Kupiłem akcje powyżej 6zł i w pewnym momencie spisałem je na straty ale gdy spadły w okolice 2zł zacząłem uśrednić i dobrze zrobiłem. Obecnie mam średnią 3,5zł a Holstin zapowiada się rewelacyjnie więc grubsze portfele zaczną się interesować tematem co przy wycenie 10mln daje duży potencjał wzrostu a jeszcze przed nami Astro Bears2
Zanim pojawią się tu grubasy to jeszcze trochę minie a do tego czasu jeszcze trochę kupię poniżej 3zł. Obecny akcjonariat to w większości miękkie faje i golasy (którym kończy się kasa po świętach) od których chętnie odkupię tanie akcję co jest największym plusem małych spółek z NC
Kurde szkoda że dziś nic "nowego" nie dali, równo rok od zapowiedzi na Twitterze...
Wishista niech się nie zatrzymuje, chodź widać po woli zwalniamy, czas na pierwsze nitro w postaci pierwszego demo (szkoda że tylko łażenie po pokojach) ale pod względem budowy wishlisty to super pomysł (nowatorski bo wcześniej nie widziałem gry co przed premierą dawała aż 3 próbki gry)
Mordo weź pisz w innych tematach, bo ja bym chciał chociaż jeden mieć, gdzie możemy sobie raz na jakiś czas napisać gdzie teraz jest Holstin na globalnej. Kumam, zaraz napiszesz żebym przerzucał gnój itd., no ale serio, zostaw chociaż jeden temat na numerki, a trolluj spółkę w innych. Proszę
Na wihstlist 1433 więc wciąż panie się do góry ale powoli tracę optymizm, wiszę powyżej 6zł i zaczynam wątpić że zejdę z haka w tym roku bo wątpliwa jest premiera Holstina . Znając spółkę to przy dobrych wiatrach druga połowa 2024. Pozostaje cierpliwie czekać i ewentualnie trochę uśredniać. Niestety w najbliższym czasie nie ma żadnych przesłanek do skoku kursu na racjonalne poziomy
Najwyższy kurs i tak nie będzie na premierę, tylko jak gra trafi na wysoką wishlistę, jak zrobi o niej materiał jakiś duży youtuber czy prasa i jak się zrobi hype. Wtedy będzie okazja na sprzedaż
Swoją drogą już 1427. Gra nadal rośnie i robi to całkiem szybko. Zobaczcie sobie inne gry na steamdb, dookoła pozycji Holstina. 99% to gry z początku 2022 roku, które zbierają WL już od roku. Na dużej części z nich można zobaczyć też jakie są trendy, np. że największy przyrost (followers, WL nie da się bezpośrednio sprawdzić) jest na dema lub streamy na Twitchu - a to nadal mamy przed nami. Minimum 3 razy
1423. Tyle że mnie to jakoś bardzo nie ekscytuje. Dopóki nie będzie w pierwszej 500 gier nie ma o czym gadać. To tak jakby się podniecać tym że FT jest na 30 stronie w sklepie Nintendo. Fajnie tylko nic z tego nie wynika. Przynajmniej na razie.
Zobaczycie, że ten rok dla Sonki będzie przełomowy i na koniec grudnia 2023 roku kurs akcji będzie w zupełnie innym miejscu. Tego życzę sobie w tym roku, jak i Wam. Pozdrawiam
Wszystkie gry Sonki są pomiędzy 7 a 12 stroną to z powodu końca promocji na gry a nie że się tak dobrze sprzedają w pełnej cenie..
Dziwne że Farm od razu poleciał z 1 strony w promocji na 12 w pełnej cenie... Pewnie coś zmienili w rankingu aby nie można było naciągać graczy że gra dzień po promocji dalej jest w top 10 czy 20 ale już w pełnej cenie...
Nie zmienia to faktu że ogólna sprzedaż gier w 4 kwartale powinna być bardzo duża ciekawe jaki to będzie miało związek z ewentualnym zyskiem.
Zgodnie z podejściem Sonki że nie ma takich pieniędzy których nie moglibyśmy przepalić nie spodziewam się wielkich zysków. Nie są raportowane ani koszty wytworzenia gier ani czy te gry się w ogóle zwróciły, ani ile dokładnie na danej grze zarobili więc jak na razie dla mnie trochę transparentność w tym zakresie kuleje. Nie mam wielkich nadziei co do zysku. Natomiast przychody powinny być przyzwoite.
Zgadza się. Kupiłem wystarczającą ilość akcji w atrakcyjnej cenie i teraz pozostaje mi czekać i wychwalać spółkę pod niebiosa. Mogę wam zdradzić, że cierpliwi dobrze tu zarobią
To że dobrze tu zarobimy to żadne odkrycie. Spółka robi w pełni swoją autorską grę ze swoim nowatorskim renderingiem 2XD w dodatku wyjątkowo grywalny gatunek survival horror a obecna kapitalizacja to 10mln. Pozostaje kupić i czekać na premierę
Wszyscy na siłę szukają pozytywów, miejsce takie, twitów tyle, srajków jeszcze wincej. Będzie raport i znowu poklepywanie że nastepny już bedzie dobry. Prawda jest taka że nikt tu o rozwoju i sukcesie nie myśli, kurs skoczy x3 może x5 i wszyscy zejdą z haków i tyle będzie. A stanie się to wtedy jak wejdzie jakiś grubcio, typu styczeń na OML, żadne pozycje na liście tu nic nie wniosą (taki klimat NC). A Holstin nawet jak bedzie popularny to już połowa tego sukcesu jest przeżarta , a gra nie wiadomo w którym dziesięcioleciu powstanie....