Trochę za nisko ten popyt się ustawia......
Mało jest frajerstwa którzy by po tej cenie chcieli sprzedawać......
Ale tym, którym się uda kupić nalezy pogratulować.....
Nikomu kto kupuje ERGISa nie należy gratulować. Gratulować można tylko tym którym uda się sprzedać. Nawet jak spadnie poniżej 2 złotych (co nastąpi już niedługo), to też nie należy kupować ( szczerze mówiąc to nie wiem czy jest cena przy której uznałbym, że opłaca się kupić). Niestety.
Oczywiście są to tylko moje opinie, wybór należy do Was.
7.9.Warszawa (PAP) - Zysk netto spółki Ergis-Eurofilms w III
kwartale tego roku może być niższy maksymalnie o 1 mln zł, z
powodu wypadku, do którego doszło w spółce w czwartek. W ciągu
najbliższego tygodnia zakład powinien odzyskać większość mocy
produkcyjnych - poinformowała spółka w komunikacie.
"Zarząd informuje, że według jego najlepszej aktualnej wiedzy,
spowodowane opisanym wypadkiem obniżenie zysku netto
za III kwartał 2008 nie przekroczy 1 mln złotych" - podano w
komunikacie.
W czwartek w oddziale Ergis-Eurofilms w Wąbrzeźnie miała miejsce
awaria transformatora połączona z jego wybuchem. Cały oddział
pozbawiony został na kilka godzin zasilania elektrycznego. (PA
Nie no redaktor nie ośmieszaj sie bo przestajesz być wiarygodny. Do tej pory pisałeś ze spadnie, ze nie warto, ze niestety itd, ok masz do tego prawo, ale teraz to już wypisujesz ze za darmo byś jej nie chciał. Wez naprawdę sie trochę zastanów bo już twoja awersja do spółki zaczyna być podejrzana. Co ta firma tobie zrobiła ze jej tak nie cierpisz ? i już przestań pisać twoje "NIESTETY"
Według mnie z wypowiedzi zarządu wynika, że będzie spadek zysku za trzeci kwartał, i spadek ten zostanie dodatkowo powiększony o prawie 1 milion złotych strat z powodu awarii. To zanosi się na jakąś tragedię.
Czy kolega redaktor nie umie czytać, czy mu upały wczorajsze zaszkodziły. Gdzie chłopie widziałeś ten spadek zysku u siebie ? Firma po 2 kwartałach jest cca 40% do przodu w porównaniu z rokiem 2007 a Ty mówisz o tragedii. Weż no nie ściemniaj bo tu nie same "buraki" są na tym forum. Zmień spółke a nie rozsiewaj bzdur.
Każdy ma prawo do własnych opinii. Ale powinien je argumentować. Więc czemu ta tragedia się ma zdarzyć według Ciebie. Bo według mnie wskaźniki pokazują co innego. Zresztą już pisaliśmy ze sobą o tym kilka dni temu.
Każde zakupy na tych poziomach to dobra inwestycja.....
Wypadek zdarza się, kazdej spólce może się zdarzyć, ale niewiele spółek jest od takich zdarzeń ubezpieczonych a Ergis jest......
Powtarzam, spółka idzie na 20mln zysku netto za 2008r, a to wzrost o ok. 80% r/r....
Wycena na dzień dzisiejszy jest smiesznie niska, przy spółce, która przynosi takie zyski..
Dokładnie jak piszesz, redaktor ma uraz i tyle. Ale to się leczy tylko dłuuugooo.
Nierozumiem ludzi, którzy z uporem maniaka wciskają kit bez wzgledu na stan faktyczny i sytuacje. Nikt niechce mu sprzedać po 2 zł i chłopisko się denerwuje. A kup sobie Bioton super perspektywa 40 gr i będziesz miał 5 akcji zamiast 1. A po 2 zł to zapomnij i poczytaj podręczniki.
Jeremy Siegal profesor Wharton Business School zwykł mawiać, że kupić złe akcje może każdy i jest to normalna rzecz w grze na giełdzie. Problemem staje się dopiero upieranie się przy trzymaniu kiepskich akcji - jak mówi Siegal - najczęściej jest to bilet do przytułku.
Czego Wam nie życzę, no ale cóż, decyzja należy do Was. Pozdrawiam. Jeszcze nie jest za późno.
Osobiste animozje czy urazy są złym doradcą. Redaktorku jak Cię zwolnili to idz gdzie indziej i nie zawracaj gitary, bo już od roku piszesz głupoty a nie masz argumentów na rzeczową dyskusję. A jeżeli jeszcze pracujesz to mam nadzieję, że przejrza na oczy i Ci podziekują.
Do kkk. Twierdzisz, że piszę głupoty przewidując cenę ERGISa poniżej 2 złotych, a co sądzisz, że spadnie na groszówki ? Ale myślę, że aż tak źle to nie będzie. Chociaż kto wie, wszystko jest możliwe przy takiej firmie.