Witam. W imieniu akcjonariuszy zadzwoniłem do RDOS we Wrocławiu. Nie mam dobrych wiadomości. Bras zawalił w papierach i nie ma skończonej inwentaryzacji przyrodniczej. Wysłali pismo do Brasa 21.12. Nas niestety emitent nie zechciał poinformować. Badanie siedlisk ma być przeprowadzone na wiosnę według wytycznych urzędu. Wygląda na to, że decyzja najwcześniej w okolicach maja. Kasa zamrożona a rynek ucieka...
Tak tak. To Ja zadzwonię do innego urzędu i poproszę o listę pism Komisji Europejskuej w sprawie KPO. Haha...Nie ma takiej opcji abyś miał te info nie pracując w tym Urzędzie.
Hej Akcjonariuszu! Nie mam prawa się obawiać. Powinieneś raczej podzeiekowac za to, że się chciałem tym podzielić. Każdy może zadzwonić do RDOS telefon jest podany i odpierają. Ja mam trochę tych akcji, więc się poprostu dowiedziałem.
Zakładam ,że piszesz prawdę ale co to za kraj w którym na taka sama inwestycje każdy podmiot musi tworzyć swoje opracowania. Wszak wiadomo ,że w tym samym miejscu są inne podmioty gospodarcze , które już decyzję otrzymały. Czy to jest normalne?
Ja natomiast zakładam, że piszę nieprawdę bo żaden urząd takich informacji nie udziela osobom postronnym, a tym bardziej dzwoniącym !!! Może gość pisze z własnego doświadczenia, albo to tylko jego domysły i tyle. Na razie czas na obwieszczenie gminy o decyzji rdoś, którego już długo nie ma. A co się dzieje, jeżeli decyzja RDOŚ jest pozytywna? Też to obwieszczają? Czy po prostu gmina działa dalej z urzedu, dostosowując np plan zagosp. przestrzennego i przyłącze do instalacji elekt. i zezwala firmie na realizację projektu?
https://gminaglogow.bip.gov.pl/ogloszenia/obwieszczenie-sd-6220-11-2021-51.html
Przypominam, że informowałem i część z Was niegrzecznie komentowała mój post.
To chyba żart że udzieliłby udzieliłby takiej informacji osobie trzeciej może jeszcze powiedzieli komu trzeba dać łąpówkę? A to że zostało przedłużone to jakoś składa się dziwnie z tym że bras ogłosił że raport będzie właśnie tego samego dnia Poza tym chyba przedłużyli wszystkim oczekującym decyzję zatem idąc twoim tokiem rozumowania to wszystkie firmy zawaliły Dalej analizując twoją śmieszną wypowiedź to jak ma być na wiosnę to dlaczego nie przedłużyli np do 31 maja?
Ziggy, wtedy intuicyjnie czułem ze dzwoniłeś/miałeś racje. Czy z tamtej rozmowy wynikało ze nasza wspaniała spółka jest w stanie się wyrobić z tymi eko-audytami tak aby do 30.06 RDOŚ miał nad czym pracować?
Bo to jedyny plan który pozwala mieć nadzieje - 30.05 wszystkie raporty, w powietrzu nadzieja ze decyzja będzie ok i ruszamy
Hej!
Pożyjemy zobaczymy. Informacja była krótka, że dokumentacja nie jest kompletna. Wygląda to na utrudnianie decyzji przez urzędników.
Ja mam nadzieję, że Stachursky nie wchodziłby świadomie w przekręt.
Czekaliśmy tak długo, że nie ma sensu myśleć co będzie tylko obserwować rozwój wydarzeń.
Pozdrawiam
Nie tylko Bras ma pod górkę w tamtejszych urzędach. MQ Energy dostał przedłużenie terminu uzgodnień RDOŚ do 28.04. Wniosek do gminy złożyli w 22.07.2021. Bras 20 dni wcześniej.