• Sonka pierwsze półrocze Autor: ~Nintendo [89.151.47.*]
    W tym półroczu szanse na znaczny wzrost kursu może dać:
    1. Bardzo dobry odbiór demo Holstin który zainteresuje grubsze portfele
    2. Dobry raport za 4 kwartał który wykaże fajny zysk
    3. Prezentacja Polyend Play na targach muzycznych
    4. Prezentacja Astro Bears2 zapowiada na marzec
    5. Premiera Astro Bears Jetfish Hunting na Android/iOS
    6. Podanie daty premiery Holstin na 4Q 2023
    8. Podanie daty premiery Bum Symulator
    Więcej opcji nie znalazłem a i tak każda z wyżej wymienionych wydaje się mało prawdopodobna ale może któraś z nich wypali.
    Dopisujcie jeśli coś pominąłem
  • Re: Sonka pierwsze półrocze Autor: ~Nintendo [89.151.47.*]
    O celowo nie pisałem o FT na PC i pozostałe konsole bo według mnie temat jest już pogrzebany
  • Re: Sonka pierwsze półrocze Autor: ~Sylwek [188.147.100.*]
    Wymieniłeś wszystko co może spowodować chwilowe wzrosty kursu akcji. Jednakże aby był stały stabilny wzrost spółka musi zaprezentować stabilny zysk. Osobiście uważam że raport za 4q2022 tego nie wykaże (jak sprawdzisz to tylko fajny rapor był za 2q2022 czyli po wydaniu FT na switch, a kilka poprzednich raportów to straty. Minimalny zysk za 3q2022 to kwestia zaksięgowania więcej kosztów i mogło by być strata).
    Do tego trzeba spojrzeć na sentyment do spółki (można poczytać co działo się na akcjach spółki w całym 2022) - w moim odczuciu negatywny. Do tego rok 2023 będzie trudnym finansowo rokiem dla spółki (koszty działalności, kilka projektów prowadzonych jednocześnie co będzie obciążać budżet a do tego konieczność spłaty zaciągniętych zadłużeń).
    Osobiście mam nadzieję na miłe zaskoczenie projektem muzycznym jakim spółka prowadzi (szczególnie finansowym bo jak wiesz z wypowiedzi prezesa sami nie potrafią oszacować potencjału tego projektu). Ale patrząc na projekty jakie prowadzi spółka osobiście uważam że nadchodzący czas będzie lepszym okresem w historii spółki (chodź sukces finansowy zobaczymy dopiero w 2024).
  • Re: Sonka pierwsze półrocze Autor: ~TakToWidzę [31.2.108.*]
    Tylko dobry raport albo nowy gruby gracz w akcjonariacie może coś tu realnie zmienić, reszta to tylko czysta spekulacja
    https://www.telepolis.pl/tech/sprzet/nintendo-switch-sprzedaz-produkcja-2023
  • Re: Sonka pierwsze półrocze Autor: ~Dario [31.0.52.*]
    Wymieniłeś 8 powodów na wzrost kursu w tym półroczu i już pierwszy jest trafny
  • Re: Sonka pierwsze półrocze Autor: ~Esa [31.61.242.*]
    Stawiam, że poza relatywnie dobrymi wynikami za Q4 (promocja Farma i wysokie miejsce na Nintendo eShop) nic więcej się nie wydarzy, ALE myślę, że nikt z nas nie spodziewał się, że pokażą aż tak duże demo i chociaż to się jeszcze nie stało to jestem przekonany, że na dniach na YT nam strzeli jakiś wielki filmik typu 300k wyświetleń
    Jeśli chodzi o dźwięk to Sonka robi to na bardzo wysokim poziomie. Już w Farm Tycoon oprawa dźwiękowa jest jednym z atutów gry ale w Holstin to już górna półka dlatego uważam że Polyend Play w wydaniu Sonki okaże się hitem i świetnie się sprzeda
  • Re: Sonka pierwsze półrocze Autor: ~TakToWidzę [95.40.185.*]
    Odbiór dema jest bardzo pozytywny i zdecydowanie przerósł moje oczekiwania ale to jeszcze za mało żeby szarpnąć kursem choć cieszy że rozpoczął się trend wzrostowy który każde kolejne demo będzie podkręcać. Moim zdaniem skokowy wzrost kursu może spowodować pojawienie się kogoś mocnego w akcjonariacie,dobry i znany wydawca oraz podanie daty premiery. Obecnie jest jeszcze fajny czas na akumulacje i zwiększenie pakietu. Życzę cierpliwości i realizacji pięknych zysków
  • Re: Sonka pierwsze półrocze Autor: ~Tyrit [89.228.99.*]
    Będzie 4 w ciągu 2: tygodni?
    4 w ciągu dwóch tygodni? W oczekiwaniu na Farm Tycoon na switcha akcje bujały się powyżej 10zł a porównanie Holstin do FT to jak porównanie Krystyny Pawłowicz do Izabelli Skorupko.. różnica jest ogromna . Sprzedaż poniżej 10zł to będzie słaby deal
  • Re: Sonka pierwsze półrocze Autor: ~Jedziemna100 [5.173.33.*]
    Dobra robotę robisz :)
  • Re: Sonka pierwsze półrocze Autor: ~Sylwek [188.146.142.*]
    Niestety tak jak podałem że raport za 4q2022 nie będzie fajny (ze było trzeba się spodziewać straty). Do tego obecne portfolio gier, jak i przychody z nich nie spoeoduja że spółka fajnie będzie zarabiać. A przecież trzeba przetrzymać do wydania Holstina (przychody nie równoważą się z kosztami). Tak więc podtrzymuje że stały wzrost kursu zobaczymy wtedy jak pojawią się fajne zyski (czyli dopiero w 2024, zakładam że 2023 będzie dalej nie zyskowny). Ale i tak zaczyna się najlepszy okres w historii spółki.
  • Re: Sonka pierwsze półrocze Autor: ~Sylwek [188.146.192.*]
    Odnosząc się do punktów twórcy posta już wiemy:
    1. Tak Holstin został fajnie odebrany i miejmy nadzieję ze kolejne dema beda to potwierdzac a nawet zwiekszac zaintetrsowanie grą.
    2. Raport za 4q2022 jednak nie wykazał fajnych zysków (a po przeczytaniu i przeanalizowaniu raportu trzeba się spodziewać że kwartalne raporty w 2023 nie będą lepsze - przychodów jednak nie zwiększą bo nie ma z czego a koszty mogą rosnąć choćby po przez zwiększenie zespołu).
    3. Wszysto wskazuje że dotrzymaja terminu i projekt rozwijają.
    4. Mało realne bo to ten sam zespół co robi Holstina a z raportu wiemy że skupiają się na tej grze obecnie odsuwając trochę w czasie Astro Bears2.
    5. Trudno ocenić jaki będzie miało to wpływ na zwiększenie przychodów i zysków.
    6. Myślę że data może być podana w połowie roku (a moze i w 3q2023 )po prezentacji kolejnego dema (będą wiedzieli jaki jest odbiór kolejnej odsłony, a do tego po testach jak wielki jest zakres poprawek i ile czasu na nie będą potrzebować).
    8. Nie zależne od spółki.
  • Re: Sonka pierwsze półrocze Autor: ~Kwadrat [188.147.108.*]
    Jak na razie żaden z podpunktów nie spowodował żadnej sensownej aktywności kursowej Stonki, ba nawet informacja o planach wydawniczych jeszcze bardziej zdemotywowala kurs do szybszego opadania na dno. Jak widać wszelkie prognozy tyczące Stonki to jak totolotek tyle że za każdym losowaniem albo się nie uda albo nie uda się bardziej. Krótko szkoda kasy na ten spadziowy element, byle dojść do kwoty zakupu, uciekać i zapięć o tym guanie.
  • Re: Sonka pierwsze półrocze Autor: ~Stefan [87.207.12.*]
    No to kup akcje to będzie wzrost, a nie czekasz aż inni zrobią robotę za Ciebie.
  • Re: Sonka pierwsze półrocze Autor: ~kwadrat [213.5.40.*]
    Wole kupić w dołku lub na uklepanym dnie i widząc oznaki wzrostu czekać niż wtedy gdy spada i robić darmowy prezent z mojej kasy i zaliczac stratę ..
    twój pomysł o kupownaiu spadających papierów jest co najmniej trollowaty o ile nie thepilny
[x]
SONKA 1,55% 9,16 2025-12-22 16:09:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.