• Molecure dzień R&D 7. grudzień 2022 Słabo Autor: ~Zenek [194.15.120.*]
    Tu jest link do tej konferencji: https://www.youtube.com/@molecuresa6612/videos

Macie do wyboru: wersję po angielsku i wersję z tłumaczeniem symultanicznym po polsku.

Dla mnie to spotkanie wypadło bardzo blado.

Molecure zadbał, aby spotkanie było tłumaczone symultanicznie i było. Tyle, że w sposób śmieszny. Żałosne są fragmenty, gdy głos prelegenta w równym stopniu nakłada się na głos tłumacza. Efekt jest taki, że nie można zrozumieć ani oryginału, ani tłumaczenia.

* Kto organizuje spotkanie dla inwestorów, które będzie trwać 2 i pół godziny?!
    Kto tam ma jakikolwiek zmysł marketingowy?
    Spotkanie topiło inwestorów w jakiś szczegółach molekularnych. Jakieś makrofagi. Ekspresja genów... Za długo i za szczegółowo.

* Spotkanie miało przekonać, ze rozwój tego tam OT1 ma sens w sarkoidozie.
    Nie przekonało.
    Jakiś tam profesor zaczął tłumaczyć czym jest sarkoidoza, jak ona przebiega... Trwało to i trwało. "Końca nie widać"
    Najwięcej się uśmiałem, gdy powiedział, że u Afroamerykanów ten problem jest wybitnie nasilony. U pozostałych ras mniej.
    Kogo interesują Afroamerykanie?
    Wiadomo, że Afroeuropejczycy w Euopie występują w ilościach śladowych. Afroamerykanie w USA w większości są źle ubezpieczeni, więc na terapię Molecure nie będzie ich stać.

Litości to był wykład, tego profesora, dla lekarzy, a nie dla inwestorów.
    Ten profesor ględził i ględził. Pokazał, że oprócz steroidów jest mnóstwo innych opcji terapeutycznych, lecz nie pokazał, że z medycznego punktu widzenia może być ssanie na nowy lek celowany w sarkoidozę.

* Włóknienie
    Molecure pokazywał slajdy o włóknieniu płuc jako wyjście do wskazania: sarkoidoza.
    Świetnie! Tylko nie pokazał, dlaczego OT1 okazał się nieskuteczny w idiopatycznym włóknieniu płuc, a teraz ma się okazać skuteczny we włóknieniu płuc spowodowanym sarkoidozą?

W samoistnym włóknieniu płuc wszystko dobrze żarło i padło. Teraz ma dobrze żreć i nie paść w sarkoidozie. Na jakiej podstawie? Tego nie usłyszałem.

O OT2 i innych wynalazkach w następnym odcinku

• Re: Molecure dzień R&D 7. grudzień 2022 Słabo Autor: ~biotech [37.30.96.*]
    Próbowałem to oglądać live. Wyłączyłem po 10 minutach.
    W porywach on line oglądało 20 osób.
    Nie wiadomo po co i do kogo oni chcą dotrzeć tymi eventami.
  • Re: Molecure dzień R&D 7. grudzień 2022 Słabo Autor: ~Zenek [194.15.120.*]
    Dnia 2023-01-04 o godz. 19:00 ~biotech napisał(a):
    > Próbowałem to oglądać live. Wyłączyłem po 10 minutach.
    > W porywach on line oglądało 20 osób.
    > Nie wiadomo po co i do kogo oni chcą dotrzeć tymi eventami.

Możesz spróbować po raz drugi. W linku, który podałem są nagrania do odtwarzania wielokrotnego. Ja wytrzymałem godzinę.
    Wytrzymałem tylko dlatego, że interesuję się problemem sarkoidozy.

Ja też nie rozumiem celu takich eventów. O czym zresztą napisałem. Bracia Szumowscy przecież mają doświadczenie w tworzeniu PRu. Jeden z nich wypromował się nawet na ministra. A tu taki niestrawny klops.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [185.54.59.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Molecure dzień R&D 7. grudzień 2022 Słabo Autor: ~Hm [37.30.100.*]
    Trochę wtopa z tą spółka, właściwie to mają symulator rna i dwie cząsteczki leczące szczury i żadnej skutecznej u ludzi, to nie firma na duży udział w portfelu
  • Re: Molecure dzień R&D 7. grudzień 2022 Słabo Autor: ~Wielki_Gatsby [5.173.210.*]
    No i świetny zarzad, który doskonale sobie zdaje sprawe co maja (lek na szczury) - wiec wywalaja akcje dwa dni po podpisaniu umowy z glpg z wlasnych kont i ze slupow
  • stopień zamożności afroamerykanów Autor: ~wycena [91.204.206.*]
    Afroamerykańscy konsumenci zyskują i przełamują przestarzałe stereotypy na wielu frontach - od edukacji i dochodów po media społecznościowe i zaangażowanie obywatelskie - przy czym rośnie zamożność, wpływy i różnorodność kulturowa.

Młodość i witalność afroamerykańskich konsumentów - wzmocniona przez napływ zamożnych i wykształconych imigrantów - oraz historyczne osiągnięcia edukacyjne wzmacniają siłę nabywczą i rozszerzają wpływ tych konsumentów na szerokie spektrum usług i towarów.
    Rosną dochody gospodarstw domowych

Mediana dochodu czarnych gospodarstw domowych wzrosła o 5 proc. w ciągu ostatnich trzech lat.

W tym okresie rzeczywista mediana dochodu gospodarstw domowych wzrosła bardziej wśród gospodarstw afroamerykańskich.

Wzrost dochodów czarnych przewyższał wzrost dochodów białych non-Hispanic na każdym poziomie powyżej 60 tys. dolarów. W tym samym okresie największy wzrost dla czarnych gospodarstw domowych nastąpił w liczbie gospodarstw zarabiających ponad 200 tys. dolarów - wzrost o 138%, w porównaniu ze wzrostem o 74% dla całej populacji.

https://www.nielsen.com/wp-content/uploads/sites/2/2019/04/2015_African-American_Report_IncomeChart-1.jpg

• Re: stopień zamożności afroamerykanów Autor: ~Hm [37.30.100.*]
    Jest coś o myszach w tym opracowaniu?
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [146.70.108.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
[x]
MOLECURE 0,00% 7,63 2025-10-10 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.