Czy zaczną się jakieś wysokie loty bo mam zamiar jeszcze trochę dokupić i tak się zastanawiam czy warto przy tych cenach czy teakizacja zysków w niedługim czasie i kółeczko
Wydanie gry na Switch nie spowoduje znaczącego wzrostu sprzedaży, może nawet żaden, więc nie licz na 20zl.
Jedynym plusem jest to, że jak już coś sprzedadzą, to nie robiąc nic mają 50% ceny sprzedaży.
Dokładnie tak, nie ma co się nastawiać na nie wiadomo co. Obstawiam, że sprzedaż na nitendo będzie około 10% z tego co zostało sprzedane na PC. Dla mnie ważne jest to, że to kolejny generujący przychód dla spółki punkt
Może być też tak, że premiero Nintendo zwiększy sprzedaż i zainteresowanie na pc.
Problem w tym, że możliwe, że o skali sprzedaży dowiemy się dopiero w czerwcu na raporcie 1q.
Jak dla mnie te wzrosty są pod nic, uważam, że spółka tak jak stoi z umowami jakie ma jest warta 30 baniek. Do tylu dojdzie w oczekiwaniu na premiery gier, potem albo w jedną albo w drugą.
Tak nitendo też może podciągnąć sprzedaż na PC, bo przecież marketing jakiś powinien być od ultimate games. Te wzrosty to moim zdaniem są ogólnie pod rok 2023. Co jak co ale planowo mają zostać wydane w tym roku 3 gry, plus bugvasion, MMS na duże konsole no i te nitendo. Zdecydowanie zapowiada sie najlepszy rok dla spolki. Kiedyś musiało przecież urosnac. Sporo inwestorów pod koniec roku szuka spółek które mają bardzo duży potencjał wzrostu na następny rok, więc p2chill nie mogło zostać pominięte:)
Ja uwazam ze to dopiero poczatek tego wszystkiego, to nie sa ogromne wzrosty poki co...przed swietami bokalo miedzy 6 a 5, niezapomnijcie ze luke mamy miedzy 10 a 15pln wiec potencjal jest duzy do zwrostu...to dopiero przedbiegi...mysle ze lada dzien powinnismy przekroczyc 10pln i zostac powyzej na jakis czas..
Przy 10 zł zacznie się wywalanie papieru czy dojdzie do 15 zł nie wiadomo zależy jaka będzie sprzedaż 13-20 jeśli będzie szał to może wywindować wysoko
Pamiętajcie, że to tylko premiera na Nintendo, a jeszcze ma wyjść ps i Xbox.. więc może się pojawić paliwo do wzrostów :) pytanie tylko kiedy to nastąpi..
Hahah skończ blazenade, weź jeszcze trzecie konto i tam na szorta zagraj jakoś. Widać jaki.doswiadczony gracz z ciebie jak ty dwóch kont potrzebujesz żeby obracać częścią akcji hehe. Jesteś dawca kapitału co bierze po kilkanaście procent z całego ruchu. Takich też potrzeba na giełdzie. Ale ciśnij kapcia z forum bo noc tu nie wnosisz. Tylko powiedz czy wzrośnie czy spadnie do 4 bo zakładasz różne wątki heheh znawco.
Nie wiem dlatego napisałem "jakos" ale Ramzes to taki znawca giełdy widać, że da sobie jakoś radę to zrobić. W kedym wątku puta ile urosnie w drugim mówi że czuję korektę o 50% No głąb jakich mało. Kiedy on te kilka zrobił teraz jak prawie wcale nie spadało a jak spadło to na takim wolumenie ze nie szło nic dobrać niżej. Kłamca z niego i tyle. Dawca kapitału a giełdzie zerowe pojęcie.
To prawda, bardzo malo akcji bylo sprzedawanych ponizej 4pln, wiecej sie dzialo miedzy 5 a 6pln tam mi sie udalo dosc dobrze zebrac ale mysle ze jeszcze troche dokupie miedzy 7 a 8 pln...zobqczymy jaki bedzie przyszly tydzien
Czyli okolo 10 k akcji by wychodzilo, rynek spokojnie pochłonie to w jednej sesji, jakbyś wystawił pkc to zaraz by się kupcy znaleźli, i spadłoby pewnie o kilkanascie procent
To jest jedna sprawa, ale druga jest taka że gdybym zobaczył ze kurs zatrzymuje się na widłach to od razu bym wystawił zlecenie kupna, na ciut powyżej wideł, myślę że dużo osób by tak zrobiło i kurs by finalnie spadł o kilkanacie procent, a nie 50% czy 70% jak to ramzes myśli