no co tam u was ? ktoscw weekend zaś mnie probowal obrazić ze się nie znam .... a tu jebut -12 percent.
gdzie zaklinacze kursu ?
jak chcecie wzrostów to trzeba trochę na forum popisac o firmie i może uda się przyciągnąć ulicę to wtedy I 20 mało bedzie. teraz tylko splonka niestety
Ja tam cały czas pisze, że wzrosnie po informacjach dopiero. Zarówno wzrost jak i spadek przy takich obrotach to marazm, nie kupisz dużej ilości ani jej nie sprzedasz. Wzrosło pod perspektywy 2023 roku więc teraz trzeba poczekać aż spolka zaprezentuje owoce swojej pracy, wtedy będą prawdziwe wzrosty że sporym obrotem
Nie wiem co masz do zarządu, jak dla mnie wydaje się być uczciwy i rzetelny. Jest z nimi kontakt, nie chowają głowy w piasek, gdy coś idzie źle(mówię o np wywiadach po premierze MMS21), rozmawiają z innymi spółkami szukając partnerów(dzięki temu powstała nowa spolka ostatnio), daja newsletter, relacje inwestorskie, zatrudniają nowych ludzi, przedstawiaja plany. Serio nie wiem do czego pijesz, ja chyba nie mam im nic do zarzucenia
może ty nie ale ja tak.
zrobili numer z czarnym labedxiem, zmieniaja daty premiery i nie widzę proaktywnej postawy. każdy ma swoje oczekiwania od zarządu.
skoro jest tak dobrze to czemu jest tak ... jak jest ? hmmm.
Widać, że nie znasz realiów tej branży... Wolałbys, żeby dostarczyli na czas ale gniota? Nie jest proaktywny? A np newsletter? W ilu spółkach tak jest.. to jest miejsce dla cierpliwych :) Tobie powoli cierpliwość puszcza, i na to czekają inni, jak więcej zacznie wątpić cena znowu trochę spadnie, z czegoś takiego biorą się fale na wykresie. Oczekiwałes, że nagle zacznie tylko rosnąć bez przystanków?
Jest tak jak jest bo premiera była rozczarowaniem, nie tylko dla akcjonariuszy ale też dla zarządu. Nie zmieniają daty premiery, zmieniaja zaplanowany termin ukończenia gry i kwartał w którym planowo grę wydadzą, a to dwie różne rzeczy. Plany się mogą przedłużać. Zdecydowana większość spółek gamingowych (o ile nie wszystkie) nie wydaje gier w planowanym oryginalnie terminie, tylko zdecydowanie później.
Widziałem nawet spółkę która ogłosiła dokladna datę premiery gry w 2019 roku, a gry dalej nie ma. To jest właśnie zmiana daty premiery i takie coś jest wg mnie oszustwem. Natomiast tutaj zmieniane są tylko plany, nie data premiery.
Akurat z czarnym łabędziem to zrobili najlepiej jak się tylko dało. To był genialny pomysł. Wiadomo, że żaden akcjonariusz nie lubi emisji, ale to był najlepszy pomysł jaki widziałem z korzyścią dla spółki. Gimnastyka finansowa 10/10
Spadac? Przy tych obrotach, porostuja oddaja niecierpliwi i leszcze jak zauwazyles. Nikt z duzym pakietem nie wychodzi tylko dobiera, bo uwazam ze to jest okazja. Ramzes tobie tez proponuje oddac juz akcje...
Ale cyrkujecie,
Po pierwsze wiadomo, że będzie spadać i logiczne, żeby spadało z 7zl niż z 5zl. Po drugie w 27 transakcjach sprzedano 3100 akcji. Jedyne czego brakuje to chętnych do kupna a do tego trzeba infa. Na szczęście za miesiąc raport 4q, może do tego czasu podadzą jakieś info o przedsprzedaży, może wejdzie Bugvasion, może kolejna konsola, może coś innego niespodziewanego ale z tego wszystkiego najważniejszy raport 4q.
Entuzjastów szybkich zarobków uprzedzę, że wynik dodatni za 3q moim zdaniem był spowodowany jakimiś dodatkowymi księgowaniami, bo w raporcie pojawiło się dodatkowe 200k na plus. Tak normalnie ze sprzedaży byłby minus, dlatego już miesiąc wcześniej zakładam -100 do -150 na minusie, tym samym cały 2022 na minusie.
Dlatego nie liczcie na razie na spektakularne wzrosty, bo się rozczarujecie.
Żeby wystrzeliło muszą być wyniki, to super, że rośnie, bo ma z czego spadać. Nie zdziwiłbym się gdybyśmy zahaczyli 5zl ale to tylko przystanek w drodze na szczyt bo potencjał jest ogromny. Jeżeli SimFabric mogło mieć kapitalizację 600mln to nam te 100 się po prostu należy.
Jest tak jak mówisz z raportem za q3, nie jest to do końca zysk, gdzie spolka sama z MMS21 się utrzymała, ale w q4 MMS21 sprzedawał się dużo lepiej i byly 2 x dlc, więc myślę, że teraz za q4 zobaczymy, że MMS21 pokrył koszty biezace. Oczywiście nie będzie to jakoś dużo, max 100k wiecej w kasie obstawiam. Żeby miało cap 100 mln to któraś z gier musi okazać się sukcesem, ale są na to duże szanse
Mysle ze jak by spadalo mocniej to bardzo dobra okazja zeby dobierac, aczkolwiek nie wydaje mi sie ze beda ludzie wieksze pakiety sprzedawac wrecz przeciwnie...dojscie do 5pln z groszami to mi sie wydaje marzeniem...wyedy moglo by sie wlaczyc duze ssanie jak to juz bylo w tych okolicach...zabieranie od niecierpliwych i tych co kulili nizej...