• Unholy / Ghostrunner Autor: ~Gość [89.64.55.*]
    Prześledziłem historię przyrostu followersów na steam w przypadku ghostrunnera. Ghostrunner premierę miał pod koniec października i tak na prawdę prawdziwe przyrosty zaczęły się dopiero od maja czyli ok. pół roku przed premierą. Wcześniej wykres prezentujący followersów zachowywał się i utrzymywał na podobnych poziomach co w przypadku Unholy. Ostatecznie Ghostrunner sprzedał się w ponad 600.000 kopi i zarobił ponad 8 milionów dolarów.
    Oczywiście to analiza na podstawie jednej tylko zmiennej ale osobiście trochę mnie to uspokoiło widząc, że inna gra która osiągnęła bardzo dobre wyniki zaczęła zdobywać przyrosty i zainteresowanie dopiero pół roku przed premierą. Być może Hook chce właśnie zastosować podobną strategię, w końcu wychodzą od 505 które to prowadziło kampanię Ghostrunnera.

• Re: Unholy / Ghostrunner Autor: ~Xd [5.173.104.*]
    Xddd z czym do ludzi czlowieku, co ty porównujesz. Z Ghostunnerem trafili idealnie w okres oczekiwań graczy na Cyberpunk 2077, takie klimaty wtedy dobrze sie sprzedawaly. Do tego doszedł świetny, ciekawy i dynamiczny gameplay.

Unholy to kolejny drewniany walking simulator. Grafika calkiem ok, reszta leży i kwiczy. Widać jak graczy "zachwycił" pokazany gameplay i pół miliona wyświetleń na YT przełożyło się na jakiś 700 nowych followersów.
  • Re: Unholy / Ghostrunner Autor: ~Gość [89.64.55.*]
    Widzę, że przerósł Cię mój wpis i czytanie ze zrozumieniem. Odniosę się tylko do tego: "z czym do ludzi czlowieku, co ty porównujesz" - otóż jak już wspomniałem porównuję wykresy przyrostu followersów na steam.
    Pół roku przed premierą Ghostrunnera miał on podobną ilość followersów. Rozumiem, że Ty już wtedy wiedziałeś jak gra się sprzeda i czekałeś załadowany z akcjami OML sprzedając je później na samej górce.
    Polecam dalej przeglądać po nocach forum na bankierze, spółki która tworzy drewniane symulatory.
  • Re: Unholy / Ghostrunner Autor: ~Xd [5.173.104.*]
    Nic mnie nie przerosło. Próbujesz użyć analogi, że Unholy może być takim samym sukcesem jak Ghostrunner opierając się w zasadzie na niczym, równie dobrze można napisać bankierowy klasyk "Drugi cedeprojekt!1"

A ja ci odpowiadam: wszystko póki co wskazuje na to, że nie będzie. Unholy to praktycznie spinoff Inner Chains. Gry ze średnią ocen 47% oraz peakiem graczy 103.
  • Re: Unholy / Ghostrunner Autor: ~adameczek133 [89.64.49.*]
    Polyslash taki bankrut rośnie a tu pewna premiera 2023 rok i spada. Gra wygląda na Hita!!! Dawno powinno być już 5 zł . Ale ludzie jak zwykle kupują padliny . Oczywiście długi termin pokaże że będą kupować na wyścigi po 8 zł kiedy ja będę im sprzedawał ...)
  • Re: Unholy / Ghostrunner Autor: ~nowy [77.222.243.*]
    też mam obawy czy Unholy nie będzie taką Inner Chains 2. Z drugiej strony 505 wydało na tę produkcję parę milionów, więc zakładam, że dopilnuje, aby gra poza piękną i intrygującą grafiką była też wciągająca. Póki co widzieliśmy tylko mechanikę procy z elementów walki. To za mało, aby wzbudzić większe zainteresowanie.
  • Re: Unholy / Ghostrunner Autor: ~Sworex [90.156.116.*]
    Bzdura. Na takim etapie twoje wypociny mające pewnie na celu chęć kupienia przed wzrostami za 2 zł spełzną na niczym, zresztą Oobecną cena tu jest na tyle bezpieczna i niska że nawet kiepski debiut nie zaniży tu ceny.
  • Re: Unholy / Ghostrunner Autor: ~nowy [77.222.243.*]
    mógłbyś umotywować swoją wypowiedź?
  • Re: Unholy / Ghostrunner Autor: ~Dddddd [31.61.247.*]
    A ty? Mógłbyś
  • Re: Unholy / Ghostrunner Autor: ~ProbosCz [31.61.247.*]
    To poczytaj sobie komentarze graczy na yt, praktycznie wszystkie są pozytywne wiec skończ gadać głupoty trollu spadkowy
[x]
DUALITY -3,84% 1,88 2025-10-02 16:45:08
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.