• Dlaczego to powinno iść. Autor: ~Guri [46.151.19.*]
    2 miesiące temu stwierdziłem że w czasach kryzysu nie można polegać tylko na ogrzewaniu gazowym i postanowiłem zamontować kominek. Dzwonie do 3 kolejnych sklepów internetowych - zostały tylko najdroższe modele i to nie wszystkie. W takim razem zamawiam na allegro zamówiłem u pierwszego sprzedawcy - dzwoni, panie my tego kominka nie mamy będzie zwrot na konto albo 3 miesiące oczekiwania. Przyjąłem zwrot. Zamawiam u drugiego - też dzwoni - tego modelu którego pan zamówił nie mamy - ale że pan już zamówił dostarczymy wyższy model w tej samej cenie. Bo wie pan to nie jest tak jak kiedyś - wchodzę na magazyn i wybieram, takie czasy że biorę wszystko co producent ma aktualnie na składzie i tak zejdzie bo wszystko schodzi. Swoimi spostrzeżeniami podzieliłem się z znajomym, też ogrzewanie gazowe. On przyjął inną strategię, założył fotowoltaikę i myślał że kupi panele na podczerwień - ta sama historia co z kominkami, nie ma nic. Dlatego o następne wyniki jestem spokojny. Wszystko co służyło do ogrzewania innego niż węgiel i gaz schodziło na pniu.
  • Re: Dlaczego to powinno iść. Autor: ~Piotr [46.174.213.*]
    Q4 będzie kosmos wyniki ale one już w cenie były jak akcje po 40zl latały.

Zobacz na ceny gazu, są już niższe niż przed wybuchem wojny, ludzie już przestają montować kominki bo się to nie opłaca jak gas jest tani.
  • Re: Dlaczego to powinno iść. Autor: ~Jam [46.151.21.*]
    Dnia 2023-01-23 o godz. 15:58 ~Piotr napisał(a):
    > Q4 będzie kosmos wyniki ale one już w cenie były jak akcje po 40zl latały.
    > >
    > > Zobacz na ceny gazu, są już niższe niż przed wybuchem wojny, ludzie już przestają montować kominki bo się to nie opłaca jak gas jest tani.

HAHAHA ceny gazu tańsze niz przed wybuchem wojny. Dawno sie tak nie uśmiałem... Przecież znówu jest podwyzka cen gazu dla konsumentów. Co z tego ze na giłędzie gaz tanieje?To znaczy ze konsumenci w europie płacą mniej?

Rozpędź sie i uderz głową w ściane jak masz takie bzdury pisac.. Ręce opadaja
  • Re: Dlaczego to powinno iść. Autor: ~Jam [46.151.21.*]
    Gaz poszeł niebotycznie w górę... Czytasz wszystko z paska TVP i potem piszesz czy jak? Jak mozna byc takim ignorantem :) darmat
  • Re: Dlaczego to powinno iść. Autor: ~Max [89.228.97.*]
    Nie chodzi o ceny gazu ,te są wysokie ale bardziej ze jest dostepny i nie ma z tym problemu , wiec mniej osób będzie się decydować na kominki, to samo z węglem .A i ceny drewna tez wysokie.
  • Re: Dlaczego to powinno iść. Autor: ~Miedzioryt [83.26.26.*]
    Co wy gadacie. Giełda wycenia przyszłość. Tutaj zaraz bendzie 800 zl
  • Re: Dlaczego to powinno iść. Autor: ~Guri [46.151.19.*]
    Co do jednego się zgadzam Q4 będzie kosmos. Ale obecna wycena jest daleka od odzwierciedlania wyników jakie będą osiągnięte w Q4. Q1 i Q2 nie kominki to fotowoltaika ruszy - ceny pądu do tego zmuszą.
[x]
LUON -4,87% 1,00 2025-03-24 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.