wszystko czy są wzrosty indeksów czy spadki ATM leci na pysk. Do tego dochodzi mała płynność tej spółki, stąd pytanie - kto jeszcze trzyma ich akcje i po co? Wydaje się to być bezcelowe i na ich akcjach tylko można stracić?

Ktoś ma inne odczucia?
  • Re: ATM - solidne fundamenty na których się nie zarabia... Autor: tom.tom [213.241.37.*]
    W ciagu ostatnich 4 lat +200%
    Wynik bardzo dobry.

Jezeli spolka jest rzeczywiscie dobra, tak jak piszesz to moze uda sie powtorzyc ten wynik w ciagu nastepnych 4 lat.
  • Re: ATM - solidne fundamenty na których się nie zarabia... Autor: ~kibic [83.24.26.*]
    Ile kosztują marzenia? 100, 200, 400% ? Za wszystko inne zapłacisz kartą Maestro!
  • Re: ATM - solidne fundamenty na których się nie zarabia... Autor: bertfox [83.5.185.*]
    ja trzymam... kilkaset sztuk, kupione wyłącznie dla dywidendy na przełomie sierpnia i września...
    przyznam, że liczyłem na wzrosty po odcięciu dywidendy i szkoda było mi sprzedać "po kosztach" po 7,04... , a nie ustawiłem stoplossa...

przyjdzie czas i na ATM, wcale się tym nie martwię, dziś papier chyba został "przegapiony", podobnie jak np. BPM...

jak widać juesej nie chce odpuścić i zamkną się na przyzwoitych plusach, jak sądzę ATM i parę innych spółek z sWIGu w poniedziałek "drgnie" na fali wzrostów...

obawiam się tylko trochę tych ponad 1800000 akcji należacych do AIG...;) jeśli się komuś ręka omsknie to ktoś innych może nie nadążyć z kupnem;)))

• Re: ATM - solidne fundamenty na których się nie zarabia... Autor: tom.tom [213.241.37.*]
    Dnia 2008-09-19 o godz. 21:54 bertfox napisał(a):
    > obawiam się tylko trochę tych ponad 1800000
    > akcji należacych do AIG...;) jeśli się komuś ręka omsknie
    > to ktoś innych może nie nadążyć z kupnem;)))

To nie AIG posiada akcje ATM, tylko TFI.
    Jezeli wiec polskie TFI AIG pojdzie na sprzedaz i dopiero jesli kupi to TFI, ktore zechce sie pozbyc tych akcji bedzie to zmaterializowana podaz.

Rzeczywiscie jest to jakies ryzyko dodatkowej podazy akcji.
  • Re: ATM - solidne fundamenty na których się nie zarabia... Autor: bertfox [83.5.185.*]
    no ja tak ironicznie;)

nawet może cynicznie, bo "chłopaki" z "AIG" w nazwie muszą się teraz dwa razy mocniej starać, bo mają duże ciśnienie;)

odnoszę wrażenie, że może to i lepiej, że AIG (TFI) "widać" w akcjonariacie ATMu...

a tak na marginesie to chyba Lehman Brothers (oddział wyspiarski) doradzał Polsce w sprawie sporu z Eureko vs PZU... ciekawe co z tego wyniknie, bo dzis padły sugestie, że PZU jest zainetersowane zakupem wschodnioeuropejskiej częsci AIG... i Lehman i AIG "będą są sponsorowane pzrez rząd USA, czyżbyśmy znów ratowali czyjąś gospodarkę???

http://wyborcza.pl/1,82244,5710334,PZU_ma_chrapke_na_czesc_AIG.html

ale sorki za dywagację, trochę popłynąłem z tym tematem;)

• Re: ATM - solidne fundamenty na których się nie zarabia... Autor: ~reg [74.86.92.*]
    Planktonu nazbierało się na parkiecie, który wyrwał kasę od inwestorów. A potem obrotu papierami nie ma i nie wiadomo co z tym shitem zrobić. Lista alertów jest mało motywująca - jak nie pomoże powinno być wywalenie z rynku publicznego spółek o niskiej płynności.
[x]
ATM -3,20% 12,10 2020-07-01 13:17:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.