• Unico - platforma inwestycyjna Autor: ~krysia [45.134.212.*]
    Przez face booka w zeszłym roku znalazłam namiar na uni-co.ltd. Zaczęłam z nimi działać, bardzo szybko zrobiłam kilka dużych wpłat na inwestycje, bo okres kiedy zaczęłam, był tym w którym były mega okazje. Na koncie handlowym uni-co.tech zebrałam już pokaźną sumę środków: ponad 43 tyś euro. Przyszła majówka, chciałam wypłacić część, aby pojechać na kilka dni gdzieś, odpocząć. Niestety pojawiły się problemy. Opłaciłam podatek, później jeszcze jeden bo ten pierwszy za późno zapłaciłam, a znów w między czasie doszły zarobione środki. Po drugim podatku przy wypłacie nastąpiła jakaś blokada, że niby muszę zostać uwiarygodniona, kazali przesłać zdjęcie twarzy i bieżącą datę napisaną na kartce, którą miałam trzymać w ręku - tu zapaliła mi się czerwona lampeczka. I co się okazało - no tyle, że zostałam ogarabiona ze swoich funduszy! Zabrali wszystko. Przez checkback dostałam zwrot jednego przelewu, ale to tylko 6 tyś zł. W skali tego co mi zabrali, to tyle co nic. Co mam robić dalej, nie wiem. Byłam na policji, przed świętami w grudniu dostałam powiadomienie o umorzeniu. Co dalej .... :( (jestem załamana). Uważajcie na nich! podobno dalej działają tylko pod nową nazwą!
  • Re: Unico - platforma inwestycyjna Autor: ~MiłoszW [146.70.134.*]
    ja też zostałem oszukany, ale przez unico.cc Straciłem 2000 zł i na szczęście tylko tyle. Wszystko wyglądało podobnie. Cyrki zaczęły się przy próbach wypłacenia zarobionych pieniędzy to mi się czerwona lampka zapaliła.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [84.10.49.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [89.64.125.*]
  • Re: Unico - platforma inwestycyjna Autor: ~darioxdcvtrr [84.10.49.*]
    uni-co , unico i inne tym podobne, to teraz Bull&Bear bnbtgroup.com - to jest ta sama grupa, ci sami pracownicy, te same nazwiska, nawet te same numery telefonów, to jest jakiś skandal że nikt nie weźmie się na nich na poważnie, mnie zrobili na ponad 15 tyś euro,
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [84.10.49.*]
  • Re: Unico - platforma inwestycyjna Autor: ~protonpal [10.102.52.*]
    unico czy uni-co stare fortune investments to teraz jest pixpalpro, w 2020 2021 i początek 2022 oszukiwali na uni-co, ale już tak wiele nabrali i tak wiele wpisów się pojawiło o tej bandziej, że otworzyli sobie nową platformę inwestycyjną która znów jest wielkim scam em :/, Pixpal pro naciąga obecnie ludzi na grubą kasę, fikcyjne opłaty, nie ma co pixpalpro robi dokładnie to co robiło unico, nie dajcie im się nabrać
  • Re: Unico - platforma inwestycyjna Autor: investfox [94.43.12.*]
    Unico  is a commercial real estate  investor , developer, and full-service operator with assets in emerging markets.

• Re: Unico - platforma inwestycyjna Autor: ~hadorspx [84.10.49.*]
    Uni-co ani reszta stron internetowych nie ma nic wspólnego z realnością! ani autentycznością! ci sami złodzieje pracują dla poniższych platform !! - to jest jedna i ta sama banda, dzwonia z tych samych miejsc, te same głosy, wszystko to samo - tylko zdjęcia tych zdrad****ich mo***d się zmieniają

KEYVISION DEVELOPMENTS LIMITED (blockchein)
    Unique Capital Management, LLC (unique-capital.com)
    Expert Financial Solutions Limited (www.expert-financial-solutions.com)
    --- https://expert-financial-solutions.net, www.expert-financial-solutions.com, www.expert-financial-solution.com, Webtrader.expert-financial-solutions.com
    Plethora Group LTD (galaxytrade.cc)
    World Stocks Traders Union / Amvikta Limited (wstunion.com)
    FORTUNE INVESTMENT GROUP Ltd (uni-co.ltd / uni-co.org / uni-co.tech / uni-co.io)
    United Brokers // UNITED BROKERS UAB (united-brokers.io)
    NOVA COMMERCIAL FINANCE LIMITED (novacommercialfinance.com)
    Units Capital Ltd (unitscapital.com)
    The Pacyfica Group - PACIFICA GROUP LIMITED (thepacificagroup.com)

• Re: Unico - platforma inwestycyjna Autor: ~honorata [84.10.49.*]
    miałam styczność z wstunion.com - nie polecam w żadnym wypadku, najpierw przelałam 250$ do uruchomienia konta, później niby musiałam dopłacić jeszcze 5000$ żeby skutecznie inwestować, jak stwierdziłam że nie mam takich środków to zaczęły się krzyki i stwierdzenia że nie jestem poważna, na koniec poczytałam o nich i faktycznie to oszuści, na szczęście straciłam tylko 250 dolarów, :/
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [10.102.52.*]
  • Re: Unico - platforma inwestycyjna Autor: ~pannaanna [10.42.3.*]
    Uni-co które niby obecnie zarządzane jest teraz przez Fortune Investments to jeden wielki scam, i ja to potwierdzam. Byłam jedną z ofriar, poszkodowanych czy oszukanych . . zwał jak zwał, ale to prawda. Próbowali mydlić mi oczy że niby pieniądze przelane, że mastercard nie chce ich puścić, bo mam się uwierzytelnić, ale master card nic nie wiedział, bo się z nimi kontaktowałam. To samo AML, żadnej blokady nie nałożył. Jeden przelew który puściłam na pana Michałowicza (mój inny analityk) wrócił do mnie, adwokat wysmarował takie pismo do banku, że dzień po otrzymaniu listu bank załatwił zwrot, z resztą był większy problem niestety, 17 miesięczy czasu - tyle musiałam poświęcić życia by od uni-co odzyskać pieniądze. Niesamowicie długo. Jeszcze wiecej zdrowia i energii kosztowało to mnie i moją rodzinę !! Pan Zawada i drugi mecenas z Gdybni prowadzili mnie dwa lata, jeździli na przesłuchania, rozprawy i wszystko inne co było potrzebne by walczyć z tą bandą, albo jak ktoś już ich nazwał wcześniej, z tą szajką !! unico jest powiązane z kingdom investment - jeśli ktoś padł tak jak ja ofiarom oszustwa ze strony tych psuedo brokerów to nie zwlekajcie tylko szukajcie pomocy / 696 718446 - to numer mojego adwokata, na pewno doradzi co robić dalej gdy nie chcą oddać pieniędzy, albo co zrobić jeśli przesłaliście tym oszustom swoje dane z dokumentów tożsamości, bo to też z tego chryja niezła wychodzi
  • Re: Unico - platforma inwestycyjna Autor: ~Witominking [10.42.3.*]
    ~pannaanna , a kto był twoim brokerem jak się.nazywal? Pieniądze przelewalas przez binance / revolut czy może na ich prywatne konta?
  • Re: Unico - platforma inwestycyjna Autor: ~pannaanna [89.64.125.*]
    Cześć pieniędzy poszło przez revoluta na kanga. Ale większość przerostowej na prywatne konta. To był Litewski bank.
    -- przez chwilę myślałem że posłał w poprzedniej wiadomości zły numer do prawnika, ale na szczęście jest ok.
    Swoją drugą na forexie ktoś pisze że uni-co jest związany z pixpalprp.com
    Czy ktoś coś wie o tym, czy to jakoś potwierdzone jest?
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [185.213.155.*]
  • Re: Unico - platforma inwestycyjna Autor: ~DanusiaSkoczylas [89.64.125.*]
    ~pannaanna - bardzo bardzo Ci dziękuję!! Spadlas mi z nieba. Rozmawiałam rano z panem co go poleciałas. Jeju... Wszystko szykuje i rano do niego wysyłam. Dziś już byłam zastrzec dowód. Naprawdę gdyby nie Ty to by zaraz na mnie pożyczki nabrali! Nie wiedziałam w co wdepnelam. Winna Ci jestem przynajmniej wielki tort. Jest mi też bardzo przykro że musiałaś się borykać z tymi problemami , właśnie przez to przechodzę. Wiem co musiałaś znieść. A Pan Zawada, jeju.jest naprawdę przemiły. Jeśli wszystko dobrze pojdzie to od 20 marca będzie moja sprawa.
  • Re: Unico - platforma inwestycyjna Autor: ~Barbara [146.70.189.*]
    uważajcie. Znam Pana Zawadę i ktoś się tu pod niego podszywa. On nie zajmuje się sprawami związanymi z brokerami.
  • Re: Unico - platforma inwestycyjna Autor: ~marek [37.19.205.*]
    UWAGA. Platforma inwestycyjna - Uważajcie!! to wyrafinowani i beszczelni oszuści są wskazani w knf i ostrzeżeniach forex w PL i na świcie! wpłacicie pieniądze to je stracicie!