• NAGANIANIE NA ERGIS JEST NIEPOPRAWNE Autor: ~88 [83.30.64.*]
    Obserwuje spolke od okolo pol roku, musze stwierdzic ze na tej spolce nic sie nie dzieje, obroty mizerne, wczoraj cos sie dzialo bo troche transakcji bylo zawartych ale przewaznie to nikt tych akcji nie kupuje, moze to wina free floatu, kto wie, tak czy siak jezeli ktos szuka zyskow albo emocji to zdecydowanie odradzam ta spolke chyba ze ktos jest bardzo ale to bardzo cierpliwym inwestorem
  • Re: NAGANIANIE NA ERGIS JEST NIEPOPRAWNE Autor: ~icm [195.116.222.*]
    C/Wk i C/Z zobacz chłopie.
  • Re: NAGANIANIE NA ERGIS JEST NIEPOPRAWNE Autor: ~88 [83.30.64.*]
    kazdy albo wiekszosc widzi te wskazniki i co z tego? jakos popyt i podaz nie moga na siebie trafic, zadna transakcja nie zostala zawarta, nikt nie jest akcjami zainteresowany i tak sie dzieje od okolo 6 miesiecy, raz na dlugi czas w ciagu dnia na biezaco sa zawierane transakcje ale przewaznie jest tak jak dzis ze jest totalna cisza, jak dobrze pojdzie to moze kilka transakcji zostanie zawartych.
  • Re: NAGANIANIE NA ERGIS JEST NIEPOPRAWNE Autor: ~ROSE [89.108.235.*]
    Nie wiem, czy wiesz ale taka cisza z reguły otacza spółki mocno niedowartościowane....
    Ruch się zrobi jak spółka będzie kosztowała 6-7 zł.......
    Ale to za ok. 4-6 m-cy.....
    Do tych wskaźników jeszcze dochodzi trend, który jak zapewne zauważyłeś odwrócił się...
    Spółka na małych obrotach spadała, ale rośnie na nieco większych...
    Do tego kamień który tak mocno ciągnął spółkę w dół, mianowicie cena ropy, też na pewno zauważyłeś, że ciągnie ją teraz do góry....
    Ta spółka na pewno urośnie!!!!!!!!!
  • Re: NAGANIANIE NA ERGIS JEST NIEPOPRAWNE Autor: redaktor [83.14.170.*]
    Wbrew ogólnym stereotypom większość inwestorów to ludzie myślący i szanujący własne pieniądze - dlatego właśnie omijają ERGISa szerokim łukiem.
  • Re: NAGANIANIE NA ERGIS JEST NIEPOPRAWNE Autor: oles... [77.91.63.*]
    redaktor mi to już sie nie chce z Tobą dyskutować, ale piszesz kolejne bzdury. Free float na spółce to 30% co oznacza inwestorze ze 70% akcji nie jest dostępnych w wolnym obrocie, czyli jacyś głupi inwestorzy, bądź instytucje posiadają w swoich rekach prawie 3/4 akcji spółki. Ciekawe dlaczego są tak zainteresowani trzymaniem tych papierów ???

Ps. nie musisz odpisywać
  • Re: NAGANIANIE NA ERGIS JEST NIEPOPRAWNE Autor: ~Leszek [79.184.59.*]
    - zupełnie poważnie pytam :)
    - co byście polecili kupić ?....mam trochę wolnej kasy i chciałbym zainwestować na około rok czasu.
    - bo nie ukrywam że brałem pod uwagę ergis, trion i bioton.
  • Re: NAGANIANIE NA ERGIS JEST NIEPOPRAWNE Autor: ~zorka [89.108.235.*]
    Na tym forum są różni ludzie, jedni mówią to do czego są sami przekonani, inni piszą bzdury, jeszcze inni czerpią radochę jak ktoś wtopi swoje pieniądze.....
    Ja polecam Ergis, ale decyzja należy do Ciebie...
    Proponuje zapytać się kogoś do kogo masz zaufanie, choćby do maklerów w swoim BM....
    Przedstawić im przede wszystkim wskaźniki i wyniki Q.....
    Ergis to spółka mało medialna, ale mające ogromne podstawy aby powoli i stabilnie rosnąć......
  • Re: NAGANIANIE NA ERGIS JEST NIEPOPRAWNE Autor: ~kkk [83.12.169.*]
    W spółce są 3 fundusze, nie sprzedały akcji podczas bessy, to dużo znaczy. Akcji wolnych w obrocie jest góra 10%, ale to trzeba się cofnąć o dobrych kilka miesięcy i zrobić analizę raportów to będzie wszystko jasne dlaczego. Spółka b. dobrze zarzadzana i mądrze inwestuje, kto śledzi ten się orientuje. Ale każdy ma ponad 300 innych możliwości do inwestycji w inne spółki. Nie należy brać pod uwagę złośliwych komentarzy złamanych "serc" ani hura optymistów . Opowieści o 2 zł należy włożyć między bajki. Cena spółki była już powyżej 11 zł a była w dużo gorszej sytuacji.Jest to spółka o b. szerokim asortymencie produkcji i ma kilka zakładów w tym 2 w Niemczech.
    Komu się chce poszperać to wszystko jest w necie chociażby na stronie spółki.
    Czyżby znów zawieszono notowania, bo to chyba niemożliwe żeby przez całą sesję nikt nie chciał kupić nawet jednej akcji.
    mozliwe i to w 100%. Widac zbyt krotko przygladasz sie tej spolce. Mam oko na ta spolke od okolo 6 m-cy i przez wiekszy okres czasu na spolce nic sie nie dzieje, to ze w ciagu dnia kilka transakcji zostanie zawartych to normalka, jezeli transakcje sa zawierane z taka czestotliwoscia to juz jakis maly cud jest.
  • Re: NAGANIANIE NA ERGIS JEST NIEPOPRAWNE Autor: ~diasek [83.5.161.*]
    I w tym sęk.
    Spółka bez płynności jest mało atrakcyjna dla inwestorów, nie mówiąc już o dt.
    Chyba, że z góry zakladamy, iż jest to inwestycja długoterminowa.
    w przypadku ergisu to inwestycja dlugoterminowa ma jedynie sens, poza tym sam charakter dokonywania transakcji na akcjach tej spolki wymusza minmum srednioterminowy charakter inwestycyjny, poza tym dla dt spektakularne wzrosty zdarzaja sie naprawde bardzo rzadko, ostatni raz jakie 5-6 m-cy temu, wzrost chyba o okolo 25%
  • Re: NAGANIANIE NA ERGIS JEST NIEPOPRAWNE Autor: newcommer [78.133.144.*]
    a ja polecam kupić pod info o nowej inwestycji i to tylko na krótko.
    Ogólnie ergis w pewnych działkach znika z rynku a szumnie nazywa się najwiekszym niestety chiny wykańczają rynek PVC i dlatego na dłużej polecam omijać tą spółkę z daleka.
  • Re: NAGANIANIE NA ERGIS JEST NIEPOPRAWNE Autor: ~ppp [89.77.65.*]
    co do Chin. Tu nie jest chyba tak prosto. Folia nie wymagaja aż tak dużo taniej siły roboczej. Stąd zysk jest głównie stymulowany kosztem surowca i amortyzacją inwestycji. Dodatkowo dochodzi do tego jakość chiński produktów. Jaka jest, każdy widzi..
    ok kolego tylko że chiny oferują najtańszy PVC na rynku więc jak myślisz z czego ergis to robi? Na tym rynku nie ma szansy wygrać
  • Re: NAGANIANIE NA ERGIS JEST NIEPOPRAWNE Autor: ~ccc [83.12.169.*]
    Szanowny Kolego PVC stanowi raptem cca 8% przychodow grupy więc nie jest to żaden temat, natomiast powstają nowe zakłady również w Polsce które uruchamiają produkcje PVC, więc nie jest to prawdą że Chiny zagrażają w tym temacie, ale to trzeba głębiej się pochylić nad tematem i go przeanalizować i dopiero wtedy wygłaszać opinie.
    "Jesteśmy największym na rynku polskim i wiodącym w Europie Środkowo-Wschodniej przedsiębiorstwem, specjalizującym się w przetwórstwie tworzyw sztucznych i produkcji wyrobów z PVC i PE."
    Czyli według CCC to 8% wyroby z PVC a reszta PE?
    Gratuluje wiedzy 8% PVC to zużytwa przedsiębiorstwo garmażeryjne ergis.
    Obecnie najtańsze na rynku jest PVC z chin jest słabej jakości i nie nadaje się wszystkiego.
    Ignorancja i brak wiedzy które imputujesz są po Twojej stronie.
    Zauważyłem dziwną rzecz, Ergis ma więcej dziennie wpisów na forum niż zawieranych transakcji. Czyli odwrotnie niż w rzeczywistości na forum ERGIS jest potęgą.
    Coraz bliżej obiecywanej ceny 2 złote, a później już tylko zjazd na 1,60 zł, później długa konsolidacja i odbicie na 2,50 zł.
  • Re: NAGANIANIE NA ERGIS JEST NIEPOPRAWNE Autor: ~88 [83.30.120.*]
    analiza techniczna pokazuje zupelenie co innego
  • Re: NAGANIANIE NA ERGIS JEST NIEPOPRAWNE Autor: ~cygan [83.12.169.*]
    O zaklinacz koni się pojawił :) Kolego sympatyczny, coś się tak przywiązał do tych 2 zł. Dostajesz wypłatę w bilonie czy co. A tak przypadkiem zauważyłem, że Twoich wpisów jest najwięcej.
  • Re: NAGANIANIE NA ERGIS JEST NIEPOPRAWNE Autor: ~ppp [89.77.65.*]
    W ostantnim czasie to prawda. Wpisy są naturalnym objawem niezrozumienia kursu akcji Ergisu. Każdy kto bliżej przygląda sie spółce widzi, że akcje są niedowarrtościowane. Ci którzy mają akcje szukają więc potwierdzenia tego faktu - i stąd wpisy.
    Na koniec, nawet jeśli kurs spadnie do 2 złotych to za rok i tak będzie powyżej 7. Pytanie jest proste spekulować czy inwestować. Na razie więcej z nas inwestuje. Bo jest w co.

• Re: NAGANIANIE NA ERGIS JEST NIEPOPRAWNE Autor: ~Proco [85.198.227.*]
    Mam pytanie ilu z Was sprzedało jakieś akcje poniżej 3 złotych?
  • Re: NAGANIANIE NA ERGIS JEST NIEPOPRAWNE Autor: ~ROSE [89.108.223.*]
    Na 3.10 stoi ładny straszak....23483szt
    Niech mi ktoś powie, w jakim celu on tam stoi, skoro nie ma szans na sprzedanie??
    Radzę się brać za kupowanie, bo za chwilę będziemy na sporo wyższych poziomach....
  • Re: NAGANIANIE NA ERGIS JEST NIEPOPRAWNE Autor: ~Proco [85.198.227.*]
    Sam sobie odpowiedziałeś. Jest po to żeby straszyć i zebrać niżej. Choć jak widać po dzisiejszej sesji w tej cenie nikt nie chce oddać. Przydałby się ktoś z grubszym portfelem, kto by sprzątnął, to jednym zleceniem. Wtedy by się nauczyli.
  • Re: NAGANIANIE NA ERGIS JEST NIEPOPRAWNE Autor: ~ROSE [89.108.252.*]
    Ja na tej spółce jestem od półtora roku, z małymi przerwami, ale zawsze część portfela zajmował Ergis....
    Ta spółka jest mocno przewidywalna i nie pierwszy raz stawiane sa takie straszaki właśnie przed odjazdem..........
    Ja niestety też jestem za cienki aby ugryźć te klocek, ale zawsze pojawiają się tacy, którzy się pokuszą.....
    Co do sprzedających, cieszy mnie ich brak determinacji, kto musi ten wiadomo musi, ale nie jest ich zbyt wielu.....
[x]
ERGIS 0,26% 3,86 2019-12-12 16:25:43
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.