• Do zbójników Autor: ~Janosik [5.173.248.*]
    Idą święta, więc odpocywajcie w swych grotach, niech Wam grają skrzypki, byndzie ciepełko, a Maryny niech Was tulą do swych pirsi, a i okowitę uzywajcie z umiarem, co by mieć rozum do zbójowania po tym. A dzisiaj już nic nie byndzie na Polmanku i ni ma co psuć papirka, ale wrzuciliście do mego kuferka z lewej trochę, za co Wam piknie dziękuję. Ja sobie cierpliwie pocykom, aż nasi hrabiowie z Zarządu dogadają się w końcu z Paneckami z Libii i Niemiec i wtedy moze otworzę kuferek co by Wam trochę oddać, a kupić se nową pozłacaną ciupażkę. Bywajcie !!!
  • Re: Do zbójników Autor: ~Janosik [94.254.184.*]
    Oj cosik się dzisiaj działo na Polmanku. Jakiś nowy zbójnik się pokazał na lewo, a potem jakiś niecierpliwy a moze i zaprawiony świąteczną okowitą juhas spsedał mu trochę owiecek. A tu trza myśleć juhasie, bo jak wrócisz do domu bez owiecek to gaździna kaze Ci spać w stodole albo w sałasie. No, ale potem ktoś zabrał z prawej i tak mamy pikną zieleń, jako majowa trawa na halach, chociaż to tylko grudzień. Wszystko trza robić z głową i pomysłem, a na trzeźwo i bez okowity. I trza pamiętać, że z papierem jak z okowitą na 100 % to trza poczekać, bo jak się spusca wcześniej to smakuje jak ocet albo wino patykiem pisane. Bywajcie do Siego Roku, bo ja se idę na Sylwestra posłuchać moich kamratów grających na skrzypkach. Hej !!
  • Re: Do zbójników Autor: ~John_Anthony [185.157.14.*]
    Czas już na pięćdziesiątkę Janosik? Radźcie kamracie gdzie pierwszy prawdziwy przystanek robicie? I jaki wg Was tu potencjał jest po wypiciu, tfu, przekroczeniu tejże 50-tki.

Nie wiem jak tam u Was na halach ale u mnie to się jednak setkami dawało...
  • Re: Do zbójników Autor: ~Janosik [94.254.184.*]
    Jaśku widzis, ja to jestem prosty zbójnik, bez wielkich nauk w miastach, a Tyś mundry, skoro pozbirałeś papirek do kuferków koło 40 halerzy. Cy to będzie talar polski cy 2 to ja ni wim, ale tu juz było wincej niż 1,5 talara, to ja na mój zbójnicki i góralski rozum se mysle, że jak firma się rozwija to chyba tym razem byndzie wincej niz 1,5 talara polskiego ? A ludziska mówią o jakiejś inflacyji to przecież i ta firma darmo robić nie byndzie, a tam w Libii to przecież byndą im płacić w talarach amerykańskich, a to porządny piniądz ja se tak myślę. No ale tu trza mieć i cierpliwość i swój rozum i patrzeć czy inne zbójniki też tu będą zbójować. Kazdy musi być mundry po swojemu, tak Ci powiem co ci powiem.
[x]
POLMAN -4,88% 0,39 2026-05-14 16:29:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.