• Koniec etapu Autor: ~Miks [87.105.133.*]
    Muszę się tutaj wyżalić, aby jakoś wylać frustrację tymi akcjami.
    Zakupiłem je 3 lata temu, ponieważ uważałem firmę za świetną i rewelacyjnymi możliwościami i jasną ścieżką rozwoju. I rzeczywiście firma taka jest, produkuje dobre rzeczy, zdobywa nagrody itp.
    Ale jej akcje to jakaś maskara. Przez trzy lata nic. Zero. WIelkie plany i marzenia, i dalej 24zł. Łudzę się jeszcze, że jak zrobią te seriale, filmy, zrealizują plany, które mają w konspekcie to będzie to the moon.
    Ale po trzech latach nadziei i wiary, dzisiaj zrezygnowany pozbywam się akcji ze stratą.
    Straciłem cierpliwość, bo tutaj nic się nie rusza i nic się nie ruszy. Może za dwa trzy lata, coś drgnie i kurs skoczy na 40zł.. na jeden dzień, dwa. A potem znowy będzie dno. Mi się nie chce czekać kolejne trzy lata na przełom. W między czasie znajdę o wiele więcej spółek.
    Jeśli ktoś się zastanawia czy firma jest warta uwagi, to tak, jest warta uwagi, przez produkty które tworzą, ale jej akcje nie są..
  • Re: Koniec etapu Autor: ~Call_me_MrMoon [83.29.152.*]
    Faktycznie nie brzmi to wesoło i chyba każdy był w takim miejscu, a jeśli nie, to będzie. Nie chciałbym, żeby brzmiało to okrutnie, ale taki jest rynek: długo potrafi być nielogicznym. To jego główna cecha. Czasem dłużej niż cierpliwość inwestora. Rozumiem, że liczyłeś się z tym, ale przeszło to Twoje oczekiwania. Tym bardziej bolesne może być, gdy ujawnione zostaną kolejne informacje na temat przyszłych współprac. Co wcale nie oznacza, że rynek zacznie to wyceniać.
    Trzymam kciuki, żeby inne inwestycje zabrały Cię "to the moon".
  • Re: Koniec etapu Autor: ~fanpli [213.134.189.*]
    dla jednych koniec etapu
    dla innych dopiero początek
    i ci drudzy mają ogromna przewagę w akumulowaniu bo dziś o niebo są lepsze fundamenty i potencjał spółki niż
    3 lata temu
    sprzedaż za stratą? czy, są ku temu powody oprócz osobistego rozczarowania notowaniami?
    bo spółka swoimi wynikami raczej nie daje ciała...oceniać spółkę przez pryzmat notowań to dosyć kontrowersyjne podejście
    często na gpw najwięcej dawały zarobić akcje tzw śmieciuchów, czy w takim razie warto je kupować bo rosną?
    powodzenia, ja dziękuję, już wolę te katusze czekania i cierpliwości
    warto zauważyć, że podaż napotyka popyt, który obecna cenę uznaje za atrakcyjną i akcje przez pół roku jakoś nie spadły
    to może zaś całkiem dobrze rokować przy pewnych warunkach
    hehe, nie piszę jakich bo ocenicie je jako subiektywne
    ps>wycofywanie kasy na stracie w emocjach może powodować cos na zasadzie odrabiania strat na siłę, a to często nie kończy się zbyt dobrze, przypominam o walnym 26/01 - warto się pojawić i osobiście pogadać z zarządem co i jak?

• Re: Koniec etapu Autor: bialoczerwony1972 [83.6.0.*]
    No to żegnamy pana :)
    Kto następny do wywalenia? Bo tu wzrostów nie będzie zanim takie słabe ręce mają papier!
  • Re: Koniec etapu Autor: ~Larus [89.151.39.*]
    Panie MIstrzu ten Ktoś wróci do Pańskiego diamenciku z większą kasą, którą uda mu się zarobić na świetnym początku roku i kiedy przyjdzie stabilizacja lub spadek "Diamencik" będzie czekać w tym samym miejscu co 3 lata temu. Sam tak zrobiłem opchnąłem za 26 i czekam.
  • Re: Koniec etapu Autor: bialoczerwony1972 [83.6.0.*]
    Super. Gratuluję i czekaj. Na pewno zdążysz wskoczyć! Na pewno wszyscy zdążą wskoczyć bo tu taka płynność, że hej! Już pomijając szczegół, ze na innych spółkach to tylko się zarabia bo przecież na giełdzie nikt nie traci, a na bankierze to już w ogóle wszyscy zarobieni xD

P.S on trzymał 3 lata,a ja wyskoczyłem i pod Zaorskiego i jeszcze raz wcześniej... Tylko, że to była wtedy inna spółka bo i inne miała wyniki.
    Życzę powodzenia, zarabiaj miliony, naprawdę szczerze życzę.
  • Re: Koniec etapu Autor: ~Call_me_MrMoon [83.29.176.*]
    Wystarczyło trochę więcej cierpliwości, a optyka byłaby zupełnie inna...
    dla wielu graczy, którzy takie wpisy jak sfrustrowanego kolegi co sprzedał akcje po 3 latach trzymania
    są silnym sygnałem kupna
    tak więc dla jednego koniec etapu dla innego początek
    aha, pan sfrustrowany korzystając z lepszego klimatu i obrotów na pli może odkupić co sprzedał
    troszkę drożej i co z tego? cały czas jest tanio
    hehe, nawet jakiś hiszpan na twitter napisał, że ...
    ''Poland: Suntech and Platige image are still very cheap.''
    no ale, suntech w dużej mierze już swoje zrobił: z 2 na 7, za to pli dopiero się pozycjonuje...
  • Re: Koniec etapu Autor: ~AgrestPoniatowski [89.64.46.*]
    teraz czas na nas, z 2x na 7x :)

M
  • Re: Koniec etapu Autor: bialoczerwony1972 [31.61.187.*]
    Przy tych fundamentach 7x to będzie drogo... Cały pic w tym, że te fundamenty będą coraz lepsze i mocniejsze i np za rok lub dwa te 7x może nie być wcale już tak drogo
  • Re: Koniec etapu Autor: bialoczerwony1972 [31.61.187.*]
    A pan sfrustrowany popełnił błąd! Bo skoro spółka była wg jego własnej analizy warta np 25zł 3 lata temu to dziś tym bardziej jest warta więcej. Rynek dzięki swej nieefektywności pozwala zarabiać tym najbardziej cierpliwym...
  • Re: Koniec etapu Autor: ~AGE [89.64.49.*]
    Zwłaszcza to widać na długoterminowym wykresie MCI. Wszyscy akcjonariusze narzekają a karawana jedzie dalej. Taki w Polsce mamy klimat.
  • Re: Koniec etapu Autor: bialoczerwony1972 [79.191.234.*]
    No ba! Tak jedzie, że nawet przyjaciel Tomaszka Seba spierd**ił że swoim funduszem z tej perły. . Na MCI od, 4zł trochę przeżyłem i poznałem spółkę i jej zawiadowcę. Powodzenia życzę i współczuję zarazem....
    mci i c/z ponad 50?!
    raczej ta karawana na pustyni troszkę postoi....
  • Re: Koniec etapu Autor: bialoczerwony1972 [79.191.234.*]
    W MCI problemem nie jest c/z bo wyniki nie są powtarzalne gdyż nie da się przeszacowywać portfela co miesiąc. Tam problemem jest osoba zawiadowcy i jego kiwki. On się już nie zmieni! Po 11 latach w akcjonariacie mogę to bez wahania stwierdzić i choć kilkaset procent zarobiłem to chyba tylko wrogowi poleciłbym spółka na long term :)
  • Re: Koniec etapu Autor: ~Miks [90.156.102.*]
    Z ciekawości przyszedłem sprawdzić, jak ta perła się trzyma i czy na początku roku podjąłem dobrą decyzję. I jestem przeszczęśliwy, że sprzedałem te akcję, a mój kapitał nie kisnał przez kolejny rok w tym samym miejscu. Tutaj, nic się nie zmieniło, już ponad 4 lata akcje stoją w miejscu. Mimo, dobrych prognoz, dobrego produktu i prężnie rozwijającej się firmy.

Pozdrawiam
  • Re: Koniec etapu Autor: ~Haha [79.153.86.*]
    Fanpli I bialocz zaraz wytłumaczę ze to dobrze bo można dobrać, jak od 5 lat
  • Re: Koniec etapu Autor: bialoczerwony1972 [79.191.90.*]
    @haha
    Chciałeś błysnąć i nie pykło :)
    B-cz to pisze jak jest. Jak RI leżą to od 3 lat piszę, że leżą. Jak okazja dobrać po 25zł to okazja! Kup chłopaczyno tak z10k akcji zobaczymy ile to potrwa i po jakiej cenie dasz radę to kupić... Może wtedy zrozumiesz, a może i nie :)

Fakt, że ta konsolidacja jest męcząca i dla mnie także i trwa już bardzo długo, cholernie długo... Wybicie nadejdzie, kwestia czasu... Wtedy zmienisz nick i pod innym będziesz pisał jaka to wspaniała spółka czy będziesz miał jaja i przyznasz się do błędu, że nie masz akcji xD
    Chciałbyś zarobić? Haha Niestety kolego! Tu na bananie większość jest dawcą kapitału. Dlaczego? A to już sam wiesz :) , Ponieważ nie napisałeś nic mądrego nt. spółki to mniemam, że zaliczasz się właśnie do tej większości :D
    Jak to szło.... Psy szczekają karawana jedzie dalej...

btw od tych "fatalnych" wyników 3 tyg temu przemieliło się 5,8k akcji. prawdziwy wodospad na mega wolumenie xD

[x]
PLATIGE 0,00% 5,90 2026-05-14 13:22:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.