aktualna wycena akcji pccexol jest smieszna, ale mamy tutaj problem z niskim ff i prawdopodobnie to jest przyczyna oderwania ceny od rzeczywistosci. mam nadzieje ze nie jest to podbitka i ze pojdziemy w gore na stale, ale pozostaje ostroznym optymista. troche tez dziwi przesada w wielu postach o jakichs kilkuset procentowych wzrostach. nie wiem czemu ma sluzyc takie podniecanie sie i wzajemne bryndzlowanie. byle do przodu, a jak nie to chociaz dywidenda na otarcie lez.
Bo w tym właśnie rzecz, że obecna cena to totalna aberracja. Inwestycje są znane, a więc i perspektywy, zatem cena jest śmieszna. Tu kilkusetprocentowe wzrostem są czymś oczywistym, pytanie tylko kiedy. To kwestia czasu, a nie opcja, ale tak jak piszesz, jeśli nic wielkiego na kursie się nie wydarzy to zawsze będzie można podelektowac się dywidendą, która już w tym roku powinna być bardzo ładna, a kolejne przepiękne.
Powiem tak - jestem na niej od kwietnia 2020 roku i nie sprzedam ani jednej akcji do końca 2026 roku czekam na zakończenie dwóch inwestycji które są realizowane. Do chwili obecnej w tej spółce zwiększyłem stan posiadania do 25% portfela i to już wystarczy. Średnia mi wyszła 3.20zł. Piszecie że mały ff i mogą zdjąć z giełdy - to bzdura jest wiele spółek z podobnym ff i nikt ich nie zdejmuje.
Dla mnie inwestycja czasowa, zobaczymy czy wypali a czas szybko leci :-))
Czołem.