• i jak? Fajnie co? Autor: sandman76 [78.11.110.*]
    gratuluję tym co zbierali za 6 - 8 zł :)

czyli przede wszystkim sobie :), ale reszcie wytrwałych również.

• Re: i jak? Fajnie co? Autor: ~Janusz81 [79.184.159.*]
    Fajnie jeszcze jak :) Ja za 6 to tylko trochę dobrałem ale wyglada na to ze to może być bardzo dobra inwestycja
  • Re: i jak? Fajnie co? Autor: ~AdrianMaliniak [91.236.137.*]
    No Panie, git :)
    A najlepsze jest to, że za kilka miechów będziem gratulować tym co zebrali po 16-18 :))
  • Re: i jak? Fajnie co? Autor: ~BCSfan [34.103.190.*]
    Ja wskoczylem pod 12, wiec tez sobie gratuluje, dobieram regularnie, mam MDG na longa do emerytury.
  • Re: i jak? Fajnie co? Autor: ~cezgol [194.242.62.*]
    wreszcie, bardzo powoli wraca zaufanie do spółki. Dostrzeżone zostały ostanie wydarzenia, informacje. Super :)
  • Re: i jak? Fajnie co? Autor: ~Piracik33 [212.129.72.*]
    Ja dobieralem od 10zl i mam 80%portfela ze srednia 11.95 jakoś nie widze wielkiej roznicy 6 czy 7zl jak nie oddam ponozej 50zl.
    Ale za to potwierdza sie reguła ze jak sa wzrosty to tych co kupowali w dolku jest wiecej kilkakrotnie niz akcji mielonych w tamtym okresie:)
  • Re: i jak? Fajnie co? Autor: ~Wojtas [89.151.46.*]
    U mnie średnia cena 10,9, mam tego trochę, tak więc nawet gdyby teraz sprzedać już było by fajnie, ale trzymam bo to dopiero początek zabawy. Pozdrawiam wytrwałych.
  • Re: i jak? Fajnie co? Autor: sandman76 [78.11.110.*]
    Dnia 2023-01-25 o godz. 12:16 ~Piracik33 napisał(a):
    > Ja dobieralem od 10zl i mam 80%portfela ze srednia 11.95 jakoś nie widze wielkiej roznicy 6 czy 7zl jak nie oddam ponozej 50zl.
    > > Ale za to potwierdza sie reguła ze jak sa wzrosty to tych co kupowali w dolku jest wiecej kilkakrotnie niz akcji mielonych w tamtym okresie:)

w moim przypadku pisałem tu w okolicach 6 - 8 zł że kupuję.
    Spotkałem się z hejtem, ze ubieram jak wtedy przy 21 do 30 zł zł i że spadnie na 4 zł.

Oczywiście olałem. Ale teraz jest jak jest :)
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [83.23.120.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Sandman... Autor: ~Piracik33 [212.129.72.*]
    Nie ukrywam ze wnikliwie analizowałem twoje posty z ostatnich kilku miesiecy bo jako jeden z niewielu merytorycznie sie wypowiadales.
    Naturalnie nie pisalem o Tobie w powyższym poście bo wiem na jakich poziomach kupowales i kumulowales.
    Hejt tu jest caly czas wiec to akurat dziala jako dobry znak. Pozdrawiam.
  • Re: Sandman... Autor: ~banan [5.173.141.*]
    w mediach na okraglo o wojnie
  • Re: Sandman... Autor: ~cezgol [83.238.165.*]
    Ja od początku (moja średnia 8,92 zł) próbuję też dodawać posty na forum SW, ale często usuwają. Ewidentnie odczuwają ból trafności własnych analiz :) Podobnie, gdy pisałem o Coal Energy przy wystrzale-Sandman76-może skojarzysz…Pozdrowienia dla wytrwałych :)
  • Re: Sandman... Autor: sandman76 [89.151.43.*]
    Dnia 2023-01-25 o godz. 15:28 ~Piracik33 napisał(a):
    > Nie ukrywam ze wnikliwie analizowałem twoje posty z ostatnich kilku miesiecy bo jako jeden z niewielu merytorycznie sie wypowiadales.
    > > Naturalnie nie pisalem o Tobie w powyższym poście bo wiem na jakich poziomach kupowales i kumulowales.
    > > Hejt tu jest caly czas wiec to akurat dziala jako dobry znak. Pozdrawiam.

dzięki za miłe słowa.
    wiesz, moje słowa nigdy nie są rekomendacją, czy tu czy na dsco i szczerze to piszę o pozycjach w kontekście moich ruchów na walorze. Szkoda, że każdy post - nawet merytoryczny, czy dyskusja o AT, traktowana jest z góry jako nagonka w jedną bądź drugą stronę. Dlatego ja nigdy nie napisałem na żadnej spółce: KUPUJ albo SPRZEDAJ. Na forum niestety merytoryki już coraz ciężej znaleźć,ale zdarzają się jeszcze osoby, z którymi można podyskutować zarówno o AT jak i AF. A potem jest radość, że trzeba zapłacić podatek :)

Pozdrawiam i życzę zysków,
  • Re: Sandman... Autor: ~AdrianMaliniak [91.236.137.*]
    Hugs & kisses :))
  • Re: i jak? Fajnie co? Autor: ~Marks [151.81.176.*]
    Byłem tu w 2019 i wtedy już zbierałeś, więc trochę drożej Ci się zapewne uśredniło.. ale gratuluję wytrwałości :)
  • Re: i jak? Fajnie co? Autor: sandman76 [89.151.43.*]
    Dnia 2023-01-25 o godz. 20:56 ~Marks napisał(a):
    > Byłem tu w 2019 i wtedy już zbierałeś, więc trochę drożej Ci się zapewne uśredniło.. ale gratuluję wytrwałości :)

wchodziłem za 21, dotrzymałem do 30, ale potem zaczęło lecieć i ostatni pakiet sprzedałem za 25 gdy już leciało
    narysowąłem wykres, który tu umieściłem, wskazałem poziomy gdzie wyszedłem ( jeszcze wtedy było z kim porozmawiać na forum o AT, a nie byłem na żadnym Dsco ), ze coś grubego się szykuje i ktoś zrzuca duze pakiety, ale ludzie potraktowali mnie że jestem trollem spadziowym czy jakoś tak. A potem gdy już było nisko pisali że naganiałem - choć ja wskazałem wyraźnie post, w którym ostrzegałem że idzie jakaś zwała.

leciało, kupiem potem chyba za 18 czy jakoś tak, ale wybiło SL, więc potem czekałem już niżej aż kurs zacznie się uklepywać.
    Oczywiście nie wiedziełam dokąd spadnie. ale starałem się szukać dna żeby zacząć dobierać, bo co do potencjału spółki - czy wychodząc z 21 zł, czy - jak teraz z 6 - 8 zł nigdy nie miałem wątpliwości.

Ale dzięki za miłe słowa.
  • Re: i jak? Fajnie co? Autor: ~macrone [31.6.159.*]
    > Byłem tu w 2019 i wtedy już zbierałeś, więc trochę drożej Ci się zapewne uśredniło.. ale gratuluję wytrwałości :)

Marks a co z Twoim PolTreg, coś słabo spełniają się te zapowiedzi które snułeś niedawno.
  • Re: i jak? Fajnie co? Autor: ~Marks [89.174.204.*]
    Spokojnie :-) jeśli chodzi o PolTREG to niebawem pojawi się KONKRET. Chyba że ty sprint, bo ja maraton. A tymczasem też zwiększyłem zaangażowanie w MDG: po Captor, Ryvu to moja 4 pozycja.
  • Re: i jak? Fajnie co? Autor: ~andrzejk11 [188.147.108.*]
    A co sądzisz o PURE ?
    Kapitalizacja ma sie nijak do wartości projektów, bo każdy z nich może mieć upfront payment większy od dzisiejszej wyceny. Spółka sponiewierana, case b. podobny do MDG. Problem poważny może być za rok, jeśli się nie uwiarygodnią partneringiem, wtedy mogą zapomnieć o udanej emisji. Mają doradcę transakcyjnego, mi intuicja podpowiada że sobie poradzą i odbudują wartość.
    i jak?
  • Re: i jak? Fajnie co? Autor: ~44 [91.236.137.*]
    Może być
  • Re: i jak? Fajnie co? Autor: ~Niki [145.14.241.*]
    Ciekawe pod jakie info tak się ktoś spieszy… pożyjemy zobaczymy:) siła kursu jest spora. Poważny opór przebity, oby na trwałe
    Dnia 2023-02-03 o godz. 19:06 ~Niki napisał(a):
    > Ciekawe pod jakie info tak się ktoś spieszy… pożyjemy zobaczymy:) siła kursu jest spora. Poważny opór przebity, oby na trwałe

historia zatacza koło jak widać.
    Niedługo poziomy na których wchodziłem w MDG po raz pierwszy gdy leciało na 30 zł :)
  • Re: i jak? Fajnie co? Autor: ~Kira [79.191.66.*]
    SINDMAN GUBISZ SIĘ JUŻ , NAJPIERW PISZESZ ŻE WCHODZIŁEŚ PO 6/8 TERAZ STWIERDZASZ ŻE PIERWSZE WEJŚCIE 30 TO W KOŃCU JAK ?!?!?!?
    Ma chyba tak jak i ja.. czyli falstart w latach 2019-2021 i ostatecznie ewakuacja (i wtedy zakres 20-30zł). 2022 ponowne wejście na dużo niższych poziomach.
    Dnia 2023-02-03 o godz. 19:49 ~Marks napisał(a):
    > Ma chyba tak jak i ja.. czyli falstart w latach 2019-2021 i ostatecznie ewakuacja (i wtedy zakres 20-30zł). 2022 ponowne wejście na dużo niższych poziomach.

coś w ten deseń.
    Pamiętasz jak rysowałem ty wykres ze wskazaniem poziomów w których ostatecznie pozbyłem się papieru?
    Jaki ja wtedy hejt zebrałem...
    Dnia 2023-02-03 o godz. 19:34 ~Kira napisał(a):
    > SINDMAN GUBISZ SIĘ JUŻ , NAJPIERW PISZESZ ŻE WCHODZIŁEŚ PO 6/8 TERAZ STWIERDZASZ ŻE PIERWSZE WEJŚCIE 30 TO W KOŃCU JAK ?!?!?!?

sorry w którym miejsciu napisałem, ze moje pierwsze wejście było za 6 -8 ?
    przeczytaj wyżej co napisałem zamiast pisać bez zrozumienia. Ale pewnie po prostu nie czytałaś całego wątku, więc spieszę z pomocą :)

wchodziłem za 21, dotrzymałem do 30, ale potem zaczęło lecieć i ostatni pakiet sprzedałem za 25 gdy już leciało
    narysowąłem wykres, który tu umieściłem, wskazałem poziomy gdzie wyszedłem ( jeszcze wtedy było z kim porozmawiać na forum o AT, a nie byłem na żadnym Dsco ), ze coś grubego się szykuje i ktoś zrzuca duze pakiety, ale ludzie potraktowali mnie że jestem trollem spadziowym czy jakoś tak. A potem gdy już było nisko pisali że naganiałem - choć ja wskazałem wyraźnie post, w którym ostrzegałem że idzie jakaś zwała.

leciało, kupiem potem chyba za 18 czy jakoś tak, ale wybiło SL, więc potem czekałem już niżej aż kurs zacznie się uklepywać.
    Oczywiście nie wiedziełam dokąd spadnie. ale starałem się szukać dna żeby zacząć dobierać, bo co do potencjału spółki - czy wychodząc z 21 zł, czy - jak teraz z 6 - 8 zł nigdy nie miałem wątpliwości.
    Już wiadomo skąd ten pośpiech:) a ponoć dostęp do info powinien być równy :)))
  • Re: i jak? Fajnie co? Autor: ~dejw [176.221.120.*]
    O MatkoBosko! NIKI! Od ponad tygodnia Ci piszę, że w każdej chwili może wpaść espi. Czego nie zrozumiałeś??! No ręce opadają.
  • Re: i jak? Fajnie co? Autor: ~FANniki [188.147.108.*]
    Niki był na wakacjach za sprzedaje akcje po 15 ziko : D

Sandman76 to trzeba prać bo 20 przy takich infach to pikuś, cel to przebicie 100 zł i to jeszcze w tym roku
    Dnia 2023-02-04 o godz. 12:12 ~macrone napisał(a):
    >
    > Sandman76 to trzeba prać bo 20 przy takich infach to pikuś, cel to przebicie 100 zł i to jeszcze w tym roku

na dsc pisałem jakiś czas temu pod jaki wynik tu jestem i dlaczego mam MDG w portfelu.
    wielu nie wierzyło...ale to było znacznie niżej niz teraz :)
    Dejw widzę, ze tryumfujesz:))) i dobrze, tyle tylko, ze każdy z nas spodziewał się espi. W moim wpisie miałem na myśli dokładnie ten timing: czyli szybkie rozegranie korekty i cztery bardzo mocne ostatnie świece, nie wspominając o wczorajszym finiszu. Tutaj ktoś ewidentnie znał termin oraz treść ostatniego info. No chyba, ze nasz dejw tez o tym wiedział i dokładnie o tym cały czas pisałeś :))) to wtedy zwracam honor
    Niki. Poczytaj wcześniejsze espi, połącz kropki. Bystry jesteś to sam dojdziesz do odpowiednich wniosków.
    No dobra Niki. Trochę Ci podpowiem. Wiesz, jak się robi interesy to trzeba być nieugiętym czasami. Zwłaszcza jak się ma w ręku większość asów. O i tu najpierw trochę posłodzę zarządowi bo widzę że twardo negocjowali i dostali to co chcieli. No ale do meritum. Espi o konieczności zmiany umowy było? Było. Ktoś czytał? Przecież we wczorajszym espi jest napisane, że to Kamień milowy. A dlaczego, bo bez tego nic nie mogli na rynku USA robić. A terminy gonią. Spodziewałem się, że espi będzie już na koniec stycznia ale widzę, że twardo negocjowali i rzutem na taśmę MediLinx przyjął warunki. I teraz Niki zadam Ci intrygujące pytanie, ciekaw jestem czy wiesz czemu wyłączność kończy się 28.02.2023r. ?
    Dnia 2023-02-04 o godz. 22:32 ~dejw napisał(a):
    > No dobra Niki. Trochę Ci podpowiem. Wiesz, jak się robi interesy to trzeba być nieugiętym czasami. Zwłaszcza jak się ma w ręku większość asów. O i tu najpierw trochę posłodzę zarządowi bo widzę że twardo negocjowali i dostali to co chcieli. No ale do meritum. Espi o konieczności zmiany umowy było? Było. Ktoś czytał? Przecież we wczorajszym espi jest napisane, że to Kamień milowy. A dlaczego, bo bez tego nic nie mogli na rynku USA robić. A terminy gonią. Spodziewałem się, że espi będzie już na koniec stycznia ale widzę, że twardo negocjowali i rzutem na taśmę MediLinx przyjął warunki. I teraz Niki zadam Ci intrygujące pytanie, ciekaw jestem czy wiesz czemu wyłączność kończy się 28.02.2023r. ?

niki nie kupował albo sprzedał za szybko.... :)
    jutro lekka korekta i sandamian76 ruszamy na 3 dychy,
  • Re: i jak? Fajnie co? Autor: ~cezgol [95.41.137.*]
    Bo luty ma 28 dni? :) Swoją drogą ciekawe miesiące przed nami. W piątek nawet na koniec sesji chciałem trochę sprzedać, ale nie poszło. Może to i lepiej ? :) pozdrowienia dla akcjonariuszy :)
    Dzięki dejw:) doceniam trud edukacyjny:) tyle ze mój wpis nie tego dotyczył, ale rozumiem twój wywód. Odpowiadając na pytanie: nie wiem:))) ja na mdg jestem od kilku tygodni, traktuje ta spółkę do wydarcia konkretnej kasy i wypad. Ja już za 15 byłbym niezłe zarobiony, a teraz już całkiem niezle:) trzymam sie krzywych nosów- oni maja dla mnie zarabiać. Mdg do 30 zeta jest dość realne. Potem zobaczymy:)
    Oj Niki. I tu, mi nóż w serce wbijasz. No ale mimo wszystko szacun, bo awansowałeś społecznie ze zwykłego spekulanta, na inwestora krótkoterminowego. Niestety, w takim wypadku Niki, z bólem serca, ale nie mogę Ci dalej podpowiadać. Musisz trochę więcej popracować i zarobić na swoje akcje. Wszystkiego na talerzu dostać nie można. Jak dojedziemy do 30 i powiesz, że zastanawiasz się czy nie zostać do 60, to wtedy może podzielę się z Tobą więcej swoimi przemyśleniami. Ok?
    Dejw każdy na giełdzie ma swoje strategie. Dlaczego krytykujesz spekulantów krótkoterminowych? Ja bardzo lubię wskoczyć w jeden dzień a wyskoczyć na drugi zgarniając kilkanaście procent przykładowo. Co w tym złego? Szybko i bez ryzyka. Mdg ma na 30 ograniczenie kanału i z marszu tego nie weźmie, mogę się założyć. Dlatego napisałem, ze zobaczę co potem

Dnia 2023-02-05 o godz. 15:42 ~Niki napisał(a):
    > Dejw każdy na giełdzie ma swoje strategie. Dlaczego krytykujesz spekulantów krótkoterminowych? Ja bardzo lubię wskoczyć w jeden dzień a wyskoczyć na drugi zgarniając kilkanaście procent przykładowo. Co w tym złego? Szybko i bez ryzyka. Mdg ma na 30 ograniczenie kanału i z marszu tego nie weźmie, mogę się założyć. Dlatego napisałem, ze zobaczę co potem

tu masz rację, kiedyś na tym papierku ubierali w przedziale 30-32 zł i trudno będzie zbyt szybko pokonac ten opór.
    Dnia 2023-02-05 o godz. 16:17 ~macrone napisał(a):
    >
    > Dnia 2023-02-05 o godz. 15:42 ~Niki napisał(a):
    > > Dejw każdy na giełdzie ma swoje strategie. Dlaczego krytykujesz spekulantów krótkoterminowych? Ja bardzo lubię wskoczyć w jeden dzień a wyskoczyć na drugi zgarniając kilkanaście procent przykładowo. Co w tym złego? Szybko i bez ryzyka. Mdg ma na 30 ograniczenie kanału i z marszu tego nie weźmie, mogę się założyć. Dlatego napisałem, ze zobaczę co potem
    >
    > tu masz rację, kiedyś na tym papierku ubierali w przedziale 30-32 zł i trudno będzie zbyt szybko pokonac ten opór.

ale dziś wiemy pod co było to ubieranie i pozniejszy zjazd z 30 zł.
    Zobacz na wykres ktory wtedy tu publikowałem, gdy już zjechało z 30 na 25 ostrzegając, że ktoś się tego pozbywa ( oczywiście zostałem uznany za nagona spadkowego, jakby coś co tu się pisze miało jakikolwiekmwpływ na kurs hihi )

Dziś mamy zupełnie inną fundamentalnie sytuację. Ktoś kto brał w okolicach 8 zł, potem dobierał na 10 zł ma komfort, ale papier nadal nie jest drogi.
    Niki wcale nie krytykuje. Sam czasami się sponiewieram i spekulacyjnie kupuje różne akcje. Każdy kapitał na giełdzie jest potrzebny. Spoko. Luz.
[x]
MEDICALG -1,15% 38,80 2025-10-03 17:02:58
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.