• Zysk 2022 vs 2021 Autor: ~Pablo [91.233.162.*]
    Już to gdzieś poniżej w poście pisałem, ale kleję jeszcze raz tutaj, dla osób dla których takie rzeczy jak raporty okresowe to trochę przesada i inwestują na podstawie postów z Bankiera.

Ludzie złoci kochani, o czym my tu mówimy na tym forum? O jakimś kręceniu się w okolicy 20 zł? I dywagację, czy trochę spadnie z 20.45 zł na 20.15 zł? Czy już sprzedawać, czy jeszcze trochę potrzymać?
    Wiem, że większość osób na Bankierze inwestuje na zasadzie: o wzrosło o 20%, pewnie spadnie, albo skoro spadło musi wzrosnąć, albo kiedyś było po100 zł, więc 60 zł to tanio bo na pewno wróci.

Więc specjalnie dla Was: Zysk na akcję po 3 kwartałach to 4,63 zł. Rok temu po 3 kwartałach było to 1,5 zł.
    Ogólnie już mamy więcej, niż za cały zeszły rok, a 4 kwartał w zeszłym roku był lepszy niż 3 pierwsze kwartały razem wzięte, licząc, bardzo pesymistycznie, że w tym roku będzie inaczej i 4 kwartał nie będzie tak rewelacyjny, ale po prostu bardzo dobry, jak poprzednie, to możemy szacować zysk na akcję na poziomie ponad 6 zł - podkreślam - patrząc raczej pesymistycznie.
    Dywidenda za zeszły rok, przy zysku prawie 2 razy mniejszym niż pesymistycznie szacowany zysk na ten rok wyniosła 3 zł/akcja.
    Nie wspominając o rozwoju, perspektywach, 3 wygranych przetargach w tym roku (kolejne w trakcie rozstrzygania), drugim etapie przetargu na Rail Baltica, CPK, kasie z KPO (nawet jak nie teraz, to za pół roku po wyborach, chociaż patrząc na to, co się dzieje w sejmie, to raczej powinno się to ruszyć)
    Proszę teraz niech każdy sobie policzy, czy cena 20 zł za akcję to jest odpowiednia cena. Jeżeli uważasz, że tak, że już zarobiłeś, bo kupiłeś po 16,70 i jesteś ok 20 % na plusie, to serio, sprzedaj te akcje, idź na Dino czym inny Mabion i przestań już tutaj męczyć ludzi, którzy na naprawdę poważne pieniądze czekają.
  • 2023 do 2022rocku ============================heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee Autor: ~ce [185.119.209.*]
    napis synek 2022r vel 2023 jaki zysk bedzie .
    przeszłośc mi tu pitoli, jak giełda liczy co za rok bedzie a nie co beło rok temu!!!
  • Re: 2023 do 2022rocku ============================heeeeeeeeeeeeeeeeeeeee Autor: ~Joker [87.239.222.*]
    To chyba nie do mnie bo ja widzę tu minimum 100zl
  • Re: 2023 do 2022 Autor: ~Pablo [91.233.162.*]
    Do Ce:
    Nie nie napiszę, bo obaj dobrze wiemy, że zależy Ci na zbiciu kursu jak najniżej, prawdopodobnie, żeby zebrać jak najwięcej i na to nastawione są Twoje posty.
    Ciekawy jestem tylko, że dalej się starasz, piszesz te dziwne posty, pomimo, że kurs cały czas rośnie, więc ewidentnie nic to Twoje naganianie nie daje.
    Oczywiście nie oczekuję żadnej merytorycznej odpowiedzi, nie wysilaj się, załóżmy, że będzie bardzo trafna, elokwentna i jednocześnie śmieszna
  • Re: 2023 do 2022 Autor: ~Potrzebie [194.53.114.*]
    Mnie to się wydaje, że gość ma po prostu schizofrenię. Albo i to i to.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [185.119.209.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: 2023 do 2022rocku ============================heeeeeeeeeeeeeeeeeeeee Autor: ~szkoptusek [84.205.13.*]
    150
  • Re: Zysk 2022 vs 2021 Autor: ~sylwek [31.60.21.*]
    Szkoda, że moderator usunął mój podlinkowany wpis do youtube pod tytułem Olbrzymie Dywidendy 2023. Ale nie wszystko stracone można to obejrzeć. Wystarczy wpisać w wyszukiwarce powyższy tytuł. Jest tam mowa między innymi o Torpolu i dywidendzie za 2022r. Pan Kondrad mówi, że torpol będzie rekordzistą i rozwali wręcz całkowicie dywidendy spółek giełdowych wypłacane za 2022r. W wariancie pesymistycznym szacuje 4,5 zł na akcję, a w optymistycznym 5,60 zł.
  • Re: Zysk 2022 vs 2021 Autor: ~Potrzebie [194.53.114.*]
    Świetny post. Fajnie czasem zobaczyć, że istnieją na tym forum ludzie, którzy potrafią sklecić poprawną gramatycznie oraz mądrą wypowiedź.
  • Re: Zysk 2022 vs 2021 Autor: ~Kubek [217.105.120.*]
    Tak napisał naprawdę rzeczowo!
  • Re: Zysk 2022 vs 2021 Autor: ~seth [31.60.68.*]
    A po co im KPO po wyborach?

Wtedy to już będzie pozamiatane. Potrzebne jest teraz jako sukces a nie później jak już ich wybiorą na kilka lat...
  • Re: Zysk 2022 vs 2021 Autor: ~Joker [87.239.222.*]
    Prawda o CE jest następująca, gość jest typowym haterem, pewnie oprócz forum bankiera, jest stałym bywalcem pudełka i tam tez wylewa swoje toksyczne żale na cały świat, niestety tacy ludzie powinni być izolowani dla dobra ogółu, może moderator wkoncu weźmie to pod uwagę, pozdrawiam i pytam kiedy 21zl? W przyszłym tygodniu?
  • Re: Zysk 2022 vs 2021 Autor: ~Pablo [91.233.162.*]
    Myślę, że 21 jest szansa nawet dzisiaj, jak ustawa przejdzie przez sejm, aczkolwiek przy poziomie dywidendy, o których kolega pisał wyżej, to wg mnie rozsądna ceną, na którą możemy liczyć w ciągu kilku miesięcy, to ok 40-50 zł/akcja. Więc te 21 to bym się nie emocjonował, tutaj spory rajd powinien być po wynikach za 4 kwartał a przede wszystkim po ogłoszeniu dywidendy, więc myślę, że do lata jest szansa na poziomy, o których napisałem powyżej.

Była tutaj też opinia o 100 zł, ale wg to już by było trochę napompowana cena (chociaż oczywiście się nie obrażę :)), chyba, że mówimy o perspektywie kilku lat i dalszym rozwoju spółki a nie kilku miesięcy, to myślę, że jest szansa.
  • Re: Zysk 2022 vs 2021 Autor: ~foxinvestor [213.134.187.*]
    Dnia 2023-01-13 o godz. 09:37 ~Joker napisał(a):
    > Prawda o CE jest następująca, gość jest typowym haterem, pewnie oprócz forum bankiera, jest stałym bywalcem pudełka i tam tez wylewa swoje toksyczne żale na cały świat, niestety tacy ludzie powinni być izolowani dla dobra ogółu, może moderator wkoncu weźmie to pod uwagę, pozdrawiam i pytam kiedy 21zl? W przyszłym tygodniu?

Gdyby chcieli trzymać jakiś poziom to gość dawno byłby wyłączony po IP. Już pomijając jego spadkowe i hejterskie zapędy, wszak na forum można pisać posty "w obie strony", tak sposób wypowiedzi i ten daremny trolling stylizowany na dziwną "mowę" to już dawno powinno być kasowane z urzędu lub zablokowane. Jednak nie ma co liczyć, trzeba osobnika totalnie ignorować. Dla bankiera jest on na wagę złota, podpuszcza innych by mu odpowiadać więc generuje ruch na stronie, nie ma szans by dostał bana. Ja jedynie od razu jak widzę jego post to dla zasady większość zgłaszam moderatorowi co już kilkukrotnie rodziło wielką frustrację ce gdy udawało się post usunąć :)
  • Re: Zysk 2022 vs 2021 Autor: ~Pablo [91.233.162.*]
    Dokładnie tak - ignorować, nie podbijać postów, bo straszny śmietnik się tutaj robi.
  • Re: Zysk 2022 vs 2021 Autor: ~Gość101 [212.87.245.*]
    Dodałbym tylko pewien drobiazg tj. 400 mln gotówki w kasie spółki. A trzeba przypomnieć że NN już 100 mln chciało chapnąć w formie nadzwyczajnej dywidendy czyli 5 zł na akcję.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [104.223.81.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
[x]
TORPOL -1,22% 48,70 2025-10-08 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.