• fajnie wygląda do brania ...jednak ??? Autor: ~realista [89.64.49.*]
    Brałem troszkę wczoraj ale zaraz sypacz mnie przydusił .To wygląda na pilnowanie kursu albo chęć wyjścia z akcji. Mała płynność i ten agresywny sypacz nie zachęcają do kupowania akcji.
  • Re: fajnie wygląda do brania ...jednak ??? Autor: ~Qas [46.204.108.*]
    Skupuje to pomału. Mam 20k i idę dalej i albo jestem głupi albo w końcu go dojadę
  • Re: fajnie wygląda do brania ...jednak ??? Autor: ~s8 [164.127.214.*]
    brać od amatora na peepeesie też dwatygodnie przed wezwaniem amator próbowac wyleszczyć tutaj jak sobie uzbiera w tych cenach będzie oddawał w wezwaniu po ok 7-8 tak przewiduje że pierwszą ceną jaką zaproponują śą dogadani a w drugim żućie będzie 9.5 10 i wtedy b edzie wyskakiwać jak zając z kapusty fund ubrany dziesięc lat temu w tych cenach oczywiście za ludzkie pienądze ubrany .
  • Re: fajnie wygląda do brania ...jednak ??? Autor: ~s2pmfbg [79.191.119.*]
    A co z dydwidendą?
  • Re: fajnie wygląda do brania ...jednak ??? Autor: ~marian_koniuszko [86.45.75.*]
    Dnia 2023-01-18 o godz. 14:41 ~s8 napisał(a):
    >a w drugim żućie

buahahaha weź se może zainwestuj w porządny słownik ortograficzny

• Re: fajnie wygląda do brania ...jednak ??? Autor: ~Piotrula [93.159.170.*]
    Kto normalny by tak kurs blokował na takiej spółce. Absolutnie zasypanie podażą arkusza. Każdy średnio inteligentny zapakowany w 200k papieru (bo tyle było na arkuszu w zeszłym roku pokazane) by wychodził stopniowo na takiej mizernej płynności. Polecam pomyśleć i nie dać się wyleszczyć. Ja mogę poczekać :)
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [45.85.11.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: fajnie wygląda do brania ...jednak ??? Autor: ~Gruby [107.150.22.*]

Teraz trzeba obserwować Spółki z małą ilością akcji w karnecie MMCPL, Telesto, Constance
  • Re: fajnie wygląda do brania ...jednak ??? Autor: ~kimchi [185.122.147.*]
    A mi się wydaję, że branża windykacyjna może być hitem w najbliższym czasie. Szczególnie że po wejściu do W20 Kruka i jego świetnych wynikach. może zwiększyć się nią zainteresowanie.
  • Re: fajnie wygląda do brania ...jednak ??? Autor: ~marian_koniuszko [86.45.75.*]
    Dnia 2023-03-17 o godz. 14:21 ~kimchi napisał(a):
    > A mi się wydaję, że branża windykacyjna może być hitem w najbliższym czasie.

hit to będzie, jak kolejne ze dwie spółki windykacyjne uciekną w PPU :)
  • Re: fajnie wygląda do brania ...jednak ??? Autor: ~XXX [93.159.170.*]
    Marian.... Ostatnio już mama ci mówiła przestań pisać te bzdury i weź się za odrabianie lekcji... znowu widzisz smoki w swoim pokoju??
    Troche czekałem ale powoli zaczyna sie spelniac moj scenariusz. Co raz wiecej kredytow jest niesplacanych terminowo, bardzo dobry news dla branży widnykacyjnej. https://biznes.pap.pl/pl/news/pap/info/3397674,pogarsza-sie-stopniowo-jakosc-portfela-kredytowego---bik
  • Re: fajnie wygląda do brania ...jednak ??? Autor: ~kimchi [185.122.147.*]
    Ja zakładam bardzo podobnie! Kolejne lata będą bardzo udane dla branży. Coraz więcej osób fizycznych i biznesów będzie popadać w długi, a z kolei banki będą sprzedawały wierzytelności za bezcen.
    Dnia 2023-03-22 o godz. 14:06 ~kimchi napisał(a):
    >Kolejne lata będą bardzo udane dla branży. Coraz więcej osób fizycznych i biznesów będzie popadać w długi, a z kolei banki będą sprzedawały wierzytelności za bezcen.

buahahaha :D
    wiesz co to jest upadłość w biznesie? wiesz co to jest upadłość konsumencka?
    banki będą sprzedawały za bezcen haha :D

No ty chyba nie wiesz kolego jak działa świat. Uważasz że upadłość chroni przed windykacją? Uważasz że osoby który ogłoszą upadłość konsumencką mają wyzerowane saldo i zaczynają od 0? buhahahaha
    Dnia 2023-03-23 o godz. 18:36 ~Piotrula napisał(a):
    >Uważasz że upadłość chroni przed windykacją? Uważasz że osoby który ogłoszą upadłość konsumencką mają wyzerowane saldo i zaczynają od 0? buhahahaha

jakbyś choć odrobinę poczytał w temacie, to byś nie robił z siebie durnia i się nie kompromitował :)
    tak - upadłość chroni przed windykacją, a zwłaszcza komornikiem. z chwilą otwarcia postępowania upadlości konsumenckiej wszystkie egzekucje komornicze są zamykane. a windykacja jak wydzwania, to jeszcze może zarobić jakiś wyrok za nękanie :)
    tak, upadłość oznacza wyzerowanie salda. jest plan spłaty, a po spłacie czyste konto.
    i najważniejsze - jak ktoś nie ma nieruchomości (nieruchomość w upadłości idzie na handel i zaspokojenie długów) to de facto spłaca max 10-15% żądanych (i udowodnionych!) kwot i pozamiatane. jak nie wierzysz, to przeglądaj monitor sądowy i gospodarczy, tam w ogłoszeniach masz podane upadlości i plany spłat, poczytaj i policz sobie.
    a jakby windykacja wydzwaniała i żądała więcej niż w planie spłaty, to jest art. 286§1kk w zw. z art. 13§1kk plus art. 190a§1kk.
    cieszę się że pomogłem :)

• Re: fajnie wygląda do brania ...jednak ??? Autor: ~s8 [164.127.216.*]
    nic tylko zaciągać kredyty przeżerać póżniej przed sądem powiedzieć że biznnsplan sie nie powiódł i wyzerują i nowy bżiznes i znowu upadłość konsumencka i tak w koło panie pierdoło.
    to w końcu biznes czy upadłość konsumencka? zdecyduj się
    Marianek, z każdą twoją wypowiedzą coraz bardziej się ośmieszasz i nadal tutaj jesteś. Coś z tobą chyba jest serio nie tak, może jakaś wizyta u terapeuty?
    poczytałeś sobie jak to jest z windykacjami i komornikami w upadłości? to skończ pajacować i wio do letury :)
    opowiem ci historie piękny marianku podobno w 2002r jechałem w warszawie pociągiem ze wschodniego na zachodni i podobno nie miałem bżileta w 19roku dostałem akurat od wżindekxusa pismo żę jutro komornik mi z rachunku zabieże 1200złociszy jakież było mojje wkurzenie zadzwoniłem do xusa i w ryk jak zaocznie odbył się sąd kapturowy i jak to wogóle możliwe a jedna pani sę śmiejąc mówiła że próbowały się zemną skontaktować ale coś nie wyszło i jak nie przestanę podnosić głosu to się rozłączy i się rozłączyła i już nie odbierała odemnie telefonów nawet nie miałem możliwości ogłosić upadłości konsumenckiej he he.
    Dnia 2023-03-31 o godz. 09:05 ~s8 napisał(a):
    > żę jutro komornik mi z rachunku zabieże 1200złociszy

wpierw opanuj dobrze słownik ortograficzny, a następnie się zastanów czy warto wypisywać takie pierdy
    dla pierdoły jak najbardziej.
  • Re: fajnie wygląda do brania ...jednak ??? Autor: ~Kamil [37.235.48.*]
    Dlaczego robisz z siebie barana? Widzisz w tym Marian ma rację, poczytaj sobie jak od 2020 roku resort Ziobry złagodził przepisy o upadłości konsumenckiej. Te kwestie windykacje muszą brać pod uwagę.
    Wejdź sobie tutaj Ministerstwo Sprawiedliwości - Monitor Sądowy i Gospodarczy (ms.gov.pl) i sprawdź jak wyglądają kwoty. Są ogłoszenia, gdzie umorzenie wierzytelności wynosi 100%. Nie ma lekko, a ty wymyślasz o super przyszłości.
    Dnia 2023-04-01 o godz. 14:32 ~Kamil napisał(a):
    >Są ogłoszenia, gdzie umorzenie wierzytelności wynosi 100%. Nie ma lekko, a ty wymyślasz o super przyszłości.

Ty go nie ucz, a ja jestem w stanie odszczekać swoje słowa i teraz powiem że w upadłości konsumenckiej sądy zarządzają do splaty 100% kapitału, 150% odsetek plus do tego koszty koszty windykacyjne po 10 tysi od długu za to że windykjacja musiała wydzwaniać i ten hajs dłużnicy przynoszą w zębach.
    buahahaha :D

[x]
VINDEXUS 0,00% 11,80 2025-11-28 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.