Chłopie to leci bez końca, tu musi być trup w szafie,tylko bankruty na NC tak lecą. Zarząd już raz wszystkich ściemnił jak to na rekord idą a wyszło 30% spadku zysku. Ciekawe co jeszcze ukrywają ze ktoś takimi ilościami wychodzi. Tego syfa powinni zawiesić i KNF powinna wejść do firmy
jak spojrzysz na wykres, to papier już tak leciał wiele razy. Zysków to nie wiem kto się wielkich spodziewał, bo było widać, że przychody są mniejsze niż inflacja. A to że zarząd to kłamcy, to inna bajka.
Tu nie chodzi o rząd tylko o zarząd. O to prezes od pół roku mówił jak jest wspaniale, jak rosną, jak im pompy idą. Ani zająknięcia o rekordowym spadku zysku chociaż na pewno już o tym wiedział. Wszyscy mu wierzyli ze będzie super i kurs nie spadał, a grubasy które wiedziały wychodziły od kwietnia po cichu. I dopiero po wynikach zwykli akcjonariusze zobaczyli prawdę a prezes zaczął mówić że to ciężki okres i bla bla bla. Mam teraz zero zaufania do tego człowieka, nie uwierzę mu w żadne słowo dopóki nie zobaczę twardych liczb.
Moim zdaniem firma nie zbankrutuje ...teraz pojawiły się mega negatywne wpisy . To , że Prezes mówił o bardzo dużym przyroście sprzedaży pomp - to mówił prawde . Oczywiscie nie wspomniał , że segment OZE jest tylko niewielką częścią biznesu. Pozostała część zwiazana z budowlanką dostała mocno w kość. Spółka musi poczekać aż się konunktura poprawie ...a skup akcji ...pewnie się zacznie ale pytanie na jakich poziomach .
Papier stracił 20% w tydzień, a już wcześniej był po sporej przecenie. Jeżeli tu nie ma trupa w szafie to ja jestem święty. Ktoś coś wie dlatego tak wywala ogromne ilości coraz niżej za wszelką cenę. Dowiemy się pewnie przy 3 złote.
Dokładnie. Wskaźniki na dnie a papier nawet nie odbija tylko pogłębia dołki łamiąc każde wsparcie. Tu trupem pachnie w szafie, taki mercator bis ze stratami. A milczący zarząd, który nie uspokaja tylko milczy tylko wzmaga niepewność a tego giełda nie lubi.
dlatego strach tykać, ja na kolejne kółko brałem po 13,9 z SL 13,5 i teraz tylko patrzę, bo tu będą straty w 2023 tylko zarząd kłamie jak to jest fajnie. A to znaczy, że kierunek jest jeden.
ja ładuje do koszyczka ; i najwyzej dosrednie jeszcze nizej.
Wywalacie w panice bo patrzycie na miesiac do przodu czy inwestujecie na dlugo? bo chyba nie sadzicie ze ludzie jak i deweloperzy przestana budowac? albo ze nie bedzie transformacji energetycznej?