Rząd zabrał człowiekowi bank który normalnie funkcjonował !! Teraz lecą reklamy tego banku pod zmienioną nazwą. I już bank jest ok, już nie bankrut, dobrze funkcjonuje. Ale jaja. Miałem akcje tego banku i państwo wyciągnęło po nie łapska!!! Ale jaja.
Ja też zostałem okradziony,ale czy nowy rząd naprawi nam szkody.Ciężko zaufać komukolwiek a zwłaszcza politykom.Na wysłuchaniu w sejmie coś tam mówili o aferze knf.Osobiście myślę że tylko całkowite wyjaśnienie afery może nam pomóc w odzyskaniu jakichkolwiek pieniędzy.
Jeśli nawet zmieni się rząd, którego politykę będzie formatowała dzisiejsza opozycja, to nie ma pewności, że cokolwiek będzie do odzyskania. Podobnie, jak było z Hydrobudową. Do tej pory akcjonariusze nic nie odzyskali. Tym niemniej - sprawa GNB jest inna i nieco bardziej skomplikowana.
Ja widzę szansę tylko w Macieju Maciaku, obecne partie to nie jest nawet opozycja.. glosuja tak samo albo nie przychodzą na glosowanie.. gdyby opozycja chciała już dawno zablokowala by pis.
To jest jedna kamaryla... Dla nas bankructwo karabin i saperka.. dla nich nowe dostatnie życie, Szwajcaria i Hiszpania..
Marku leki weź. Noble był bankrutem z luką kapitalową 3,6 mld zł. Powinien upasć w tym samym czasie co IdeaBank albo i wcześniej !
Wszystko przeprowadzono zgodnie z prawem i za zgoda i regulacjami UE.
Przestan kwiczec !
Od 2 lat pisałem, ze to bankrut to pluli!
Tu poczytaj jak chcesz - link https://m.bankier.pl/forum/temat/12788409
Ja myślę że Leszek musi Giertycha zmienić
Ciekawie rozwija się afera łapówkarska w Unii Europejskiej . Jak dojdą łapówki do polskich spraw to i Unię pociągną do zadośćuczynienia
Sama ustawa Unijna o zapobieganiu upadłości banków ,,jest grubo niedoskonała ,,
W niej nie można udzielić pomocy publicznej - tworzono ją nie biorąc czynników niespodziewanych kowid wojna i działanie NBP na złotym
Poczytaj i sam pomysł
Dnia 2023-01-17 o godz. 13:51 ~Marek napisał(a): > Rząd zabrał człowiekowi bank który normalnie funkcjonował !!
Nie.
Podstawą działania banku jest kapitał. Bank tej wielkości powinien mieć 3 mld zł kapitału, a de facto miał (-3) mld zł. Dopiero teraz po umorzeniu długu podporządkowanego, akcji i olbrzymim dokapitalizowaniu ma odpowiedni bufor.