• To co ? Autor: ~Znany [176.122.240.*]
    Rynek tego infa raczej pozytywnie nie odebrał ?
  • Re: To co ? Autor: glokoo [31.2.38.*]
    Osobiście liczyłem, że za około 2, góra 3 tygodnie dowiemy się o wynikach za IVQ, a tu ździwko.

Chyba nie szukałbym tu drugiego dnia. Po prostu poszli na łatwiznę. Zamiast publikować 2 raportów, wypuszczą 1 roczny. Minus tej decyzji dla nas drobnych to to że z całą pewnością wydłuża się okres oczekiwania na dobre wiadomości ze spółki, a to nie będzie sprzyjać kursowi, moim zdaniem.
  • Re: To co ? Autor: daw1985 [46.204.12.*]
    -3% za dodatkowe czekania miesiąc na raport to bardzo dobry wynik. Wczoraj myślałem że dziś się otworzy -10%.
    Gdyby było chociaż jakieś info, dlaczego, czy jest jakiś powód... no ale po co.
    Niestety MNS z Prezesem Żołędowskim na czele nie jest spółką, która stawia na relacje inwestorskie i przestańmy się nad tym w końcu użalać. Jest jak jest i lepiej pod tym kątem nie będzie.

Jeśli to akceptujesz to inwestuj w MNS, jeśli nie to albo pozostaje uzbroić się w cierpliwość i poczekać, a ewentualne spadki wykorzystywać na akumulację lub po prostu sprzedać akcje i zapomnieć o MNS.

Jeśli uważasz tak jak ja, że wyniki spółki za QIV i tym samym cały rok będą bardzo dobre to moim zdaniem nawet przy takim podejściu Zarządu do ulicy rynek to w końcu doceni i tym samym wyceni MNS na właściwym poziomie.
    I jeszcze jedno. Ważniejsze moim zdaniem od tego wczorajszego ESPI będzie dzisiejsza decyzja FED w kontekście całej giełdy i kursu złota / dolara.
  • Re: To co ? Autor: daw1985 [46.204.12.*]
    Mnie wkurza zmiana prezesa do nas. Były wywiady, webinary, odpowiedzi na pytania..... nagle cisza. To mnie najbardziej wkurza.

Akcje trzymam, trochę dobrałem bo wiem że 22 był super.
    Doskonale Cię rozumiem bo przecież jestem w takiej samej sytuacji jak Ty. Nie ma co się jednak z koniem kopać bo i tak wynik jest przesądzony. Giełda uczy ponoć cierpliwości, a my dostajemy tu niezłą lekcję w tym zakresie ;) Trzeba wrzucić na luz i poczekać jeszcze do wyników. Miejmy nadzieję, że będzie nam to wynagrodzone ;)
  • Re: To co ? Autor: ~Impreza [5.173.241.*]
    Przecież to znamienne u większości prezesów. Wychwalają swoją spółkę pod niebiosa, nawijają makaron na uszy, obiecują góry złota, wielkie plany i biznesy, często się udzielają są aktywni i przestrzeni publicznej..... A niech tylko coś w spółce się zepsuje lub przyjdą gorsze czasy to wtedy się przed akcjonariuszami ukrywają, unikają, milczą jakby nie istnieli. Do tablicy ich nie da się wywołać.
[x]
MENNICASK 1,08% 74,80 2025-11-07 16:49:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.