Prześledziłem historię przyrostu followersów na steam w przypadku ghostrunnera. Ghostrunner premierę miał pod koniec października i tak na prawdę prawdziwe przyrosty zaczęły się dopiero od maja czyli ok. pół roku przed premierą. Wcześniej wykres prezentujący followersów zachowywał się i utrzymywał na podobnych poziomach co w przypadku Unholy. Ostatecznie Ghostrunner sprzedał się w ponad 600.000 kopi i zarobił ponad 8 milionów dolarów. Oczywiście to analiza na podstawie jednej tylko zmiennej ale osobiście trochę mnie to uspokoiło widząc, że inna gra która osiągnęła bardzo dobre wyniki zaczęła zdobywać przyrosty i zainteresowanie dopiero pół roku przed premierą. Być może Hook chce właśnie zastosować podobną strategię, w końcu wychodzą od 505 które to prowadziło kampanię Ghostrunnera.
Xddd z czym do ludzi czlowieku, co ty porównujesz. Z Ghostunnerem trafili idealnie w okres oczekiwań graczy na Cyberpunk 2077, takie klimaty wtedy dobrze sie sprzedawaly. Do tego doszedł świetny, ciekawy i dynamiczny gameplay.
Unholy to kolejny drewniany walking simulator. Grafika calkiem ok, reszta leży i kwiczy. Widać jak graczy "zachwycił" pokazany gameplay i pół miliona wyświetleń na YT przełożyło się na jakiś 700 nowych followersów.
Widzę, że przerósł Cię mój wpis i czytanie ze zrozumieniem. Odniosę się tylko do tego: "z czym do ludzi czlowieku, co ty porównujesz" - otóż jak już wspomniałem porównuję wykresy przyrostu followersów na steam. Pół roku przed premierą Ghostrunnera miał on podobną ilość followersów. Rozumiem, że Ty już wtedy wiedziałeś jak gra się sprzeda i czekałeś załadowany z akcjami OML sprzedając je później na samej górce. Polecam dalej przeglądać po nocach forum na bankierze, spółki która tworzy drewniane symulatory.
Nic mnie nie przerosło. Próbujesz użyć analogi, że Unholy może być takim samym sukcesem jak Ghostrunner opierając się w zasadzie na niczym, równie dobrze można napisać bankierowy klasyk "Drugi cedeprojekt!1"
A ja ci odpowiadam: wszystko póki co wskazuje na to, że nie będzie. Unholy to praktycznie spinoff Inner Chains. Gry ze średnią ocen 47% oraz peakiem graczy 103.
Polyslash taki bankrut rośnie a tu pewna premiera 2023 rok i spada. Gra wygląda na Hita!!! Dawno powinno być już 5 zł . Ale ludzie jak zwykle kupują padliny . Oczywiście długi termin pokaże że będą kupować na wyścigi po 8 zł kiedy ja będę im sprzedawał ...)
też mam obawy czy Unholy nie będzie taką Inner Chains 2. Z drugiej strony 505 wydało na tę produkcję parę milionów, więc zakładam, że dopilnuje, aby gra poza piękną i intrygującą grafiką była też wciągająca. Póki co widzieliśmy tylko mechanikę procy z elementów walki. To za mało, aby wzbudzić większe zainteresowanie.
Bzdura. Na takim etapie twoje wypociny mające pewnie na celu chęć kupienia przed wzrostami za 2 zł spełzną na niczym, zresztą Oobecną cena tu jest na tyle bezpieczna i niska że nawet kiepski debiut nie zaniży tu ceny.