• Scenariusz pułapka? Autor: ~Opinia [37.30.36.*]
    Obawiam się, że rysuje się opcja scenariusza pułapki.
    Kurs wybity ponad 1 zł.
    Potem zjazd i wieszanie kolejnych marzycieli na hakach.
    Po dopuszczeniu emisji połączeniowej do obrotu sypanie w rynek akcjami drukowanymi za free.
    Hakowi zmuszeni uśredniać.
    Prezes objął z żoną 1.5 mln akcji po 30gr, ale wydrukowanych ma ponad 50mln.

Ciasteczka 2.0?
  • Re: Scenariusz pułapka? Autor: ~Pomocny [5.173.105.*]
    Jak dojadą do złotówki to 80 procent obecnych już nie będzie. Pojawiają się nowi, a czas wyznaczy kierunek. Pierwsza główna przystań to okolice 70-80. Po tym ruchu będą większe informacje co robić dalej. Gdyby porównywać do ciastek, to poziom na podaż będzie na wyższych poziomach. Jednak trudno coś porównywać biorąc pod uwagę fundamenty... jeśli ktoś ma dosyć i nie wierzy w mte, to pytanie co dalej tu robi? Ja jestem, będę...
  • Re: Scenariusz pułapka? Autor: ~gracz [83.26.198.*]
    To Prezes musi sypać infa jak z rękawa,może teraz się wstrzymuje nie da się wszystkiego przewidzieć np.jak nowa fensywa wojenna przełoży się na Polska gospodarkę np.Ale Ty Panie opinia wiesz więcej jesteś tu niemal od początku sąduj dalej,zawsze na posterunku,co do takiego scenariusza nie mam nic przeciwko.
  • Re: Scenariusz pułapka? Autor: ~Opinia [37.30.44.*]
    Nie sprecyzowałem. To wybicie na 1zl i wieszanie marzycieli na hakach już zrealizowane...
  • Re: Scenariusz pułapka? Autor: ~Dziki [156.146.54.*]
    Właśnie to już było. A teraz w związku z niepowodzeniem emisji po 30gr , jaka będzie opcja pozyskania kapitału ? Bo nie ma co się łudzić że będzie to z zysków których tu nie ma nic nie będzie (dlaczego nie kombinują z dotacjami?)
    Po notowaniach widać że kurs idzie na testowanie dołka 28gr..
  • Re: Scenariusz pułapka? Autor: ~IncydentKakaowy [79.184.30.*]
    Ma 50 mln, a obroty i sentyment na walorze takie, że po wysypaniu pół miliona, góra półtora, kurs zjechałby na 1 grosz i już się nie podniósł. Kto by to tknął po takiej akcji??? Strzał nie tyle w stopę, czy kolano, ale kaplica. Dla leszczy, prezesa i spółki. Oprócz prezesa, akcje emisji połączeniowej posiadają m.in. Centurion ASI, Kupiec S.A., ABS Investment ASI i nie były one wydrukowane za free:)))
    Zobaczcie Apis, jak główny wali milionami akcji w rynek
    Nie tak dawno Prezes wyłożył wraz z żona gotowke może zdecydował że tak własnie przechowa swoje oszczednosci na ciezkie czasy,nie bank nie obligacje ale własna firma.
  • Re: Scenariusz pułapka? Autor: ~IncydentKakaowy [79.184.30.*]
    Jeśli bierzesz na poważnie pod uwagę ten scenariusz, to co jeszcze tutaj robisz z, jak dobrze pamiętam, 100.000 akcji na rachunku???:D Za free to można najwyżej w dziub dostać, a i to nie zawsze:))) Akcje emisji połączeniowej były obejmowane za udziały w Minutor Energia Sp. z o.o., które były nabywane za gotówkę, głównie przez prezesa ale też m.in. przez podmioty, które wymieniłem w moim poprzednim poście. Inna sprawa, że teraz na emisję po 30 groszy chętnych prawie nie znalazł.
    Ile pieniedzy ma MTE w kasie i skad sie wzieły.
  • Re: Scenariusz pułapka? Autor: ~Pomocny [5.173.105.*]
    Opinia nie rób z siebie kolejny raz takiej osoby jak info. Ja Ciebie szanuje, ale w takich sytuacjach jak dziś, wychodzą z Ciebie słabe punkty. Daj spokój. Chcesz kupić taniej, zaczekaj, chcesz sprzedać drożej, daj spokój z tą trolownią. Nie porównuj mte do apis , czy ciasteczek....a może mte do kruka...albo Orlen? Daj spokój...
    Ja traktuję to forum jak forum. Każdy scenariusz jest możliwy i warto zderzyć za i przeciw.

Pojawiają się głosy że za akcje z emisji połączeniowej obejmujący płacili.
    To traktujmy się poważnie - proszę o wskazanie źródeł ile za akcję (czy też udział przeliczeniowy) płacili, komu, i gdzie są teraz te pieniądze.
    Bo to by oznaczało że w kasie MTE powinny być grube miliony wniesione przez Minutor sp zoo

39gr zostały wyliczone w planie połączenia i nie mają związku z realnym wnoszeniem opłat na tym poziomie.
    Jeżeli ktoś uważa że jest inaczej to proszę to poprzeć konkretami.

Dla mnie konkretem jest że prezes z żoną objął 1.5 mln akcji po 30gr szt.
    Ale wcześniejsze ponad 50mln wydrukował w oparciu o estymacje biegłego wyceniającego przyszłe zyski MTE
  • Re: Scenariusz pułapka? Autor: ~nextgeneration85 [185.15.3.*]
    Dziwna sprawa że ponad 30 podmiotów odmówiło tym bardziej że branża OZE musi istnieć i nawet tutaj trzeba się spodziewać że kiedyś odbijemy od dna zatem można powiedzieć że czysty zarobek.

• Re: Scenariusz pułapka? Autor: ~15500100900 [37.47.195.*]
    brak szans na podniesienie kursu ,czas najwyższy uciekać ,zalatwili nas na cacy .zastanawiam się nad Standrew a wy ?
  • Re: Scenariusz pułapka? Autor: ~Opinia [37.30.32.*]
    Zero reakcji kursu na dobry ruch Netsu
  • Re: Scenariusz pułapka? Autor: ~ŁEB [188.147.0.*]
    Kto wie o ruchu Netsu? Towarzystwo wzajemnej adoracji wiszące na hakach. Taka prawda, tylko forum wie. Nie będzie reakcji kursu, jeśli wiadomo, że ktoś te magazyny jedynie oferuje, czyli próbuje sprzedać. To wiadomo od publikacji komunikatów o umowach dystrybucyjnych. Póki co nie ma żadnych dowodów, że jest na nie popyt, za to jeśli się pojawią, to może być ciężko o zakup na obecnych poziomach. Istnieje też ryzyko, że się nie pojawią, ponieważ chętnych nie ma.
    Tutaj były jazdy na kursie po wpisie ma fejsbuku.
    Więcej osób wie, niż się nam tu wydaje.
    Pytanie tylko czy gramy z czasem wzrosty. Czy wieszania na hakach ciąg dalszy
    Załóżmy, że dysponuję dowodami, że podwyższenia kapitału w spółce zoo były dokonywane za gotówkę i w przeliczeniu na jedną akcję emisji połączeniowej wychodzi 19,5 grosza za jedną akcję serii C. Nie za darmo, nie za 10 groszy, ale też nie za 39. To dużo czy mało? Jak wpłynie na wprowadzenie tych akcji do obrotu i to, co będzie się działo przed tym faktem? Proszę o merytoryczne przemyślenia.
    Biorąc pod uwagę inflację to przy dzisiejszym kursie byłaby to marna inwestycja.

Rzecz w tym, że jeżeli nawet byłoby to 19,5 gr na akcję to oznaczałoby to w sumie prawie 17mln zywej gotówki.
    Gdzie ta gotówka się podziała, bo w bilansie jakoś jej nie widać?
    Gotówka była przepalana w dosyć szybkim tempie, jakie straty kwartalnie generowała spółka, to nie muszę Ci pisać, raporty znasz. Stąd redukcja kosztów w ostatnim czasie. Moje wyliczenia mają solidne podstawy i źródła, choć nie jestem pewien czy chcę się nimi dzielić, albo czy chcę się dzielić tu i teraz. Sęk w tym, że podwyższeń kapitału zakładowego w spółce zoo było kilka i w każdym z nich udziały mogły być zaproponowane innym osobom i ostateczna cena przypadająca na jedną akcję emisji połączeniowej mogła być inna.
    Gdyby nawet objęli tą emisję po 10gr to dało by to prawie 9mln zł.
    Przy czym prezesunio z żoną musieli by wyłożyć ponad 5mln.

A tyle nie mieli. Żeby objąć emisję D za 440 tys zł sprzedawali akcje dopuszczone do obrotu.

Stąd widać jak na dłoni że akcje były dukowane a "cena" to robota biegłego.

Obym się mylił, bo inaczej to będzie tu rzeźnia i wieszanie na hakach
    Domyślam się, że udziały założycielskie wyszły najkorzystniej, ale były 4 podwyższenia kapitału zakładowego, wszystkie w 2020 roku. Kazde z nich, najprawdopodobniej na innych zasadach. W ramach tych podwyższeń zostały opłacone udziały w spółce zoo, za które przyznawane były akcje emisji połączeniowej. Ceny za poszczególne udziały nie znamy, ale czy na pewno? Jest pewien wyjątek, trzeba się do tego dogrzebać i, jak to utarło się tutaj mawiać, połączyć kropki. Powodzenia, może kiedyś wrócę do tematu, albo poproszę o namiar mailowy, jeśli będziesz chciał zgłębić temat. Nie chcę tego wrzucać na forum, zostanie to wykorzystane do zrobienia jeszcze większego śmietnika z forum, niż jest nim teraz.
    Sprzedaż faktów staje się faktem.
    Trumna i wieniec dla spółki już wybrane? Za wcześnie, 90 procent spółek na małym parkiecie cierpi na podobne przypadłości. Małe obroty i kurs uginający się pod własnym ciężarem. Coraz większa presja na testowanie dołków. W zeszłym roku był tu kurs zarówno 26, jak i 63 grosze, przy tej samej ilości akcji w obrocie. Potencjał jest, na razie marnowany. Czytam, obserwuję, komentuję i czekam.
  • Re: Scenariusz pułapka? Autor: ~gracz [83.26.194.*]
    Spytajcie Prezesa o to wszystko.
    Prezes unika trudnych tematów i najwidoczniej ciężko mu przyznawać się do niepowodzeń. Podsumowanie niefortunnej emisji serii D z dwutygodniowym opóźnieniem i kampania, której założenia mieli podać niezwłocznie, a start planowali na styczeń i słuch po niej zaginął, to najlepsze przykłady.
  • Re: Scenariusz pułapka? Autor: ~Info [89.200.225.*]
    Bubuzubu czytasz to? Nie reagujesz? Atakują twojego prezesa, a ty to akceptujesz? Jak ja bym tak napisał to już o swoim ulubionym kolorze żółci byś pisał.
  • Re: Scenariusz pułapka? Autor: ~bubuzubu [31.61.242.*]
    Odróżniasz w miarę merytoryczne argumenty i konstruktywną krytykę od swojej tępej nagonki, prostaku? Opinia jaki jest taki jest ale braku kultury mu zarzucić nie można, drugiego pana znam za krótko ale ma podejrzanie dużą wiedzę jak na "świeżaka", natomiast po tobie spodziewam się wszystkiego najgorszego dla kilku groszy, może jeszcze rzucisz jakimś żartem o nadwadze albo chorobie to się pośmieję na dobranoc?
  • Re: Scenariusz pułapka? Autor: ~Info [37.47.149.*]
    Proszę bardzo według badań 99% otyłych to własne zaniedbanie, złe nawyki żywieniowe i śmieciowe jedzenie oraz brak ruchu i używki, a tylko 1 powtarzam 1 % to choroby genetyczne. Także nie ma pobłażania dla grubasów. Proste wyglądasz jak jesz i jaka jest Twoja aktywność. Tutaj czarownie i niezwłocznie niebawem nie przyniesie skutku bo tego się nie da oszukać to widać kto jak się prowadzi i to jest najlepsze. Pozdrowienia dla leniwych grubasów.
    Sprawdź w internecie jakie wyniki prezesunio osiąga w żeglarstwie.
    Zrozumiesz dlaczego MTE sponsoruje zawody.

Jakie ty masz osiągnięcia sportowe którymi możesz się pochwalić?
    Według badań 99% ludzi którzy publikują z czystego serca takie pełne życzliwości wpisy jak Info, kończy w kaftanie lub w samotności.
  • Re: Scenariusz pułapka? Autor: ~Info [37.47.149.*]
    Akurat na to nie ma badań to już twoja wyobraźnia jak palemki i drinki, ale skoro jesteś mądrzejszy niż badania naukowe to spoko.
    Że niby trudno ci sobie wyobrazić mnie pijącego drinka? To dopiero uboga wyobraźnia i szare życie:P
[x]
MTENERGIA -3,42% 0,28 2023-06-01 15:46:31
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.