Styczeń zasłynął tym, że kupował tanio poza rynkiem duże pakiety akcji dopuszczonych do obrotu, którymi potem walił w rynek bez opamiętania.
Tutaj musiałby wyłożyć pieniądz na akcje które nie wiadomo kiedy wejdą do obrotu, potem zrobić pompę, żeby móc je sprzedać.
Stąd to wątpliwy scenariusz. Nie potrzebujemy go tutaj.
Ale jakies rozliczenie emisji moglby podac,czy w ogóle doszła do skutku, chyba że oszczedza info na lepsze czasy. Pomału wyrabiam sobie zdanie o Prezesie.
Z miesiąca na miesiąc jest co raz większe dziadostwo, podsumowanie emisji należy się jak psu micha. Jeśli nie ma obowiązku prawnego, to niech się drobni domyślają? Ważne, że zarząd i zarazem najwiekszy akcjonariusz wie, a reszta morda w kubeł? Czy jakaś bajka dla leszczy z listopadowego raportu już znalazła pokrycie w rzeczywistości? Nie? Co za szkoda. W lutym raport za ostatni kwartał i wymyśli się nowego bajki.
Polecam zaparzyć sobie melisy i dla odreagowania spojrzeć jaką politykę informacyjną prowadzi nowa perełka "Spekulanta" czyli IBC. Przejrzyj raporty ESPI i zdaj relację o czym raportują poza sprawozdaniami kwartalnymi i i rocznymi i informacjami o walnych zgromadzeniach. Koń by się uśmiał, kozioł też się uśmieje:P
Ale perła Spekulanta nie nadrukowała ponad 100 milionów akcji i przynajmniej broni się wynikami. Kiedy hajs się zgadza, to nie trzeba informować o każdej umowie i piardnięciu, bo wszyscy są zadowoleni. Minął tydzień od dnia, do którego miały być zawarte umowy objęcia akcji serii D. Nie ma komunikatu o przedłużeniu terminu, nie ma podsumowania emisji. Co jest? Nawet totalne śmieci giełdowe publikują takie podsumowania. Jawna kpina z drobnych akcjonariuszy, a ty dalej na to naganiasz, zaślepiony wisielcu.
Bubuzubu jest spokojny na walne jeździł, ostatni raz był 2 lata temu i jest spokojny, aż do dziś. Lubi wisieć na haku kilka lat to jego hobby. Wyszukuje spółki na których może się powiesić na lata. Aby się upewnić jedzie na walne tam uspokaja się i przekonuje, że spółka godna jest powieszenia i co, dalej bierze hak i zawisa sobie i się huśta. Czy to tak bubuzubu czy inaczej lubisz się bawić?
Wyluzujcie dziubasy bo aż przez ekran czuję jak wam para z uszu kipi od nietrzymania ciśnienia:P Coraz większe koszyczki się ustawiają z lewej na takie mientkie fajki, zaraz potem ktoś się pochwali na forum że wysypał w dołku i jazda. Mam nadzieję że tym kimś będzie "Spekulant" z familiją:)
Zawsze mnie interesuje po co ktoś kto nie ma akcji wchodzi na forum danej spółki i się tam udziela. Nie wiem czy mi sie chociaż raz takie coś zdarzyło…