Macd tygodniowy kupuj. Na dziennym jutro będzie podobny sygnał.W cenach zamknięcia mamy nowe Ath .Opór na 240 przebity wreszcie na dużym obrocie. Następny 247,5 zł ale to raczej jutro na otwarciu pęknie. Ostatni opór na swieczkach to 269 z przed 2 lat .Zobaczymy jak się to dalej potoczy ..
Uwaga na formację orgr. Możliwy spadek w okolice 234 zł gdzie może być kreślone prawe ramię i próba odebrania akcji od ostatnich niecierpliwych. Minimalny zasięg formacji po wybiciu 290 zł.
biorac pod uwagę AT , to ja bym spojrzał na ten temat szerzej niż z perspektywy krótkoterminowej. Wykres kilkuletni pokazuje długa konsolidację. teraz patrząc na kanał konsolidacji to 1.61 fibo to 342 PLN a 2.61 Fibo to 502 PLN. zasada jest taka im dłużej sie konsoliduje dany kwit tym zasięg i wybicie powinno byc wieksze. Ale oczywiscie w SCP ważniejsze od AT i określania zasiegów kursowych z Historycznych danych , jest Analiza Fundamentalna.
Na upartego można powiedzieć że od 3 lat prawie w konsoli od dołu okolice 100 zł od góry 250 zł. Oczywiście zaokrąglam bo było raz trochę wyżej 269 zł i niże też. Generalnie wybicie daje minimalny zasięg o szerokość kanału czyli 150 zł
na dodatek jesli brać FIBO , do rozważań jeśli chodzi o potencjał wzrostowy to historycznie biorac to na SCP wyglądało to tak
Konsolidacja od debiutu 08. 2017. r do 02.2019 kanał 19.5 pln 9.5 pln---wybicie tego kanału spowodowało zawędrowanie kursu na 69 PLN nawet , podczas gdy z FIBO 4.23 --sugerował ok 51 PLN --tyle to było w sumie wsparcie kolejnej 6 Miesiecznej konsolidacji w 2019 roku --kanał tej konsolidacji to był ok 70-50 PLN. Wybicie z niej 01.2020 roku spowodowało zawędrowanie kursu na nowe szczyty na poziomie prawie 270 PLN --podczas gdy z FIBO 4.23 wynikała cena 152 PLN
obecna konsolidacja trwa juz w sumie już grubo ponad 2 lata kanał jest bardzo szeroki bo to 268 PLN 83 PLN --- po pokonaniu oporów Fibo 4.23 tego kanału pokazuje cenę prawie 830 PLN ( kapitalizację na poziomie ok 2.3 MLD PLN) --- ale w poprzednich wybiciach z konsoilidacji i stanowieniu nowych ATH Kurs wędrował sporo wyzej niz to by wskazywało z 4.23 fibo.
Dlatego właśnie ja bym tutaj sie bardziej skupiał na AF a nie AT--- pytanie jest takie Jaką kapitalizacje moze uzyskać SCP np po komercjalizacji BacterOMIC ja sadze że to mogą być duże miliardy PLN blizej 10 MLD niz "małych" kilku MLD PLN
Zawsze na każdej wsi był taki, co miał nierówno pod sufitem i wszyscy o tym wiedzieli - taki wiejski głupek. Ale ostatnio mam dylemat, bo nie wiem czy wolę takie pierdoły o kanałach i wywodach numerologiczno-scientologicznych czy jednak komentarze naszego dyżurnego firmowego pedzia o tym gdzie "centralnie, naczczo i bez znieczulenia".
Tworzymy prawe ramię formacji orgr.Przebicie 249 wygeneruje wybicie z formacja. Pewnie to nie dziś bo w arkuszu paru drobniaków zostało co blokują kurs.Srednio po 40-50 akcji wychodzi na łebka ale ich się trochę uzbierało co nie wierzą w spółkę I razem będzie z tysiąc akcji do wciągnięcia przez grubego...
Wszystko się sprawdziło odnośnie formacji orgr o której pisałem dziś wybicie przy dużym obrocie.No może nie wszystko bo zwykle po wybiciu następuje korekta ale w obecnej sytuacji nie ma co na nią liczyć...
Zobaczymy co będzie jutro, z jednej strony zbliżyliśmy się do ostatniego oporu, wszak 269 ATH, ale przyspieszenie terminu raportu może pogonić część spóźnialskich, którzy uznali, że mają jeszcze czas
Ath przebite w czasie sesji obrót największy od pół roku.Nie udało się zakończyć sesji powyżej 269 zł co mnie trochę dziwi. Może jeszcze niektórzy nie wierzą w tą dywidende ( nie wiedzą że jest to w statucie spółki) .Dowiedzą się w poniedziałek po sesji i mogą się zdziwić jak się okaże że będzie nie 85 zł a np 100 lub więcej na akcje. Choć osobiście liczę max na 100 zł
Co sesję będziemy teraz mieli nowe ath. No może z jedną sesja spadkową w tygodniu i tak aż do dywidendy. Przypomnę że ostatnia letnia fala wzrostowa wyniosła kurs o 200% a w przeszłości gdy scope żyło marzeniami były fale po 400%.Teraz można przyjąć że uroslismy dopiero 50 % a stopa dywidendy nadal gigantyczna prawie 30%!
na teraz poziomy docelowe mamy oparte o fibo najbliższy to okolice 350, kolejne chyba okoilce 380 i tam zdaje się kurs na nowym ATH dotrze, a wtedy to będzie można dalej rysować