Ja Panie Adamie nie potrafię rzeczowo odpowiedzieć. Natomiast karawana idzie dalej. Mamy na dziś dwa fakty: 1.Spółka w dn.30 listopada wniosła do Administratora Zabezpieczeń o przedłużenie terminu na realizację wynikającego z Porozumienia obowiązku zapłaty. Nie znamy stanowiska Administratora. To tak wygląda jakby Administrator nie widział problemu i nie wnosi o zajęcie hipoteki.
2.Obligi B6 kupiły dwie osoby z Zarządu,zapłacili razem 300000zł. Po co?
Prawdopodobnie mają wiedzę,którą my nie posiadamy. Zatem pozostaje nam jedynie spekulacja w świetle powyższych faktów. Jeśli gromadzą papier,to robią to dla przyszłej korzyści. Dla mnie pachnie to w przyszlośći,nie szybkiej,przejęciem Spółki,bo sami nie dźwigną sprzedaży,to musi popchnąć duży kapitał z dojściami do FDA i tym podobne.
dla mnie jest dziwne, że takie jawne nierealizowanie układu nie wywołuje żadnych reakcji, nawet Zarząd deklarował, że "Spółka poinformuje w odrębnym raporcie bieżącym o realizacji zobowiązań wynikających z Porozumienia." zatem z tego wynika, że albo Zarząd mijał się znowu z prawdą (sam tytuł info o braku realizacji zobowiązań: "Informacja dotycząca realizacji zobowiązań wynikających z obligacji serii A Spółki" już jest celowym wprowadzaniem w błąd), albo dalej niezrealizowane są zobowiązania wynikające z Porozumienia. Co na to administrator zastawu? Nic. Przynajmniej nic oficjalnie Zarząd nie publikuje, co chyba oznacza, że nie dostali żadnej odpowiedzi, albo odpowiedź nie jest na tyle ważna, żeby miała wpływ na wycenę i ewentualną plajtę spółki.
To co Karolak tu wyczynia to jest policzek dla całego akcjonariatu
robienie z człowieka, który w dobrej wierze pożyczył pieniądze spółce na rozwój, jakiegoś marudy, który przychodzi i jęczy jest bardzo nieuczciwym podejściem do sprawy, to Dariusz Karolak jako prezes powinien co tydzień dzwonić do takiego Adama i przepraszać, a nie odwrotnie. ale to jest znak z jakim zarządem mamy do czynienia i jakiego rodzaju ludźmi
Ktoś wie jaki jest harmonogram spłaty obligacji? i ile procent maja zwracać? Co miesiąc ma ją być takie niskie wypłaty tak w grudniu 2022 czy znacznie większe jak było wcześniej?
Już zadawałem to pytanie ale mam wrażenie ze ktoś to kasuje.. czemu?
A potrafisz rozmawiać jak człowiek? Jak już nie widać na żywo tylko kryje się za ekranem i klawiaturą to część ludzi zachowuje się jakby z domu rodzinnego wynieśli telewizor zamiast kultury. Pytam bo może ktoś ma taką wiedzę, nie śledzę non stop jak niektórzy (sądząc po ilości wpisów od tych samych ludzi, czyli między innymi Ciebie). Wiem co to mail, wyobraź sobie ze nawet wiem co to telefon :O I skorzystam z nich w swoim czasie, na razie chciałem zrobić szybkie rozpoznanie.
telefonicznie to nawet chyba nie mogą udzielać takich informacji, musisz pewnie napisać pismo, ale mogą Cię odesłać do administratora zastawu a tam grupa prawników tak Ci odpowie, że nic się nie dowiesz, ale oczywiście zgodnie z procedurami bo nie mogą zostawiać obligatariuszy niepoinformowanych
Formalnie część objeta ukladem zatwierdzonym przez Sąd - ca 2 mln ma byc splacana przez 60 miesiecy do 15-go kazdego miesiaca. Dwie raty spłacili. Natomiast pozostala częsc nie objeta ukladem na mocy porozumienia ma byc splacana od sierpnia 2022 do maja 2024 co kwartal w wys. 1 mln kwartalnie. Braster splacił tylko jedną ratę. Wystąpil o prolongatę 3 tygodnie i cisza. Dawno termin minął. Z moich informacji rozpocząl się proces egzekucji dlugu. Ale na zdrowy rozum - skad Braster wezmie mln zl co kwartał???
Źle to widzę
Wydaje mi się, że dla obligatariuszy lepiej aby zlicytowali. Zarząd kłamie, żadne kontakty nie wyjaśniają sytuacji.
Później nagłośnienie sprawy i zarzuty dla zarządu. No i dla rady
Masakra, liczyli na kasę z ARP, pewnie nie dostali. Do tego rachunki za ciepło, prąd... zrobili redukcję kosztów, tylko wojna wszystko wywróciła. A umowy? Jakieś mizerne. Jak dla mnie 1% szans na kontynuowanie biznesu do końca 2023. Ale oczywiście to tylko moje przypuszczenia. Mogli powalczyć o udział w narodowej strategii onkologicznej...Mają halę, można coś tam robić! Może części do wiatraków? Może magazyny anergii?