• Cześć i czołem Autor: kenobi [95.160.103.*]
    Komuś zależy na przesypaniu, niestety nie odbywa się to bez strat ponieważ przekroczyłem założone poziomy i stale kupuję, tylko w grudniu wydałem prawie 100k na akcje naszej "perełki". Pozdrawiam i cierpliwości życzę Średnią mam poniżej 2,5 PLN.
  • Re: Cześć i czołem Autor: ~Mariusz [37.225.21.*]
    Myślisz że teraz jest dobry poziom do kupna!
  • Re: Cześć i czołem Autor: kenobi [95.160.103.*]
    Z tego poziomu wychodzi lekko ponad 5% dywidendy brutto. Inflacja to etap przejściowy. Z czasem tej dywidendy może być w tzw. zyskach nadzwyczajnych 10%. Byłem na spółkach gdzie takie dywidendy miałem. Pamiętam taką spółkę bipromet, gdzie zarobiłem na wezwaniu 500k bo zbierałem to w okolicach dna. Mi pasuje, ale decydujecie sami :) Stare przysłowie - "ostrożność matką porcelany" nie ma tu uzasadnienia wedle mojej najczystszej wiedzy, a jestem już w tej chwili znaczącym akcjonariuszem
    Pozdrawiam wszystkich J.K.
  • Re: Cześć i czołem Autor: ~WielkiSzu [94.254.184.*]
    A co sądzisz Kenobi o RDG, w kontekście najnowszych wyników badań onkologicznych prof. Lubińskiego ? IZS trzymam na emeryturę, bo to papier dla cierpliwych :)
  • Re: Cześć i czołem Autor: kenobi [95.160.103.*]
    Niestety nie znam. Opuściłem się na rynkach, odkąd mam sp z.o.o z większością udziałów, w której "idzie" biznes/handel nie wykroję więcej niż 30-40 minut dziennie na przegląd rynku. Znam się na IT (programowanie) i metalach, trochę na transporcie, do sp. medycznych nie mam ręki, na Niemieckim Freseniusie wiszę na lekkim haku, a dywidendy mimo, że nie złe to zabierają ok. 30% przez durne przepisy. Nie pomogę, mnie również piszę, pewnie za jakiś czas nadrobię zaległości bo byłem dobrym graczem, sam pisałem boty. A teraz już i 50-ka blisko i głowa nie taka jak jeszcze kilka lat temu.
    Pozdr. J.K
  • Re: Cześć i czołem Autor: ~WielkiSzu [5.173.224.*]
    Dziekuje za odpowiedz, masz racje z uplywem wieku coraz trudniej z czasem, ale mam nadzieje ze nasz IZS da ostatecznie zarobic. Pozdrawiam, wszystkiego najlepszego w 2023
  • Re: Cześć i czołem Autor: ~rapiergerwazego [87.248.64.*]
    8 zł pewne
  • Re: Cześć i czołem Autor: ~Aga [5.60.120.*]
    Długo jesteś na GPW?
  • Re: Cześć i czołem Autor: ~J23 [5.60.120.*]
    https://www.miejski.pl/slowo-J23
  • Re: Cześć i czołem Autor: ~J23 [84.10.187.*]
    Jedenaste -nie kradnij cudzego nicku
[x]
IZOSTAL 0,89% 3,41 2025-10-20 16:05:47
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?