Komuś zależy na przesypaniu, niestety nie odbywa się to bez strat ponieważ przekroczyłem założone poziomy i stale kupuję, tylko w grudniu wydałem prawie 100k na akcje naszej "perełki". Pozdrawiam i cierpliwości życzę Średnią mam poniżej 2,5 PLN.
Z tego poziomu wychodzi lekko ponad 5% dywidendy brutto. Inflacja to etap przejściowy. Z czasem tej dywidendy może być w tzw. zyskach nadzwyczajnych 10%. Byłem na spółkach gdzie takie dywidendy miałem. Pamiętam taką spółkę bipromet, gdzie zarobiłem na wezwaniu 500k bo zbierałem to w okolicach dna. Mi pasuje, ale decydujecie sami :) Stare przysłowie - "ostrożność matką porcelany" nie ma tu uzasadnienia wedle mojej najczystszej wiedzy, a jestem już w tej chwili znaczącym akcjonariuszem Pozdrawiam wszystkich J.K.
A co sądzisz Kenobi o RDG, w kontekście najnowszych wyników badań onkologicznych prof. Lubińskiego ? IZS trzymam na emeryturę, bo to papier dla cierpliwych :)
Niestety nie znam. Opuściłem się na rynkach, odkąd mam sp z.o.o z większością udziałów, w której "idzie" biznes/handel nie wykroję więcej niż 30-40 minut dziennie na przegląd rynku. Znam się na IT (programowanie) i metalach, trochę na transporcie, do sp. medycznych nie mam ręki, na Niemieckim Freseniusie wiszę na lekkim haku, a dywidendy mimo, że nie złe to zabierają ok. 30% przez durne przepisy. Nie pomogę, mnie również piszę, pewnie za jakiś czas nadrobię zaległości bo byłem dobrym graczem, sam pisałem boty. A teraz już i 50-ka blisko i głowa nie taka jak jeszcze kilka lat temu. Pozdr. J.K
Dziekuje za odpowiedz, masz racje z uplywem wieku coraz trudniej z czasem, ale mam nadzieje ze nasz IZS da ostatecznie zarobic. Pozdrawiam, wszystkiego najlepszego w 2023