• Depozytariusz - INC ? Autor: ~Speed [91.210.246.*]
    Wtedy kiedy INC zostanie depozytariuszem to nastąpi wzrost - ale kiedy to bedzie , czy zostanie depozytariuszem , spółka która dzis kosztuje 1.89 zł za akcje ktorej kapitalizacja wynosi 23 mln ma zarządzać , stać na straży conajmniej setki funduszy - kilkaset mln zł jak nie mld.
    Jeśli by to miało wypalić to INC mogłoby spokojnie by tu być po 18.90 zł a nie 1.89zl
  • Re: Depozytariusz - INC ? Autor: ~LukasKing [87.208.119.*]
    Niema takiej opcji, jeśli spółka wzrośnie do 3 zł to bedzie duży sukces.
  • Re: Depozytariusz - INC ? Autor: ~Drobny_inwestor [37.47.147.*]
    Ozenili mnie z tym g..po 8 zlotych. Prezio w 2020 co chwile robil wywiady, spiewal piosenki, wyrazal zadowolenie z siebie, a wyszlo jak zawsze. Teraz nawet nie przeprosi publicznie za sytuacje, w ktorej sie znalezlismy.
    Zasady sa proste, gow..a sie nie rusza, a ja sie nim wysmarowalem. Niestety jest nas wielu. Wielu myslalo, ze to lecznicze bloto i sie pomylilo.
    Tym z zarzadu juz nigdy nie zaufam.
  • Re: Depozytariusz - INC ? Autor: ~CRC [31.0.79.*]
    Zejdźcie na ziemie. Rynek depo jest stabilny, ale to bardziej dodatek do działalności, a nie maszynka podbijająca kapitalizację z kilkudziesięciu na kilkaset milionów. Zreszta niestety, tu potrzeba cierpliwości. Długie miesiące zanim coś tu się w ogóle ruszy. Pozostaje mieć nadzieje, ze już szybciej hossa na szerokim nas przywita.
  • Re: Depozytariusz - INC ? Autor: ~tolek [91.210.246.*]
    Niby Banki rezygnują z tej usługi bo im się nie opłaca - ale Banki wiemy ile i na czym zarabiają !
    więc dla takiego INC -pewnie takie pewne pieniądze od Funduszy z DEPO będą po pierwsze znaczące no i duże - ostatecznie napewno wpłynie to na wynik i wycenę.
  • Re: Depozytariusz - INC ? Autor: ~Ehh [88.156.215.*]
    Kapitalizacja nie ma tu większego znaczenia, bo depozytariusz nie dysponuje pieniędzmi klientów, a jedynie notuje transakcje, dokonuje wycen oraz sprawdza czy wszystko przebiega zgodnie z prawem. Spółka potrzebuje jedynie zabezpieczenie kapitałem z uwagi wymogi KNF. Zarabiać to zacznie w przyszłym roku, nie będą to jakieś niesamowite kwoty, raczej coś rzędu 1,5mln rocznie.

Natomiast też mi się nie podoba zachowanie zarządu, jak było dobrze to ciągle się udzielali, teraz był webinar to odpowiadali tylko na wybrane sobie pytania i tyle.
  • Re: Depozytariusz - INC ? Autor: obserwator82 [31.42.0.*]
    Sytuacja rynkowa dla INC w 2022 była skrajnie niekorzystna ....widać to po zachowaniu kursu i wynikach .
    Pytanie czy 2023 będzie lepszy ? Jeśli założymy , że giełda dyskontuje 2-3 kwartały do przodu to powinniśmy mieć jest zdecydowanie lepsze nastroje ...w drugiej połowie 2023 będziemy juz po dołku PKB i otoczenie do przeprowadzania ofert powinno być zdecydowanie lepsze.

Portfel inwestycyjny - jeśli moje powyzsze założenie się sprawdzi to ceny akcji spółek z prtfela powinny rosnąć ( są takie co już się bardzo dobrze zachowują - Genomtec) .

Depozytariusz - druga część roku także już powinna pokazać przychody/ewentualne zyski z tego segmentu.

Pamiętajmy o jednym - spółka nie ma zadłużenia , a kapitalizacja na dzień dzisiejszy to mniej niż 30 mln .

Tutaj trzeba cierpliwości.
  • Re: Depozytariusz - INC ? Autor: ~11 [46.134.188.*]
    obserwator, o ile pamiętam to jakoś rok temu wróżyłeś na kursie inc 50 zeta, masz dużą wiedzę o spółce, ale chyba przesadny optymista z ciebie : )
    Taki kurs to wersja optymistyczna była przy kilku założeniach : trwającej hossie na NC , zerowych stopach procentowych to dwa z nich ...a takie założenie robiłem w 2020 roku ....50 zł wariant optymistyczny na koniec 2023 ...jak zachowuje sie NC widzimy , jakie są stopy odczuwamy ...doszło kilka negatywnych rzeczy ( wojna , inflacja , awersja do ryzyka) .
    Też to odczułem bo nie wszystko sprzedałem ...sporo trzymałem nadal ...teraz już od jakiegoś czasu zwiększam ilość bo cena jest satysfakcjonujaca do wejścia .
    Ryzyka w mojej ocenie się już mocno zminimalizowały ....ale to moja prywatna opinia
  • Re: Depozytariusz - INC ? Autor: ~karol [88.156.215.*]
    INC po 50zł co to za bzdury, przecież to by dało kapitalizację prawie 700mln zł, czyli roczny zysk musiałby wynosić z 40mln, przewidujesz hiperinflację? Realnie, 5zł do końca roku jest dość realne, spółka nie jest zbyt ekspansywna, sporo aktywów to dziadostwo jak ekopark, prima moda, maxipizza, medcamp
    Przeczytaj jeszcze raz ze zrozumieniem mój post to będziesz wiedział , że takie założenie optymistyczne sobie zrobiłem gdy była zupełnie inna sytuacja (zalozenie robiłem w 2020).... a co do kapitalizacji to byłaby 600 mln( wówczas było około 12 mln akcji ) .... przy szczytach hossy to często wskazniki c/z są bardzo wysokie - jesli C/z byłoby na poziomie 20 zł to INC musialoby zarabiac okolo 30 mln rocznie ...a przy ogromnej hossie na NC , zerowych stopach i ogromnej popularnosci crowdfundingu byloby to mozliwe . Dzisiaj to jest oczywiscie abstrakcja ....dla mnie statysfakcjonujacy poziom za 12 miesiecy to przedział 4-5 zł ... rynek musi sie ustabilizowac , gospodarka musi przejść dołek PKB i wówczas bedzie zdecydowanie lepsze otocznie dla INC
  • Re: Depozytariusz - INC ? Autor: ~Speed [85.221.145.*]
    Myślę że te 5 Zl to bedzie jeszcze przed Depo- docelowo w tym roku koło 7-9 Zl dobijemy spokojnie- w spòłce duzo sie dzieje i bedzie albo inaczej - zapowiada się dobry rok.
[x]
INC 2,76% 1,49 2025-12-17 16:14:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.