A daj Pan spokój te wasze spekulacje :) Euforia w poniedziałek, złamanie własnych zasad dywersyfikacji, zmniejszanie pozycji ze stratą. TFU TFU TFU! Ale najważniejsze że lwia część akcji kupiona w zeszłym roku. Ja się z wami nie bawię tylko czekam spokojnie na wyniki w lutym :)
Ja jeszcze w tamtym roku miałem lepsza średnia niż Ty, ale ją lekko zdemolowałem, bo tu jest tak małe FF, że zaraz będą sie zabijać o kwity do tego widac systematyczny skup w paczkach po 5k.
Czyli masz już niezły wynik na tym papierze. W każdym razie "na papierze". Ja pierwsze zakupy robiłem w styczniu 2021. Po 2,60. Ale potem, wraz z informacjami, jakie miałem o spółce, dobierałem spokojnie. No i dziś taka średnia, więc też nie narzekam :) A co ja się tu przez te dwa lata naczytałem, jaki to syf, hehe. No nic, na szczęście nie musiałem polegać na opiniach forumowiczów.
Stara gwardia :) wie co nas czeka :), Zreszta na ACT też miałem rajd z 3 plna :) ale tam sciana na 15 PLN i zacząłem oddawać własdnie na poczet perły i XTB
No tak. Pamiętam takie szkolenie w Poznaniu na temat restrukturyzacji i postępowań sanacyjnych. Action było wtedy tam często przywoływane, jako przykład. To było jakoś w listopadzie 2019. Były tam też dwie osoby z Komputronika. Zdaje się, że nie wiedziały nic o szykującej się sanacji (choć WB już pewnie wiedział). Niedługo potem poszło info i kurs spadł poniżej złotówki. A potem zaczęło być coraz bardziej prawdopodobne, że Komputronikowi uda się zatwierdzić układ tak, jak to było w przypadku Action właśnie. Stare dzieje. Tu też obawiam się, że te 15 PLN może być nie do przebicia. I wtedy C/WK będzie jakoś podobnie chyba, jak jest teraz na Action. No chyba, że jakaś agresywna spekuła rozbuja ten papier. Wtedy może być dużo więcej, ale tylko na moment, myślę. Trzeba będzie mieć nosa, żeby dobrze wyjść. Inna rzecz, że KOMP w przeciwieństwie do Action ma "zatargi" ze skarbówką i one absolutnie nie są jeszcze zakończone. Tu, nawet, jeśli US nie ma racji (a chyba tak jest) i wszystko się pokończy pozytywnie w instancjach odwoławczych, to każdy negatywny komunikat będzie czymś, co może zbijać kurs. Cóż, 15 złociszy, szczególnie, jeśli to będzie dość szybko, to i tak fajna perspektywa :)
Zgadzam się z wszystkim ale nie US, gdyby mieli zatargi to US by tak łatwo nie odpuścił i uprawomocnienia byśmy tak szybko nie mieli bo były by zagrywki odwoławcze uzasadnienia itp..
Możliwe, że US odpuści. Ale zawsze może zabrać się za kolejne lata. A tam może być to samo. I znów cała procedura. Najpierw kary i domiary, potem odwołania aż do NSA. I dopiero, że ok jednak wszystko. No zobaczymy. W każdym razie pozdrowienia dla wszystkich dłuuugodystansowców. Opłaciło się :)