Kolego jak ty.masz tu coś zarobić skoro nie potrafisz spojrzeć na to ile akcji dziś było w obrocie? Serio zaczynasz grać na giełdzie? To nie jest droga usłana różami a bardziej cierniem i dopiero po paru latach wnikliwych obserwacji i analiz jak złapiesz pewien sposób możesz coś zarobić. Serio. Dziś obróciło się ponad 9 mln akcji...A 1 mln to obrót kwotowy.
Dnia 2022-12-23 o godz. 22:03 ~Donkonreo napisał(a): > Tak, zle napisałem. Zle spojrzałem. 9 mln co i tak nie jest dobrym wynikiem. 4 % akcji sie przemieliło tylko :) > > > > O zyski się nie martw :) > > Dzięki za troskę:)
A ile miało się przemielić? Przecież jak by wszyscy kupili na dołku to kto by później handlował na wzrosty? Nawet trolle po coś tu są... muszą mieszać w głowach tym co nie potrafią samodzielnie myśleć. Zobaczcie sobie ile procent szły w górę spółki w które wchodził jakiś grubszy kapitał, 2500% od dołka było minimum, a przeważnie po 4000% i więcej. Muszą zachęcać wzrostami żeby na różnych pułapach wchodzili nowi inwestorzy. Porównaj sobie wskaźniki solarinov Wskaźnik ceny do wartości księgowej (P/BV)1.39 Wskaźnik ceny do zysku netto (P/E)-2.30 Wskaźnik ceny do zysku operacyjnego (P/EBIT)-8.40 Wskaźnik ceny do sprzedaży (P/S)2.48 Gdzie zadłużenie to tylko 35%, a columbus Wskaźnik ceny do wartości księgowej (P/BV) 5.50 Wskaźnik ceny do zysku netto (P/E) -4.96 Wskaźnik ceny do zysku operacyjnego (P/EBIT) -6.47 Wskaźnik ceny do sprzedaży (P/S) 0.81 gdzie zadłużenie jest na poziomie 75%
Według mnie dłuższy postój może być w jakiejś konsoli pomiędzy 1 zł, a 1,6 zł żeby zmęczeni czekaniem porealizowali zyski i oddali akcje, a później podejrzewam że będą dalsze wzrosty bo globaliści mają zbyt duże ciśnienie na zieloną energię. A w obecnej sytuacji czekanie po 2 - 3 miesiące na montaż PV czy pompy ciepła to jest dramat. Sam sprzedałem columbusa kupionego po 4,8 zł za 11,2 i zapakowałem się po same jajca w solarinov, pgf, oze capital i zastanawiam się nad sundragonem jeszcze.
Dziś dzieciaki wskaźniki na bok dziś liczy się kto ma kasę na inwestycje columbus ma problem niema kasy takiej żeby inwestować że swoich musi odsprzedać farmy . Kredyt jest za drogi pożera zyski 100 mil kredytu to 10 mil na rok spłat to nikt tego nie da rady Singapur ma kasę to przejmie rynek OZE Polsce columbus zamrozi się
Columbus brałem po 1.60 Zeta wpadłem na ich bo zakładali mi na dachu solary i pompa ciepła to zrobiłem balangę i od słowa do słowa zapytał o akcje i kupiłem kierownik powiedział będziemy najlepsi , i kupiłem i sprzedałem około 100 Zet , teraz jest problem dofinansowanie jest zamałe tedy 50 x 50 panele kosztowało na dach 12 tys pompa ciepła Mitsh. 13 tys. Bardzo tanio firmy dawały radę dziś tylko co firma ma kapitał duży da rady i może ściągać bez cła z chin ujeździe inaczej plajta , dziś to co zrobiłem kosztuje 80 90 tys , firmy które muszą to kupić czy sprowadzić muszą mieć kasę kredyt za drogi bo jest kryzys ktoś ma gotówkę to mld zostanie kosmos