Dzięki niemu jest możliwe że jakiś niezbyt rozgarnięty posiadacz akcji wyprzeda a Ja dokupię taniej. Bardzo dziękuję Edek chociaż wątpię żebyś miał jakąś moc sprawczą
Ale nie żałuję bo sprzedawałem po 61 gr i zostawiłem sobie PP, teraz kupię po 0,27 hehe. Posłuchałem też steve'a i kupiłem po 21 JSW. Z 18,3k mam ponad 112k. Dzięki Steve! Kupię za 60k teraz,resztę sobie zostawię na kupno przy zjeździe na te 12 gr. I poczekam na oddanie budynku.
Zgadza się,steve pewnie ostro zbiera dlatego tak pisze. Papier robi się bardzo ciekawy. Mówię o końcu roku,ale przez tych parę miesięcy może jeszcze spaść. Jeśli nie kupię po 12 groszy to znajdę sobie jeszcze inną inwestycję, i tak będę miał 230k softblue.
12 groszy to sobie możesz co najwyżej posłuchać na youtube genialnego Kazika Staszewskiego bo nie sądzę aby cię było stać na oryginalną płytę. Dziesiątki milionów w umowach i szpital a ten bredzi o 12 groszach.
Dnia 2023-01-04 o godz. 22:11 ~Ooo napisał(a): > Wcześniej pisał o 30 i ze już wtedy zbiera a potrzeby jeśli chodzi o żebry się zmieniły
Tooo prawda...Jak kupiłem po 15 to chciałem 30 i było to uzasadnione bo pierwsze oznaki konsolidacji spółki były widoczne po wybrykach fałszywego prezydenta w US i jego cłach.Rok temu wylazł jego mocodawca z nowym pomysłem wchodząc na Ukrainę.Najpierw zasypywał nas koksowym żeby JSW zbankrutowała a sprawił że królowa polskiej giełdy zarabia a jego chłam wepchnęli mu do gardła razem z w. energetycznym,gazem i ropą, a sam jest już na równi pochyłej.Jego otoczenie jest już zniecierpliwione bo nawet teraz po mobilizacji w Bachmucie walą jak głową w mur po kilka razy dziennie i nic.Tylko patrzeć jak zrobią z niego potrawę i w końcu przejdzie do historii.Rynki to już wyczuwają dość wyraźnie.
Czy zawiązująca się hossa zabłądzi aż tutaj,zobaczymy.Życzę Wam tego,ale w to nie wierzę ze względu na zachowanie kierula,który napsuł tu sporo.Czy wystarczy budynek na więcej niż 0,6 wątpię,bo nie budynek decyduje o sukcesie spółki a ludzie i ich pomyślunek.Oni już są ,na głowę im się nie leje, mogą już błyszczeć swoim geniuszem,ale wiadomości o ich działaniach wciąż mało i co za tym idzie nie widać jakichś spektakularnych zysków.
Za pozytywy ze strony Elo dziękuję i też pozdrawiam.Przynajmniej ktoś okazał wdzięczność.Z tego co wiem to tych którzy skorzystali z mojej rady było znacznie więcej,ale chyba nie wszyscy uwierzyli w softa i nie wrócili. Nie dziwię się optymistom z haków że mnie negują - mają prawo do swoich opinii,ale czy są racjonalne to już całkiem coś innego.Na INV jeszcze za wcześnie żeby powiedzieć że to już ruch w górę po dnie,bo jak się patrzy na półroczny to wygląda jeszcze jak korekta spadkowa.Natomiast nie widać prawie żadnego wpływu na kurs tutaj.Nie przeszkadza to temu który tu od dawna pisze że jest inaczej żeby to tłuc dalej,ale to ponoć jakiś "schorowany"...Ja tam sobie zaczekam.Myślę że Elo dostanie papier od Ta w dowolnej ilości i tak,zostaw sobie na zakupy niżej.Pozdrawiam.
Nie troll,nie troll a realista. Chcesz zobaczyć trolli to poczytaj sobie INV'a. Ja piszę obiektywnie, autentycznie i prawdziwie dążąc do realnej wyceny. Kto chce niech kupuje,nie będzie już tyle w plecy ile wiszący na hakach Dyzie - ryzyko mniejsze ale jest. Powodzenie inwestycji zależy od jednej rzeczy : poziomu wejścia.A niby wszyscy to wiedzą... Nawet jeszcze teraz warto sprzedać choć to ruch dla bardziej zaawansowanych ale ja bym to zrobił bo robiłem to wielokrotnie (po lepszym poznaniu spółki czy,jak tutaj,zarządu) i nie żałowałem, bo póki nie zdejmą z giełdy w końcu kiedyś musi odbić. Niestety dzieje się to często na poziomach innych niż byśmy chcieli. I nie jest wstydem wycofać się z błędu,wstydem jest w nim tkwić.
600 000 znaków? Ktoś może widzieć złożone sprawy prosto,wtedy można je opisywać jednym zdaniem, ale nie sprawi że one będą proste. Kto szanuje swoje pieniądze przeczyta nawet książkę żeby zarobić.
Bredzisz jak zwykle. Nie klei się to wogoole. Przy takich obrotach to małe zyski przy wyjściu nawet na dużym+. Trolu. Tu jest czekanie na wzrost value i growth a potem dopiero duży wolumen się utrwali.
Dnia 2023-01-05 o godz. 11:44 ~Viki napisał(a): Kto normalny kogoś jak Ty bierze pod uwagę??
Ktoś kto do myślenia używa mózgu a nie emocji.Wisisz na haku z głową w chmurach karmiony obietnicami tego niepoważnego prezesa wskazuje że sam jesteś niepoważny, ale co tu się dziwić jak zakup został poczyniony i ręka jest w nocniku. Maaasz problem...A spółka zarabiająca miliardy przedwczoraj 55,wczoraj 58 i znowu zbierają w środku tego kanału.Coś się dzieje.Ja nie zdążyłem puścić SFD żeby odkupić JSW wywalone z dużego wora...Beta znowu dała znać o sobie...stoisz na ślepym torze w tunelu a robotnicy nie wiadomo kiedy przyjdą drążyć i kłaść tory a Ty byś chciał się bujać ekspresem.Zejdź na ziemię z tych chmur "normalny" ynwestorze. A teraz puknij sobie jeszcze jednego,tylko jakoś tak ciekawie,żeby mnie zainspirowało i chciało się odpowiedzieć.
Podjarałeś się jak Siebie przeczytałeś? Udawanie mądrego nic nie znaczy. Jesteś Trolem i to widać bardzo czytelnie Stew/steve2 i inne niki Twoje Wielonikowcu!
Dnia 2023-01-05 o godz. 16:44 ~Andżela napisał(a): > Podjarałeś się jak Siebie przeczytałeś? Udawanie mądrego nic nie znaczy. Jesteś Trolem i to widać bardzo czytelnie Stew/steve2 i inne niki Twoje Wielonikowcu!
Kąśliwy mały frajerku długo trwało zanim wylazłeś speszony z kąta żeby odpowiedzieć.Patrzysz mi w monitor?Sprawdzałem jeszcze czy ci za mocno nie nawrzucałem skoro nie odpowiadasz.Wyglądasz na delikatnego wiejskiego bandziorka to nie miałem dużej intencji cię dołować.Czasem wychodzę na dłużej i zostawiam coś włączone ale to nie znaczy że to czytam.Zajmij się sobą bo od tego wiszenia miesza ci się w główce.Kup wreszcie właściwy papier i nie blokuj wyceny.Przekonaj też kolegów.