• przychody za grudzień Autor: ~inwestor [89.64.44.*]
    po nadzwyczajnym listopadzie oczekiwałem 20-30% wzrostu. Okazuje się, że klienci tak się nakupili w listopadzie, że w grudniu nie potrzebowali aż tylu zakupów. Zamiast 2x35% było +60% i +11%. Gdyby zamienić to na tę pierwszą wersję wrażenie byłoby lepsze ale kasa taka sama. Dlaczego tak było wyjaśnili i ja to kupuję. Zwracam uwagę na fakt, że było więcej zamówień internetowych co oznacza większą marżę. Biorąc pod uwagę, że na black friday promocje były mądrzejsze marżowo (mówił o tym prezes), to 82 mln przychodu przełoży się na większy zysk netto niż rok temu.
    Martwi to, że kurs spadł z 4,3 na 3,3 jakby ktoś już wiedział o przychodach. Tak nie może być, natomiast obniżkę można wykorzystać do dokupienia, bo średnio i długoterminowo nic się nie zmieniło, nadal jest bardzo dobrze i takie też są perspektywy.
    Zatem spokój i konsekwencja.
  • Re: przychody za grudzień Autor: winstrol [185.238.206.*]
    również liczyłem na spektakularny wzrost przychodów.
    no cuż trzeba poczekać. jestem tu od debiutu, poczekam jeszcze rok
  • Re: przychody za grudzień Autor: ~Dziki [78.10.70.*]
    Też zwróciłem uwagę na to, że w ostatnim tygodniu przed publikacją grudniowych wyników ( które są znacznie poniżej moich oczekiwań) kurs tak mocno zanurkował. Nie wygląda to ok.
  • Re: przychody za grudzień Autor: ~bingo [83.142.142.*]
    przychody słabiutkie za grudzień , ale czy ten co pozbył sia 100 000 szt zdąży odkupić dużo taniej i odbudować pakiet,
    no chyba że to ktoś kto z różnych powodów opuszcza pokład SFD
  • Re: przychody za grudzień Autor: ~One [178.43.133.*]
    Zarząd wyjaśnił ze było przesunięcie między miesiącami w ubiegłym roku, o czym wiedza ci co czekali na paczki…myśle ze bez tego spokojnie byłoby 25% w tym roku
  • Re: przychody za grudzień Autor: ~Filozof [31.11.184.*]
    Jakie przesunięcie
  • Re: przychody za grudzień Autor: ~Anime [37.225.88.*]
    Styczeń utrzymuje zeszłoroczna dynamikę.
    Rośnie udział e-com.
    Ten rok będzie zdecydowanie najlepszy dla SFD.
  • Re: przychody za grudzień Autor: ~One [178.43.133.*]
    Paczki które zamówiono w listopadzie w ubiegłym roku ale fizycznie wysłano dopiero w grudniu…weszły w ubiegłym roku w wynik grudnia
  • Re: przychody za grudzień Autor: ~Czelny [176.114.238.*]
    Weźcie pod uwagę, jak duży był w ubiegłym roku wzrost cen produktów ( kto zamawia ten wie). Te 11% wzrostu oznacza, że ilościowo sprzedali mniej
[x]
SFD 6,99% 2,91 2026-04-15 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.