przykro nam, ale na ten moment nie możemy spełnić Pana prośby dotyczącej zwrotu środków, ze względu na brak jednoznacznego stanu prawnego dot. tego zagadnienia. Z uwagi na to 15.12.2022 wystąpiliśmy z prośbą o interpretację do Dyrektora Krajowej Interpretacji Skarbowej. Spodziewamy się, że opinię DKIS otrzymamy w ustawowym terminie (który wynosi 3 miesiące), wówczas podejmiemy dalsze działania zgodne z tą interpretacją. Jeśli będzie ona korzystna dla Pana deklarujemy zwrot środków. Niestety, aby móc podjąć dalsze działania musimy otrzymać opinię Dyrektora Krajowej Interpretacji Skarbowej. Zapewniamy, że sytuacja nie wynika z naszej złej woli. Deklarujmy, że podejmiemy odpowiednie kroki najszybciej jak to będzie możliwe, czyli po otrzymaniu opinii od DKIS.
Musisz zacząć się przyzwyczajać.Żyjesz w kraju i czasach w których lekarz cię nie wyleczy a policjant nie ochroni za to napewno wszyscy będą zastanawiać się jak wyłudzić od ciebie pieniądze.
Wg bankiera dziś była najciekawsza sesja roku, więcej entuzjazmu chłopaki https://www.bankier.pl/wiadomosc/Ciekawa-sesja-na-GPW-Olymp-z-najlepszym-debiutem-od-2019-r-8477583.html
Dnia 2023-01-24 o godz. 23:18 yoggi napisał(a): > W reklamacji zawnioskowałem o zwrot z odsetkami
Nie narzekajcie na eMaklera. Działają profesjonalnie. Otrzymałem identyczną odpowiedź a nie odmowę jak klienci ING czy Degiro którzy zostali potraktowani "z buta".. Rachunek tam mam kilkanaście lat. Otrzymałem pomoc na koniec ubiegłego w postaci drugiej aplikacji, który pozwolił na optymalizację podatkową tak aby nie płacić podatku belki lub wykazać dużą
A ja ci przypomnę jak to się nie dalej jak 3 miesiące temu wymądrzałeś o MDG i porównywałeś do śmiecia Invention. A teraz zobacz gdzie kurs INM a gdzie MDG.
Oj tam...teraz wisi mi invention bo celuje w dublet zysku na orlenie haha
A na invention przyjdzie czas. W koncu caly szpital gielda wycenia na 26 mln a Medical kupil hakas wydmuszke startujaca od 2024 r z samym kardioVR za...200 mln :)
Tak wiec badz cierpliwy, nie mozna miec wszystkiego
Każdy ma swoją strategie. Na MDG na teraz +35% ale trzymam dalej. Na Orlenie Ty idziesz na dublet a ja przymierzem się do wzięcia S-ki. Idę o zakład ze niezależnie czy spadnie czy wzrośnie to Ty i tak zarobisz :)
Odpowiedz z mBank dostałem taką samą jak wszyscy. Napisałem do nich kolejną reklamację:
O tym, że wypłata środków z tytułu tzw. "obniżenia kapitału" nastąpi w spółce Getin Holding, wiedzieli państwo od dnia 21 grudnia 2021 (dzień podjęcia uchwały przez walne zgromadzenie akcjonariuszy spółki GH). Od dnia 31 maja 2022 roku znali już państwo konkretne daty wystąpienia kluczowych zdarzeń. Tj: - dzień, według którego ustala się listę akcjonariuszy uprawnionych do otrzymania wypłat z tytułu obniżenia kapitału zakładowego („Dzień D”) przypadnie na dzień 9 grudnia 2022 r.; - dzień, w którym nastąpi wypłata środków z tytułu obniżenia kapitału zakładowego na rzecz akcjonariuszy („Dzień W”) przypadnie na dzień 30 grudnia 2022 r. Mając powyższe na uwadze, uprzejmie proszę o odpowiedź na pytanie, dlaczego zwlekali państwo kilka miesięcy z przekazaniem ewentualnych pytań i wątpliwości do DKIS? Czemu zostało to zrobione dopiero 15 grudnia 2022 roku?
Dnia 2023-03-15 o godz. 12:50 ~Jan napisał(a): > Odpowiedz z mBank dostałem taką samą jak wszyscy. Napisałem do nich kolejną reklamację: > > O tym, że wypłata środków z tytułu tzw. "obniżenia kapitału" nastąpi w spółce Getin Holding, wiedzieli państwo od dnia 21 grudnia 2021 (dzień podjęcia uchwały przez walne zgromadzenie akcjonariuszy spółki GH). Od dnia 31 maja 2022 roku znali już państwo konkretne daty wystąpienia kluczowych zdarzeń. Tj: > - dzień, według którego ustala się listę akcjonariuszy uprawnionych do otrzymania wypłat z tytułu obniżenia kapitału zakładowego („Dzień D”) przypadnie na dzień 9 grudnia 2022 r.; > - dzień, w którym nastąpi wypłata środków z tytułu obniżenia kapitału zakładowego na rzecz akcjonariuszy („Dzień W”) przypadnie na dzień 30 grudnia 2022 r. > Mając powyższe na uwadze, uprzejmie proszę o odpowiedź na pytanie, dlaczego zwlekali państwo kilka miesięcy z przekazaniem ewentualnych pytań i wątpliwości do DKIS? Czemu zostało to zrobione dopiero 15 grudnia 2022 roku?
Nie obwiniajcie Mbanku o stanowisko w tej sprawie bo to urzędy skarbowe są winne - trzy miesiące mijają a oni czekają na zmiłowanie. Na co czekają te nieroby - podejrzewam że to ludzie z nadania naszej kochanej partii(PIS) bez wiedzy , doświadczenia i wykształcenia. Sam jestem klientem emaklera, otrzymałem identyczną odpowiedź. (jeśli jesteście klientami tego biura i nie posiadacie panoramicznego monitora to zauważyliście możliwość zablokowanie niepotrzebnych kolumn po mojej skutecznej interwencji co poprawiło wygląd portalu)
Dnia 2023-03-21 o godz. 17:26 ~Greg napisał(a): > Kontaktowałem się dziś z Mbank i powiedzieli mi że minęło już 3 mc od wysłania zapytania i nie otrzymali odpowiedzi KDIS
Ja kontaktowałem się wczoraj z BM Mbanku i dostałem odpowiedź, że nie mają zamiaru kontaktować ze "skarbówką" i mamy czekać na dobrą wolę urzędu .- kpina z akcjonariuszy
Czyżby dostali interpretację? Otrzymałem przelew z DM mBanku w wysokości 83,(3) % pobranego wcześniej podatku. Podatek od wypłaty 1zł na akcję wynosi po tym zwrocie 3,1(6) %.
Wychodzi na to, że zastosowali zasadę uwzględnienia 97,5 % kosztów nabycia (chyba bez prowizji???). Wysokość pobranego ostatecznie podatku zależy więc od indywidualnych kosztów nabycia (ceny zakupu akcji).
Dnia 2023-04-01 o godz. 11:58 ~Seba napisał(a): > Rafcyk dzieki
Chciałem dodać, że dostałem od Mbanku zwrot niesłusznie potrąconej dywidendy z odsetkami 25 zł od 10000 akcji. Jestem bardzo zadowolony z eMaklera między innymi po mojej interwencji ładnie wygląda portal transakcyjny po zablokowaniu niepotrzebnych kolumn