Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  0,61 zł , zmiana od tamtej pory: -10,82%

Re: Odpowiedź MBanku na reklamacje dot. podatku

Dnia 2023-03-15 o godz. 12:50 ~Jan napisał(a):
> Odpowiedz z mBank dostałem taką samą jak wszyscy. Napisałem do nich kolejną reklamację:
>
> O tym, że wypłata środków z tytułu tzw. "obniżenia kapitału" nastąpi w spółce Getin Holding, wiedzieli państwo od dnia 21 grudnia 2021 (dzień podjęcia uchwały przez walne zgromadzenie akcjonariuszy spółki GH). Od dnia 31 maja 2022 roku znali już państwo konkretne daty wystąpienia kluczowych zdarzeń. Tj:
> - dzień, według którego ustala się listę akcjonariuszy uprawnionych do otrzymania wypłat z tytułu obniżenia kapitału zakładowego („Dzień D”) przypadnie na dzień 9 grudnia 2022 r.;
> - dzień, w którym nastąpi wypłata środków z tytułu obniżenia kapitału zakładowego na rzecz akcjonariuszy („Dzień W”) przypadnie na dzień 30 grudnia 2022 r.
> Mając powyższe na uwadze, uprzejmie proszę o odpowiedź na pytanie, dlaczego zwlekali państwo kilka miesięcy z przekazaniem ewentualnych pytań i wątpliwości do DKIS? Czemu zostało to zrobione dopiero 15 grudnia 2022 roku?

Nie obwiniajcie Mbanku o stanowisko w tej sprawie bo to urzędy skarbowe są winne - trzy miesiące mijają a oni czekają na zmiłowanie. Na co czekają te nieroby - podejrzewam że to ludzie z nadania naszej kochanej partii(PIS) bez wiedzy , doświadczenia i wykształcenia. Sam jestem klientem emaklera, otrzymałem identyczną odpowiedź. (jeśli jesteście klientami tego biura i nie posiadacie panoramicznego monitora to zauważyliście możliwość zablokowanie niepotrzebnych kolumn po mojej skutecznej interwencji co poprawiło wygląd portalu)

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
GETIN 2,64% 0,54 2025-10-15 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.