Dnia 2022-12-23 o godz. 22:03 ~Donkonreo napisał(a):
> Tak, zle napisałem. Zle spojrzałem. 9 mln co i tak nie jest dobrym wynikiem. 4 % akcji sie przemieliło tylko :)
> >
> > O zyski się nie martw :)
> > Dzięki za troskę:)
A ile miało się przemielić? Przecież jak by wszyscy kupili na dołku to kto by później handlował na wzrosty?
Nawet trolle po coś tu są... muszą mieszać w głowach tym co nie potrafią samodzielnie myśleć.
Zobaczcie sobie ile procent szły w górę spółki w które wchodził jakiś grubszy kapitał, 2500% od dołka było minimum, a przeważnie po 4000% i więcej. Muszą zachęcać wzrostami żeby na różnych pułapach wchodzili nowi inwestorzy.
Porównaj sobie wskaźniki solarinov
Wskaźnik ceny do wartości księgowej (P/BV)1.39
Wskaźnik ceny do zysku netto (P/E)-2.30
Wskaźnik ceny do zysku operacyjnego (P/EBIT)-8.40
Wskaźnik ceny do sprzedaży (P/S)2.48
Gdzie zadłużenie to tylko 35%,
a columbus
Wskaźnik ceny do wartości księgowej (P/BV)
5.50
Wskaźnik ceny do zysku netto (P/E)
-4.96
Wskaźnik ceny do zysku operacyjnego (P/EBIT)
-6.47
Wskaźnik ceny do sprzedaży (P/S)
0.81
gdzie zadłużenie jest na poziomie 75%
Według mnie dłuższy postój może być w jakiejś konsoli pomiędzy 1 zł, a 1,6 zł żeby zmęczeni czekaniem porealizowali zyski i oddali akcje, a później podejrzewam że będą dalsze wzrosty bo globaliści mają zbyt duże ciśnienie na zieloną energię. A w obecnej sytuacji czekanie po 2 - 3 miesiące na montaż PV czy pompy ciepła to jest dramat.
Sam sprzedałem columbusa kupionego po 4,8 zł za 11,2 i zapakowałem się po same jajca w solarinov, pgf, oze capital i zastanawiam się nad sundragonem jeszcze.