Przestan Beret p..., bo Cie Bar przesladuje, bo straciles wczesniej, jak Bak, wy razem do siebie pasujecie. Bak, to nawet jak nikt nic nie pisze na forum o Barze, to sie dopina, zeby ktos cos napisal. Straciliscie kase na barze, szkoda, zdarza sie, sami wierzyliscie w ta spolke, a spolka dobra, a ze GPW spadlo, jak caly swiat, co zrobic, zdrowa przecena, tak powinno byc po kilkuletniej hossie. Akcje przejmie M.S. w wiekszosci, wiec cena nie spadnie. Ja sam obejme co mi przysluguje i inni tez tak pewnie zrobia, wiec nic nie wydarzy sie, kazdy wiedzial, ze bedzie emisja 200 baniek, wiec rynek juz to dawno skorygowal. Nie sprzedac Bara, jak byl po 20 zeta, to jest sztuka, naprawde podziwiam i wrzucic stop lossa na 10, to mistrzostwo swiata :) Jak tacy z Was inwestorzy, to naprawde warto sluchac i wywalac Bara :D
Budopol robił emisję po 1 zł, a stre akcje w tym czasie były chyba po ok.2,20 zł. Leciały pp i stare akcje na łeb. Tu będzie jeszcze większy zjazd , bo i stare akcje są terazdużo droższe niż 2 zł, a wyrównac sie musi.nie musicie mi wierzyć , ale w czasie notwan pp stare akcje Barlinka będa po 2 zł.
to wmawiaj sobie że będzie cały czas rósł ( w góre :) i trzymaj walor
ja mówie że będzie spadek - na pewno do minimum dotychczasowego a gdzie sie zatrzyma to nie wiem
po odjęciu ceny tak , bo budopol to wyjątek , a w czasie notowan pp akcje stare i pp spadaly po przeszł 20 %. Akcje Budopolu nie kosztują obecnie 2,20 zł.dyby miało być dobrze to Barlinek dziś byłby + 20 % , a ile jest ?
Bak, Ty wiesz swoje i nic do Ciebie nie dociera.Szkoda słów.Popatrz ile z ukrytego jest skupowanych akcji. Cena - jeśli ktoś potrafi tamiej to tylko podziwiać.
Życze wszystkim byc takim matolem jak ja.Tylko, że wtedy wigi bylyby wyżej o 80 % od obecnego poziomu.tylko jak będzie 2 zł na barlinku to wtedy przeproś mnie jak wielu to uczynilo na Getinie itd., bo tam też sie nie pomyliłem.
Patrząc na inne spółki, które w tym okresie robiły nowe emisje (HAWE, SANWIL) to prawie zawsze był ostry zjazd kursu. Akcje raczej równały w dół niż się podciągały.
Tak więc obawiam się, że czarne scenariusze mają większe prawdopodobieństwo realizacji niż nasze pobożne życzenia.
bak czegos tu nie rozumiem jezeli uważasz że gdyby wszyscy myśleli tak jak ty to wigi byłyby 80 ? wyzej to dlaczego z uporem maniaka naganiasz na spadki
Nie naganiam na spadki.sam dobrze wiesz, ze Barlinek będzie po 2 zl. Nie ma innej możliwosci.policz ile będzie akcji .jak beda mieć zyski itp.Do tego bessa.2 zł jak z bata strzelil wychodzi.Ropa będzie po 200 dolarów w przyszlym roku.Sam widzisz, ze nie naganiam na spadki.
wiesz zastanawia mnie twoja pewność i nieomylność po pierwsze gdyby tak było to sprzedałbyś w tamtym roku po 26 a nie czytał tego co ci tu piszą po drugie czytam twoje posty od dłuższego czasu i bardzo mało twoich typów się sprawdza a po trzecie jak na razie ropa jest bliska przebicia 100 w dół i pewnie tak się niebawem stanie a w tedy wiesz co napiszę a po czwarte myślę że szukasz tutaj dowartościowania ale nie narażaj się na kpiny na hotmoney jest taki pseudoanalityk juś który podobnie jak ty uważa że wie wszystko najlepiej efekt jest taki że prawie nic mu się nie sprawdza a wszyscy z niego ciągną łacha pamiętaj na giełdzie nigdy nie możesz być pewien czegoś na 100% bo prędzej czy później się ośmieszysz
Nie sprzedalem po 26 zł.Wiesz dlaczego.kupie Barlinek po 2 zl lub nieco mniej.po 3 zł sprzedam , bo wyżej nigdy nie będzie.Może będzie w porywach 3,50 zł , ale już nie jestem taki cierpliwy jak kilka lat temu.Zresztą cierpliwoś na dobre nie wychodzi na giełdzie nigdy wbrew temu co mowią analitycy , a jak wiemy oni klamią na potege , bo na kłamaniu ich praca polega.
i znowu piszesz że nigdy nie będzie po 3 zł a ja ci powiem on nigdy nie spadnie na 2 zł chyba że ogłosi bankructwo sam dobże wiesz że piszesz bzdury kiedyś ci ten post odtworzę
Oblicz sobie po ile będą akcje po odjęciu pp , gdyba byla obecna cena akcji.Potem będzie spadać .W czasie notowan pp zwała na calego i to nie przez jeden dzień. Gdyby akcje obecnie były po np.15 zl to może niżej niż 6 zł nie spadloby , ale teraz.Myślisz, ze po co dziś taki duzy spadek ? Nie dla jaj.To już jest wyprzedzanie faktów. Co napiszesz mi jak będzie 2 zł ?chcesz następny zakład ?
Po odjęciu pp cena starych akcji wynosiłaby ok.4,80 zł. W pamięci policzyłem.Jak sie pomyliłem to mnie popraw-cie.Od tej ceny spory spadek, bo chyba nie myślisz kk , że pojdzie do góry i jest 2 złl.
W 80 % przypadkow po odjęciu pp stare akcje spadają.W czasie notowan pp będzie jak na budopolu , a tam bylo ponad - 20 %.taka prawda.nie życzę nikomu zle .Czasy Fona i Pc Guardą i częściowo Sanwila skonczyły sie , ze glupcy kupowali i podbijali kurs o 100 lub 20 %.W wiekszosci kupowali nieznajacy sie na gieldzie , a widzący niższe ceny.Mam rację czy nie ? Napisz szczerze jak i ja szczerzę piszę choc nie powinieniem.
Jeśli jest prawdą że Barlinek sprzedał Cersanitowi nieruchomości w Rumuni za 50mln zł -pisał o tym Parkiet- to można skromnie szacować że w 2008r zysk firmy będzie wynosił 120 mln . Daje to wzrost o 100% w stosunku do roku poprzedniego i P/E 8,5 po uwzględnieniu nowej emisji przy dzisiejszym kursie. Nie ma żadnych racjonalnych powodów aby po emisji kurs spadał.
Gielda to nie matematyka, jak bak napisal, to ped owczy, jak beda chcieli kupowac, to bedzie szedl w gore i odwrotnie. Nikt nie wie po ile bedzie, wiec przestancie gadac glupoty. Czas pokaze, co wydarzy sie. Nie bylo panicznej wyprzedazy, mae spolki szly w dol, niektore wiecej, niektore mniej, bo trend jest spadkowy. Po newsie, ze Polska chce przyjac euro w 2011 r. kurs zlotego umocnil sie, i nie bedzie inwestycji w Rosji, to tez przyczyna spadkow, ale nie przesadzajmy, jesli kurs bara bylby 2 zl, to bylby dramat.
ja na temat dzisiejszego zachowania rynku nic nie odpisze bo to zwykła panika i dotyczy to całego rynku na innym twoim wątku odpisałem ci na temat ropy