• Czytać, ważne!! Autor: ~Erj [89.231.76.*]
    Cytat z raportu

Spółka na dzień 30 września 2022 roku zatrudniała 1 osobę w przeliczeniu na
    pełen etat oraz 2 osoby w ramach obowiązujących umów cywilnoprawnych.

JAK zamierza jedna osoba ogarnąć sprzedaż agregatow do Ukrainy
  • Re: Czytać, ważne!! Autor: ~Arts [83.31.26.*]
    Agregatów i tu będzie brakować.
  • Re: Czytać, ważne!! Autor: ~ja [89.64.32.*]
    Tu się handluje wiadomościami, codziennie innymi.
  • Re: Czytać, ważne!! Autor: ~Waldi [31.6.190.*]
    Ty ty się zastanawiaj jak, a kurs jutro być może pod 50 groszy pójdzie. A jak zaczną zbierać zamówienia i je realizować, ty dalej bedziesz się zastanawiał.....tylko wtedy kurs już na złotówkach będzie.
  • Re: Czytać, ważne!! Autor: ~Magnum [46.134.77.*]
    Ja jestem Handlowcem na teren 2 województw i mam sprzedaż średnio miesięcznie 350-450 tys, ogarniam to sam z kurierami..
    Dziękuję........
  • Re: Czytać, ważne!! Autor: ~erj [89.231.76.*]
    bo sprzedajesz czekoladki wedla albo inne barachło spozywczakom, tu jest powazny handel.

Najpierw musisz zlapac kontrahenta ktory zechce kupic, wziac kase, zalatwic spedycje , zaladowac te agregaty, ktore na naczepe wchdoza w ilosci sztuk dwanascie wiec podejrzewam, ze ważą kolo dwoch ton, musisz miec magazyn by je przechowywac, ludzi ktorzy to zapakuja, ogarna spedycje.

Spolka ma ...1 pracownika...ciekawe gdzie siedzibe, ale podejrzewam ze jakies wynajete biuro lub mieszkanie prezesa.

A o gadce typu tu bedzie 5zl to w ogole nei chce mi sie gadac, bo dzis mamy kapitalizacje na poziomie 20 baniek chyba gdy kurs chodzi po 30 groszy,

1zl= 60 baniek kapitalizaji
    5zl = 300 baniek kapitalizacji,

niech mnie ktos poprawi czy dobrze licze

To chlopie wiesz ile agregatow trzeba sprzedac by zarobic no nawet te 30baniek zeby byla cena do zysku 10, jak jeden agregat kosztuje parenascie tysiecy euro?

MARZENIA PREZESA I TYLE POWIEM

• Re: Czytać, ważne!! Autor: ~Waldi [31.6.190.*]
    Kupuje się przyszłość.
  • Re: Czytać, ważne!! Autor: ~Lolo [79.124.107.*]
    Wystarczy info ze dla Ukrainy PiS przez kghm zamówił 1000 agregatów nie pamiętasz ze kghm płacił za maseczki itd.
    to też prawda, termo nie jest jedna firma ktora kombinuje w tym kierunku, wlasciwie to troche europy podsyla ukraincom agregaty.

Ostrzegam tylko, ostroznie z tym papierem.
  • Re: Czytać, ważne!! Autor: ~Logistyk [31.0.25.*]
    Chyba zatrzymałeś się trzydzieści lat temu. Widać po tym i innych postach że nie masz pojęcia o teraźniejszym handlu. Tak w małym skrycie : Duże firmy transportowe odbierają towar od producenta i przewożą do odbiorcy , magazynów przeładunkowych itp. działając na zlecenie 2-3 osobowej firmy. Pozdrawiam Cieplutko.
    napisz dokladnie kto zgarnia kase, bo chyba nie termo2power ktory ma siedzibe spolki w biurowcu, tam beda na dwudziestym pietrze sklejac te agregaty i wysylac na ukraine kurierem? A jesli beda kupowac od jakiejs firmy i wysylac bezposrednio to ile dostana na czysto na tym dealu od agregatu, skoro jeden jest wart parenascie tysiecy euro, na jakiej marzy i ile agregatow musieliby sprzedac by wycyrklowac cene do zysku na poziomie 10 przy kapitalizacji zalozmy 1zl/akcje?

Policzyles to, czy uwazasz, ze wystarczy kliknac przez internet i agregaty same sie wyprodukuja , zawioza i sprzedadza i to za sprawa jednego zatrudnionego czlowieka w spolce.

Rany boskie, juz byscie nie klamali tylko powiedzieli ze to zwykla spekuła i naciaganie na kwit. Tak jak w 90% spolek niu konekt.

Przychodza potem leszcze co mowia ze tu bedzie 5zl za kwit nie patrzac ile wtedy by bylo kapitalizacji, zreszta, po co ja sie produkuje przeciez to wasze pieniadze.
    O czym wy tu prawicie 2 lata temu MBF informował tylko że zakupił maseczki, a wartość akcji z kilkudziesięciu groszy urosła na ponad 12 zł, a była to tylko plotka. Pewien kolega (JA) do tej pory siedzi z akcjami tej spółki licząc, że akcje warte będą ponad 20, czy 30 zł, jemu akurat nasza spółka nie podoba się, tak że PLOTKI są w CENIE.
  • Re: Czytać, ważne!! Autor: ~Logistyk [79.185.190.*]
    Oczywiście że Termo, jak znajdą odbiorców i zorganizują wszystko rozliczanie zaczyna się od góry w dół. A poza ty tak masz rację "nasze pieniądze" , nie neguje twojej wypowiedzi lecz przytaczam iż w obecnych czasach taka sprzedaż jest możliwa, nie podam kwot jakimi operuje firma ponieważ nie mam takiej wiedzy o możliwych marżach. A co do ludzi piszących ile akcje będą warte - chyba piszą o swoich marzeniach.
  • Re: Czytać, ważne!! Autor: ~Jakub [31.0.58.*]
    B2B
    no super B2B, tylko wtedy sie zastanow kto bedzie zbijal glowna smietanke i ile wyniosa koszty uslug obcych w raporcie.

Ja naprawde chce byscie zarobili kase, ale ostrzegam was, ze tu buszuje głównie spekuła i im szybciej zarobicie , skasujecie zysk i zapomnicie o tym papierze tym lepiej dla was.

pozdr
  • Re: Czytać, ważne!! Autor: ~BędzieGit [5.184.71.*]
    Przeciw wiadomo o co chodzi na GPW tu spekula podbija tak jak Labocanna kiedyś podbili do 28 PLN nic nie robiąca spółkę tutaj też zrobią :)
  • Re: Czytać, ważne!! Autor: ~Jakub [93.157.114.*]
    Ja tylko podałem przykład ogarnięcia - ze się da - a jak to wyjdzie masowo to się z Tobą całkowicie zgadzam. Byłem tu kiedyś i już nie wrócę - Prezes to opowiadacz…
  • Re: Czytać, ważne!! Autor: ~himen [89.64.67.*]
    Labocanna ma przynajmniej hale magazynową i centrum handlowe w Koszalinie... a tutaj mamy "biuro"
  • Re: Czytać, ważne!! Autor: ~Prezi [5.184.71.*]
    Chyba blaszak ma Kiciński wam zrobił kuku jak na wszystkich jego spółkach ? :) Tutaj do 28 PLN jeszcze daleko mamy jak u was ale 10 PLN może być ? :)
  • Re: Czytać, ważne!! Autor: ~himen [89.64.67.*]
    Widać, że niewiele wiesz o aktywach trwałych firmy Labocanna :)

Btw. pod co tu ma być te 10 zł? Pod fabrykę listów intencyjnych i umów o potencjalnej dystrybucji? :D

Naiwniaczki.
    Ktoś dziś wyszedł a Wy pozbieraliście.
  • Re: Czytać, ważne!! Autor: ~Magda [31.0.47.*]
    Uciekać póki możecie
    Ciekawe co będziecie pisać przy kursie np 20 zł za akcje? Pewnie uciekać i tu się zgodzę.
  • Re: Czytać, ważne!! Autor: ~Investor [46.77.186.*]
    Ale erj się produkuje z ekipą, żebyście nie kupowali a jutro oddali.
    Tak działa spekuła, chcąc odkupić musi straszyć na całego.
    Skoro to wydmuszka, to czemu tu siedzicie i się tak produkujecie pisząc negatywy?
    Ja mam swój rozum i znam giełdę.
    ale dokończ post..."znam giełdę, więc nie kupię trupika"
  • Re: Czytać, ważne!! Autor: ~Investor [46.77.186.*]
    Napisz co myślisz, a to coś w ten deseń: "oby udało mi się odkupić poniżej 30 gr jutro z rana, bo jak nie zdążę to mi pociąg odjedzie. Mam nadzieję, że uwierzą w moje wpisy. Musze do północy albo do rana się naprodukować, aby coś to przyniosło. Takie info a ja nie zdążyłem kupić. Mam nadzieję, że część frajerów jutro odda mi do koszyka?"

Tyle w temacie.
    skoro ma rosnac na złotówke to co za roznica czy kupisz za 30 groszy czy 33 gr, praktycznie zadna, a chyba nie chcesz by uciekl ci pospieszny. Ładuj jutro PKCem z rana i nie patrz
  • Re: Czytać, ważne!! Autor: erj007 [31.61.189.*]
    Odkupiles?
  • Re: Czytać, ważne!! Autor: erj007 [31.61.189.*]
    Podbijam aż doczekam się odpowiedzi. Inwestor kupiles?
[x]
COREY 0,99% 0,41 2025-11-28 16:15:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.