w scp tez kurs miał pikować do 500 i wyżej i co ostatecznie wyszło to widać. Osobiście nie wróżę osiągnięcia 100 ale cóż, niech każdy inwestuje wedle uznania. Naganiać można w obie strony, ulica i tak popłynie.
Tu trzymamy poziom merytorycznych dyskusji, nikt nikogo nie nagania, jak SDS bujal sie po 7 zl to merytorycznie pisalismy co i jakie plany spolki, jak doszlo do 17zl to nadal oceniamy merytorycznie i oceniamy wplyw dzialan spolki na cene akcji.
Nikt tu nikogo nie nagania.
A porownania do SCP jak najbardziej sluszne, ja tez porownuje SDS do Ryvu (popatrzcie na wykresy roczne obu spolek jak sie polrywaja).
Czyli dla mnie SDS to taki mix Scope i Ryvu.
A czy warto inwestowac - niech kazdy oceni sam.
Scope i Ryvu tez kiedys byli po 15-20zl a Ryvu (wtedy Selvita) byla mala nikomu nieznama spolka na NewConnect
Hawk i robmy dalej swoje!
Znowu piekne obroty, ktos sprzedaje (bo zarobil moze na szybko 2z na akcje) a ktos kupil i zaczyna zarabiac. Troche to wyglada jak byk ktory sie zastanawia w ktora strone dalej gonic. Mi z analizy tech wychodzi droga na 21zl. Emisja wg mnie bedzie, wszyscy juz o tym mowia i to juz jest w cenie. Patrzac na ich gotowke po Q3 powinni cos zebrac aby spokojnie pracowac. Ja obstawiam ze z pozbawieniem prawa poboru bo u nas na gpw z prawem poboru to jednak tylko duze emisje. Tu obstawiam subskrypcje prywatna ktora pewnie juz jest dogadana i poukladana, jak w Ryvu. Nam pozostanie spokojnie dokupowac z rynku i usredniac bo podazy poki co wystarcza.
Czekamy na cene emisyjna. Ostatnie dni to rozgrywka pod ta cene…ktos chyba chce wsiac udzial w ofercie i probuje ustawic niska cene.
15zl sie ewidentnie broni od dobrych 2 tyg wiec to na pewno mocny poziom oporu
Jaka emisja. Nie na o niej mowy przecież. Dopiero pewnie za rok przy przejściu na GPW. Póki co mają kupę kasy po ostatniej emisji, kasę z UE a zaraz będą też mieli kasę z EBI.